CUINA.CAT
21/11/2024Encara que ens agradi fer-ho, no hi ha res pitjor per al cos i per al son que menjar-nos una bona pizza, unes croquetes amb patates fregides o una favada abans d'anar a dormir ‒si volem dormir, és clar. Per això us proposem un bon grapat de sopars senzills ‒nutritius, però suaus‒ per sopar amb moderació i aportar al cos tots els nutrients necessaris sense passar-nos.
'Poke' hawaià
Plat únic i molt complet de cara a un sopar saludable, i fet en poca estona. Daus de tonyina, una mica d'arròs i, pel que fa a la resta, fruites, algues i verdures variades al vostre gust. Al cap i a la fi, tampoc no és una recepta tancada, així que hi podeu posar alvocat, però també poma, alga wakame o espinacs, ceba o pastanaga a tires...
Panets farcits de salmó i formatge
Uns panets fàcils de preparar als quals afegireu a l'interior el salmó fumat i marinat amb suc de taronja perquè tingui més gust. Un cop farcit l'interior dels panets amb el salmó, guarniu-los amb una mica de formatge per sobre i, amb dos minuts al forn, tindreu uns panets cruixents i el formatge gratinat. Una recepta fàcil i bona.
Barreja de bolets, verdura i fruita Becky Lawton
Un plat molt senzill de cuinar. Favetes, pèsols i espinacs, juntament amb diferents fruites i bolets que podeu triar i barrejar com vulgueu. És un plat apte per a totes les èpoques de l'any i que podeu anar variant segons les fruites i verdures de temporada. Una minestra millorada!
Crema de verdures d'hivern
I una altra manera magnífica de sopar. Un plat calent, nutritiu ‒i gairebé únic, si ho desitgeu‒ és una bona crema com el puré de verdures d'hivern que us proposem. Carbassa, ceba, porro... La patata també ajuda que tingui més gust i consistència.
Crema de pèsols i espàrrecs silvestres Anna Garcia Frigola
De cremes, en podeu fer moltes, com aquesta magnífica recepta amb pèsols i espàrrecs. Vitamines, minerals i pocs greixos i carbohidrats. Sensacional.
Carbassó farcit de txangurro de bou de mar i bacallà
Una verdura hidratant i rica en vitamina C, com és el carbassó, amb un farcit de carn de bou de mar en un àpat senzillet i que conté tot el que necessiteu per anar a dormir sense atipar-vos massa.
Puré cremós de moniatos i carbassa amb rossinyols Becky Lawton
Si opteu per sopar proteïna ‒gran opció, per cert‒, us recomanem aquest plat: rogers a la planxa i puré de moniato i carbassa. Tot, acompanyat d'uns quants rossinyols. No us enganyarem: l'elaboració és lenta, però val la pena. Nyam!
Tataki de tonyina a la provençal Becky Lawton
Acabem amb una altra opció de proteïna per sopar: tataki de tonyina a la provençal. Un plat fresc, lleuger i fàcil de fer. Què més es pot demanar?
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: