CUINA.CAT
08/05/2020Voleu innovar una mica en la cuina? Us proposem que viatgeu al sud d'Itàlia sense sortir de casa.
Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs
Si una cosa tenim clara de l'illa més gran del Mediterrani és que, a més que s'hi menja molt bé, tot es prepara amb productes frescos i de temporada. Un bon exemple d'aquesta afirmació és l'amanida que us animem a preparar, ja que porta hortalissa, fruita i peix, que també es tracta d'un dels elements més preuats de Sicília.
Arancina d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet
L'àpat per excel·lència de Sicília és, sens dubte, els 'arancini'. Són unes croquetes fetes a base d'arròs i carn, tot i que, com en aquest cas, cada cop surten variants més atrevides i delicioses. També s'ha de destacar el paper del formatge de l'illa, amb exemples tan bons com la pròvola, el 'caciocavallo' o el que s'utilitza en aquesta recepta, el pecorino.
Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo
La cuina de Sicília, com és evident, té una gran influència del país al qual pertany, cosa que converteix els espaguetis en un plat clàssic també a l'illa. Tot i així, les gambes d'aquesta recepta us transportaran a la zona de Trapani, a l'oest, coneguda per la qualitat del seu marisc i peix, i el bitxo dóna més personalitat a l'àpat gràcies al seu sabor característic.
Tiramisú de festucs i llimona
No podem oblidar-nos del típic tiramisú! D'origen italià, ha captivat el món sencer gràcies al seu sabor de cafè, mascarpone i, per als amants del licor, rom o amaretto. Avui dia no hi ha una única elaboració de tiramisú, de manera que podem posar-nos creatius com amb aquest tiramisú de llimona i festucs. Dos sabors que s'uneixen per crear una experiència sublim al paladar.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.