Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sis propostes, dolçes i salades, amb mandarina

Us animem a descobrir la versatilitat d'aquest cítric en combinar-lo amb aliments que mai no us hauríeu plantejat

09/11/2021

Més enllà de les festes, el fred o el canvi d'horari, el que la gent espera tan bon punt s'apropa l'hivern és la temporada de la mandarina. Una fruita de color taronja, rica en vitamina C i amb una pela molt versàtil, que alguns prenen infusionada per relaxar-se i agafar una mica de calor. La manera tradicional de consumir-la és, com la majoria de les fruites, tan bon punt cau de l'arbre. De totes maneres, des de CUINA us proposem sis elaboracions dolces i salades en què la mandarina aportarà un toc especial.

01 Mandarina ensucrada

Mandarina ensucrada Gemma Clofent

Mandarina ensucrada

No mentim pas, comencem per l'elaboració més dolça de tot el recull. La preparació d'aquestes postres és molt senzilla; només haureu de preparar una gelatina amb ou, remullar-hi els grills de mandarina i, finalment, arrebossar-los en sucre, com si fossin croquetes.

02 Pagell

Pagell AJJ Estudi

Pagell amb carbassa, mandarina i carxofes

En aquest plat de Pep Nogué, la mandarina n'és la cirereta. Un cop hàgiu dut a terme totes les elaboracions necessàries, les unificareu amb una emulsió de la fruita d'hivern que haureu estat reduint a foc lent. Els sabors de la mandarina, les carxofes i la carbassa fan d'aquest plat una opció idònia per a la temporada entre la tardor i l'hivern.

03 Sopa de mandarina amb vainilla, magrana i alfàbrega

Sopa de mandarina amb vainilla, magrana i alfàbrega Becky Lawton

Sopa de mandarina amb vainilla, magrana i alfàbrega

Tot i que és una sopa d'hivern, aquest plat el servirem fred. A diferència de l’elaboració anterior, en aquest cas el paper de la mandarina serà cabdal, ja que és la base d’aquest brou de fruites.

04 Carpaccio de pop amb fetge i mandarina

Carpaccio de pop amb fetge i mandarina

Carpaccio de pop amb fetge i mandarina

Christian Zanchetta ens proposa aquesta recepta en què, barrejant el suc de mandarina amb brou d'ànec, s'aconsegueix una fusió de sabors dolços i salats que imperarà en l'elaboració. Serà molt important coure bé el pop, perquè el gust de la barreja no li resti protagonisme.

05 Vi calent amb mandarina i espècies

Vi calent amb mandarina i espècies

Vi calent amb mandarina i espècies

A l'inici parlàvem de la versatilitat de la pela de la mandarina a l'hora de ser infusionada o, també, ser utilitzada com a cítric en certes elaboracions. En aquest vi calent, però, infusionareu tota la mandarina junt amb gingebre i el vi, i aconseguireu unificar els tres sabors en una sola beguda. A l'hora de servir-lo, podeu mantenir les rodanxes de mandarina seca dins del got.

06 Tot mandarina: suc, sorbet, borratxo i flamet

Tot mandarina: suc, sorbet, borratxo i flamet

Tot mandarina: suc, sorbet, borratxo i flamet

No podíem acabar de cap altra manera que no fos amb el plat 'tot mandarina', en què totes les elaboracions que hi tenen lloc –suc, sorbet, borratxo i flamet– es duen a terme amb la fruita d'hivern.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: