Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Receptes i consell per triar, conservar i cuinar els espàrrecs

Ara que és temporada d'espàrrecs, us deixem unes quantes recomanacions perquè els feu servir en els millors plats

Espàrrecs

Espàrrecs Thinkstock

La primavera és una estació de bones notícies. Una d'elles és l'arribada dels espàrrecs, aquesta hortalissa tan versàtil que tant ens pot servir per fer una truita com per preparar una crema, un suquet, un risotto o una sopa. A més, són ben saludables, coneguts pel seu efecte diürètic i les seves propietats antioxidants.

  1. Tipus d’espàrrecs. Els blancs creixen sota terra, tenen un regust dolç i una textura tendra; els verds són de la mateixa espècie que els blancs però es conreen en contacte amb la llum del sol i tenen més antioxidants; els silvestres creixen als boscos i destaquen per la intensitat del seu sabor.
  2. De temporada i de proximitat. Els millors espàrrecs (els millors productes en general) són els de temporada. La dels espàrrecs, hortalissa de primavera, comença al mes de març i acaba al juny. També és aconsellable que consumiu espàrrecs de proximitat. En aquest sentit, cal dir que Catalunya és terra d’espàrrecs, amb menció especial per a la comarca del Baix Llobregat.
  3. Ben frescos. Per comprovar el grau de frescor dels espàrrecs, assegureu-vos que la punta està ben tancada i que la tija és recta i ferma. No els tingueu sense consumir durant gaire temps, ja que es tracta d’una hortalissa molt delicada que amb el pas dels dies es torna dura i fibrosa. De tota manera, per prolongar el temps de conservació podeu deixar-los a la nevera embolicats amb un paper humit. Així aconseguireu que no s’assequin tan ràpidament.
  4. Un petit truc. Si l’espàrrec que heu comprat és massa fibrós, escaldeu-lo durant dos minuts en aigua bullent i marqueu-lo a la planxa.
  5. A la cuina. Els espàrrecs són molt versàtils! Podeu preparar-los a la brasa, farcits, arrebossats, llescats finament, amanits tipus carpaccio, en escabetx, en arròs... Armonitza molt bé amb làctics (mantega, parmesà, salsa holandesa...) i amb sulfurosos (ous, crustacis, alls...). Sigueu imaginatius! Aprofiteu-ho tot, de l’espàrrec, fins i tot les parts més dures. Podeu bullir-les i fer-ne una crema. Proveu a fer-los dolços, en forma de melmelada, en una pannacotta o amb maduixes. 
  6. Receptes. Si voleu idees de plats elaborats amb espàrrecs, consulteu aquest receptari!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 260

QUINA SAMFAINA! LA FÓRMULA PERFECTA

  • Tot el que cal saber per estar al dia
  • Vicky Sevilla

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto