Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes de quaresma

Plats boníssims que no fan ús dels "aliments prohibits"

CUINA.CAT

04/02/2020

Actualment a l'època de Quaresma pels catòlics segueix estant prohibit menjar carn vermella, ara però, la carn blanca sí està permesa: peix, marisc i aus. Si voleu complir amb aquest mandat actualitzat, us presentem receptes no tant tradicionals, perquè sorprengueu el vostre paladar.

01 Bacallà Skrei amb wok de verdures

Bacallà Skrei amb wok de verdures Miquel Àngel Roque

Bacallà Skrei amb wok de verdures

Si busqueu un plat lleuger, és l'indicat. No porta salses, per cuinar el bacallà no necessitareu oli i a més a més, està acompanyat de verdures!

Llegiu la recepta completa

02 Calamars farcits de gambes i albergínies

Calamars farcits de gambes i albergínies

Calamars farcits de gambes i albergínies

Escaldeu i salteu les potes de calamar fins que estiguin ben tendres, farciu-les de gambes, albergínia i ceba. Acompanyeu-les de filets de porros, dauets de tomàquet pelat i vinagre.

Llegiu la recepta completa

03 Pit de gallina de Guinea sobre llit de polenta integral amb pomes, nous i salsa amb vinagre de poma

Pit de gallina de Guinea sobre llit de polenta integral amb pomes, nous i salsa amb vinagre de poma

Pit de gallina de Guinea sobre llit de polenta integral amb pomes, nous i salsa amb vinagre de poma

El suc de poma, el brou vegetal, la polenta, les verdures, els sobrant de la carn i el tomàquet concentrat fan d'aquesta carn una autèntica delícia, proporcionant-li un vestit únic.

Llegiu la recepta completa

04 Pilaf de pollastre

Pilaf de pollastre Miquel Àngel Roque

Pilaf de pollastre

D'origen turc, per fer-lo us anirà ideal si teniu una cocota, tot i que, ho podreu fer igualment en una olla convencional. Consisteix en cuixes de pollastre, arròs basmati i un toc d'espècies.

Llegiu la recepta completa

05 'Enmoladas' de pollastre

'Enmoladas' de pollastre Mariona Villavieja

'Enmoladas' de pollastre

Potser amb aquest nom no us sona gens, però si canviem 'enmoladas' per 'enchiladas' ara segur que ho entendreu tot. La salsa marró que veieu és mole poblano, una salsa mexicana molt antiga i més aviat densa, això sí, preparar-la requereix cert temps!

Llegiu la recepta completa

06 Bacallà amb mel i mostassa

Bacallà amb mel i mostassa

Bacallà amb mel i mostassa

Fer aquesta salsa us serà senzillíssim, només necessitareu mostassa granulada, nata líquida i mel de romaní, barrejar-ho molt bé i reduir-ho i un cop estigui llest, a napar el bacallà!

Llegiu la recepta completa

07 Boles de patata amb tonyina i ou

Boles de patata amb tonyina i ou

Boles de patata amb tonyina i ou

La mainada quan senti que el principal aliment a consumir és el peix, potser es posa les mans al cap, per això, us portem però una solució. Fer-lo fregit amb patata i donar-li forma de boleta. És clar que no és una opció per cada dia, però pot ser un bon començament.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: