Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Receptes tradicionals de Nadal que tothom hauria de conèixer

Seleccionem receptes típiques de Nadal per estar ben preparats de cara a les festes

CUINA.CAT

03/12/2021

Ja és desembre i això vol dir que som a les portes de Nadal. Amb els carrers ja il·luminats, des del CUINA volem col·laborar perquè tingueu un bon Nadal portant-vos grans receptes típiques de l'època, tant si voleu optar pels grans clàssics ‒que mai no moren‒ o millorar-ne la tècnica. 

01 Canelons de la mare de Fina Puigdevall

Canelons de la mare de Fina Puigdevall

Canelons

Perquè no hi ha un altre plat possible per al dia de Sant Esteve, els canelons són ja una llarga tradició del Nadal i els encarregats d'obrir el receptari de les festes. De vedella, de porc, d'una picada de totes dues, de pollastre... Fins i tot han anat apareixent receptes noves d'espinacs, bolets o carn de faisà! Són boníssims! Això sí, nosaltres us proposem, precisament, els canelons que feia la mare de la xef Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols, d'Olot. 

02 L'escudella i carn d'olla, el plat tradicional del Nadal

L'escudella i carn d'olla, el plat tradicional del Nadal

Escudella i carn d'olla

Un altre primer que apareix a totes les llars cada any és la tradicional escudella del dia de Nadal. Amb galets, sempre, com més grans més bons, i la carn d'olla de tota la vida. Un plat per repetir i del qual moltes vegades s'utilitzen les sobres de la carn per fer els canelons de l'endemà.

03 Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida

Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida Mariona Villavieja

Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida

Plat exquisit d'aviram IGP de la raça pota blava del Prat de Llobregat. Acompanyat amb prunes i moniato o patata, encara que també el podeu condimentar amb herbes, pinyons, panses, ceba o qualsevol salsa dolça, que fan d'aquest plat una autèntica delícia del Nadal català.

04 Pollastre de Nadal al forn

Pollastre de Nadal al forn

Pollastre de Nadal al forn

Un altre rei de les festes és el pollastre al forn. És lent de cuinar, però, el dia 25, tothom està acostumat a passar el matí a la cuina i, en aquest cas, la feina i l'espera obtenen la recompensa. L'acompanyament ja és al vostre gust, però unes fruites dolces sempre hi ajuden.

05 Ànec a la catalana

Ànec a la catalana

Ànec a la catalana

I una altra de les aus que podeu cuinar per Nadal és l'ànec. En aquesta recepta, el coureu al forn i el condimentareu amb les peres i el vi, els pinyons i les prunes. Com la gran majoria d'aus, combina molt bé amb tocs dolços. 

06 Gall dindi farcit

Gall dindi farcit

Gall dindi farcit

I entre plats i plats d'aviram, tots ells espectaculars, no ens podem oblidar tampoc del gall dindi típic del Dia d'Acció de Gràcies nord-americà. És l'au més gran de les que es cuinen per Nadal i segur que la seva presència converteix el vostre sopar o dinar de festes en una ocasió excepcional. Cuinat sencer o farcit, el gall dindi, al cap i a la fi, és una carn amb poc greix i molt tendra. Un plat boníssim. 

07 Tall rodó farcit al forn

Tall rodó farcit al forn

Tall rodó farcit al forn

Un rodó farcit, ja sigui de pernil i formatge, de fruita seca, de dàtils i bacó, de carn, de verdures o de prunes és també una de les opcions més repetides a cada llar durant les festes. En aquest sentit, sí que la millor opció és comprar-lo ja preparat (és més fàcil), a punt per anar al forn, i després vosaltres mateixos us encarregueu de l'acompanyament. Amb ceba lliga la mar de bé.

08 Orada al forn amb verdures

Orada al forn amb verdures Miquel Àngel Roque

Orada al forn amb verdures

I perquè no tot ha de ser necessàriament carn, també podeu cuinar peix per Nadal. Una gran opció és triar una orada, que, feta al forn i amb verdures, agafa un sabor meravellós. Si ho voleu, també hi podeu fer uns talls i incrustar-hi unes rondanxes de llimona per impregnar-la d'un gust més cítric que hi faci contrast.

09 Pastís de Nadal

Pastís de Nadal Becky Lawton

Pastís de Nadal

I de postres, un pastís de Nadal fet amb massapà, pasta de sucre, melmelada d'albercoc i conyac. També, mantega, ous, farina i sucre ‒com un pastís normal‒ i acompanyat de fruita seca com ara panses.

10 Torró de Nadal

Torró de Nadal Becky Lawton

Torró de Nadal

I per acabar, el que mai no falta per Nadal: el torró. Us proposem una recepta perquè no us calgui anar a comprar-lo; ara el podeu fer vosaltres mateixos a casa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 261

UN ESTIU PER MENJAR-TE'L

  • Plats del mes
  • Mariano Gonzalvo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto