Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un menú sicilià

Viatgeu des de casa a un dels paratges més gastronòmics d'Itàlia

CUINA.CAT

08/05/2020

Voleu innovar una mica en la cuina? Us proposem que viatgeu al sud d'Itàlia sense sortir de casa. 

01 Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs

Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs

Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs

Si una cosa tenim clara de l'illa més gran del Mediterrani és que, a més que s'hi menja molt bé, tot es prepara amb productes frescos i de temporada. Un bon exemple d'aquesta afirmació és l'amanida que us animem a preparar, ja que porta hortalissa, fruita i peix, que també es tracta d'un dels elements més preuats de Sicília.

Llegiu la recepta completa

02 Arancina d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

Arancina d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

'Arancina' d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

L'àpat per excel·lència de Sicília és, sens dubte, els 'arancini'. Són unes croquetes fetes a base d'arròs i carn, tot i que, com en aquest cas, cada cop surten variants més atrevides i delicioses. També s'ha de destacar el paper del formatge de l'illa, amb exemples tan bons com la pròvola, el 'caciocavallo' o el que s'utilitza en aquesta recepta, el pecorino.

Llegiu la recepta completa

03 Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

La cuina de Sicília, com és evident, té una gran influència del país al qual pertany, cosa que converteix els espaguetis en un plat clàssic també a l'illa. Tot i així, les gambes d'aquesta recepta us transportaran a la zona de Trapani, a l'oest, coneguda per la qualitat del seu marisc i peix, i el bitxo dóna més personalitat a l'àpat gràcies al seu sabor característic.

Llegiu la recepta completa

04 Tiramisú de festucs i llimona

Tiramisú de festucs i llimona

Tiramisú de festucs i llimona

No podem oblidar-nos del típic tiramisú! D'origen italià, ha captivat el món sencer gràcies al seu sabor de cafè, mascarpone i, per als amants del licor, rom o amaretto. Avui dia no hi ha una única elaboració de tiramisú, de manera que podem posar-nos creatius com amb aquest tiramisú de llimona i festucs. Dos sabors que s'uneixen per crear una experiència sublim al paladar.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: