Preparació
Preparació
- Per al romesco de quicos: talleu les nyores i poseu-les a remull, en aigua calenta, un mínim d’1 h.
- En una safata de forn, poseu els tomàquets i els alls. Demaneu ajuda a un adult per escalivar-ho al forn, a 200 ºC, 20 min. Aprofiteu que teniu el forn encès per torrar el pa, uns 3 min.
- Un cop escalivats, deixeu refredar els tomàquets i els alls, peleu-los i tritureu-los amb els quicos, la polpa de les nyores rascada, el pa i l’oli d’oliva. Si queda poc triturat, encara millor. Reserveu-ho.
- Talleu els pits de pollastre per la meitat. Salpebreu-los.
- Peleu i talleu els préssecs a làmines. Renteu, si cal, els espinacs tendres (si són de bossa, no cal).
- Estireu un plàstic film. A sobre, poseu-hi una meitat de pit de pollastre. Afegiu-hi una capa de fulles d’espinacs, una capa de préssecs i una capa tomàquets secs. Tapeu-ho amb l’altra meitat de pit de pollastre. Emboliqueu-ho amb l’ajut del plàstic film i feu-ne un botifarró. Tanqueu-ho amb forma de caramel.
- Emboliqueu-ho amb paper d’alumini i premeu-ho bé pels costats, perquè no hi entri gens d’aigua.
- Ompliu d’aigua una cassola on càpiguen bé els rotlles. Quan arrenqui el bull, submergiu-los-hi i coeu-los 15 min.
- Traieu els rotlles, deixeu-los refredar i talleu-los a rodanxes. Serviu-los acompanyats amb el romesco de quicos.
El consell
- Aquesta recepta també pot quedar boníssima si, en comptes de préssec, hi poses làmines de poma.