Troba la teva recepta

Receptes de quaresma

Plats boníssims que no fan ús dels "aliments prohibits"

CUINA.CAT

04/02/2020

Actualment a l'època de Quaresma pels catòlics segueix estant prohibit menjar carn vermella, ara però, la carn blanca sí està permesa: peix, marisc i aus. Si voleu complir amb aquest mandat actualitzat, us presentem receptes no tant tradicionals, perquè sorprengueu el vostre paladar.

01 Bacallà Skrei amb wok de verdures

Bacallà Skrei amb wok de verdures Miquel Àngel Roque

Bacallà Skrei amb wok de verdures

Si busqueu un plat lleuger, és l'indicat. No porta salses, per cuinar el bacallà no necessitareu oli i a més a més, està acompanyat de verdures!

Llegiu la recepta completa

02 Calamars farcits de gambes i albergínies

Calamars farcits de gambes i albergínies

Calamars farcits de gambes i albergínies

Escaldeu i salteu les potes de calamar fins que estiguin ben tendres, farciu-les de gambes, albergínia i ceba. Acompanyeu-les de filets de porros, dauets de tomàquet pelat i vinagre.

Llegiu la recepta completa

03 Pit de gallina de Guinea sobre llit de polenta integral amb pomes, nous i salsa amb vinagre de poma

Pit de gallina de Guinea sobre llit de polenta integral amb pomes, nous i salsa amb vinagre de poma

Pit de gallina de Guinea sobre llit de polenta integral amb pomes, nous i salsa amb vinagre de poma

El suc de poma, el brou vegetal, la polenta, les verdures, els sobrant de la carn i el tomàquet concentrat fan d'aquesta carn una autèntica delícia, proporcionant-li un vestit únic.

Llegiu la recepta completa

04 Pilaf de pollastre

Pilaf de pollastre Miquel Àngel Roque

Pilaf de pollastre

D'origen turc, per fer-lo us anirà ideal si teniu una cocota, tot i que, ho podreu fer igualment en una olla convencional. Consisteix en cuixes de pollastre, arròs basmati i un toc d'espècies.

Llegiu la recepta completa

05 Enmoladas de pollo

Enmoladas de pollo Mariona Villavieja

'Enmoladas' de pollastre

Potser amb aquest nom no us sona gens, però si canviem 'enmoladas' per 'enchiladas' ara segur que ho entendreu tot. La salsa marró que veieu és mole poblano, una salsa mexicana molt antiga i més aviat densa, això sí, preparar-la requereix cert temps!

Llegiu la recepta completa

06 Bacallà amb mel i mostassa

Bacallà amb mel i mostassa

Bacallà amb mel i mostassa

Fer aquesta salsa us serà senzillíssim, només necessitareu mostassa granulada, nata líquida i mel de romaní, barrejar-ho molt bé i reduir-ho i un cop estigui llest, a napar el bacallà!

Llegiu la recepta completa

07 Boles de patata amb tonyina i ou

Boles de patata amb tonyina i ou

Boles de patata amb tonyina i ou

La mainada quan senti que el principal aliment a consumir és el peix, potser es posa les mans al cap, per això, us portem però una solució. Fer-lo fregit amb patata i donar-li forma de boleta. És clar que no és una opció per cada dia, però pot ser un bon començament.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

27 feb

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto