CUINA.CAT
04/02/2020Actualment a l'època de Quaresma pels catòlics segueix estant prohibit menjar carn vermella, ara però, la carn blanca sí està permesa: peix, marisc i aus. Si voleu complir amb aquest mandat actualitzat, us presentem receptes no tant tradicionals, perquè sorprengueu el vostre paladar.
Bacallà Skrei amb wok de verdures Miquel Àngel Roque
Si busqueu un plat lleuger, és l'indicat. No porta salses, per cuinar el bacallà no necessitareu oli i a més a més, està acompanyat de verdures!
Calamars farcits de gambes i albergínies
Escaldeu i salteu les potes de calamar fins que estiguin ben tendres, farciu-les de gambes, albergínia i ceba. Acompanyeu-les de filets de porros, dauets de tomàquet pelat i vinagre.
Pit de gallina de Guinea sobre llit de polenta integral amb pomes, nous i salsa amb vinagre de poma
El suc de poma, el brou vegetal, la polenta, les verdures, els sobrant de la carn i el tomàquet concentrat fan d'aquesta carn una autèntica delícia, proporcionant-li un vestit únic.
Pilaf de pollastre Miquel Àngel Roque
D'origen turc, per fer-lo us anirà ideal si teniu una cocota, tot i que, ho podreu fer igualment en una olla convencional. Consisteix en cuixes de pollastre, arròs basmati i un toc d'espècies.
'Enmoladas' de pollastre Mariona Villavieja
Potser amb aquest nom no us sona gens, però si canviem 'enmoladas' per 'enchiladas' ara segur que ho entendreu tot. La salsa marró que veieu és mole poblano, una salsa mexicana molt antiga i més aviat densa, això sí, preparar-la requereix cert temps!
Bacallà amb mel i mostassa
Fer aquesta salsa us serà senzillíssim, només necessitareu mostassa granulada, nata líquida i mel de romaní, barrejar-ho molt bé i reduir-ho i un cop estigui llest, a napar el bacallà!
Boles de patata amb tonyina i ou
La mainada quan senti que el principal aliment a consumir és el peix, potser es posa les mans al cap, per això, us portem però una solució. Fer-lo fregit amb patata i donar-li forma de boleta. És clar que no és una opció per cada dia, però pot ser un bon començament.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: