Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes ideals per a esportistes

Receptes nutritives i carregades d'energia per ser els millors esportistes

CUINA.CAT

13/01/2021

Aquí teniu unes quantes propostes ideals per a esportistes. Des de plats de pasta amb marisc fins a peixos rics en proteïnes i àcids grassos a la planxa. Sempre passant per grans plats de verdura i llegums.

01 Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i 'ricotta'

Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i 'ricotta'

Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i 'ricotta'

Els carbohidrats de la pasta, les vitamines de la verdura i el calci de la 'ricotta'. Una recepta completíssima i plena de tots els nutrients necessaris. 

02 Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

També és molt recomanable acompanyar la pasta amb peix o marisc, en lloc de les salses amb carn com la bolonyolesa. Les gambes i altres mariscos, per exemple, contenen una gran quantitat de proteïnes amb aminoàcids essencials que ajuden a combatre la fatiga o minerals com el coure i el zinc que ajuden a desintoxicar el cos. Molt recomanable. 

03 Amanida d'alvocat, tonyina i ruca

Amanida d'alvocat, tonyina i ruca Getty Images

Amanida d'alvocat, tonyina i ruca

No és la primera ni l'última vegada que us parlem d'aquesta magnífica amanida amb alvocat i tonyina, i és que es tracta d'una combinació excel·lent per a esportistes. L'alvocat és una fruita actualment en temporada i plena de vitamines i greixos saludables. Si hi sumeu les vitamines de la ruca i totes les propietats d'un peix blau com la tonyina (proteïnes, omega-3...), teniu un plat esplèndid.

04 Bol amb verdures de primavera

Bol amb verdures de primavera

Bol amb verdures de primavera

Una combinació d'arròs, verdures i blat de moro. Té de tot, un plat espectacular que us podeu prendre per dinar i ja estareu totalment a punt per competir a la tarda.

05 Verdures saltades amb espàrrecs i vinagre balsàmic

Verdures saltades amb espàrrecs i vinagre balsàmic

Verdures saltades amb espàrrecs i vinagre balsàmic

També podeu saltar les verdures a la paella i servir-les amb una mica de vinagre balsàmic. És una recepta molt fàcil de fer i que us podeu preparar al vostre gust amb les verdures que tingueu per casa; un pilar de qualsevol esportista. 

06 Amanida de llenties i taronja

Amanida de llenties i taronja AJJ Estudi

Amanida de llenties i taronja

També podeu optar per llegums com les llenties, un aliment altament nutritiu amb una gran quantitat de proteïnes i minerals com el ferro o el fòsfor, i una part molt important de la dieta de qualsevol esportista. Seques tenen més valor que cuites, i les podeu acompanyar de verdures com la pastanaga per donar encara més valor al plat.

07 Presa ibèrica amb maduixes i vinagre balsàmic d'alfàbrega i pebres

Presa ibèrica amb maduixes i vinagre balsàmic d'alfàbrega i pebres Becky Lawton

Presa ibèrica amb maduixes i vinagre balsàmic d'alfàbrega i pebres

Per ser bons esportistes, també us caldrà alimentar-vos de carn (de bona qualitat, és clar!); si pot ser a la planxa, millor. Una recepta fàcil amb maduixes, que hi aportaran un toc de vitamines.

08 Salmó amb fonoll

Salmó amb fonoll Becky Lawton

Salmó amb fonoll

El peix, en aquest cas un peix blau com el salmó, que és ric en omega-3 i conté proteïnes d'alt valor biològic, a la planxa i acompanyat de verdures també és una bona opció. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

30 gen

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 246

SOPES!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Albert Boronat Miró

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto