Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un menú sicilià

Viatgeu des de casa a un dels paratges més gastronòmics d'Itàlia

CUINA.CAT

08/05/2020

Voleu innovar una mica en la cuina? Us proposem que viatgeu al sud d'Itàlia sense sortir de casa. 

01 Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs

Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs

Amanida de tomàquets de temporada, figaflors, sardines curades i vinagreta de festucs

Si una cosa tenim clara de l'illa més gran del Mediterrani és que, a més que s'hi menja molt bé, tot es prepara amb productes frescos i de temporada. Un bon exemple d'aquesta afirmació és l'amanida que us animem a preparar, ja que porta hortalissa, fruita i peix, que també es tracta d'un dels elements més preuats de Sicília.

Llegiu la recepta completa

02 'Arancina' d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

'Arancina' d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

'Arancina' d'espinacs i pecorino trufat amb salsa de tomàquet

L'àpat per excel·lència de Sicília és, sens dubte, els 'arancini'. Són unes croquetes fetes a base d'arròs i carn, tot i que, com en aquest cas, cada cop surten variants més atrevides i delicioses. També s'ha de destacar el paper del formatge de l'illa, amb exemples tan bons com la pròvola, el 'caciocavallo' o el que s'utilitza en aquesta recepta, el pecorino.

Llegiu la recepta completa

03 Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo

La cuina de Sicília, com és evident, té una gran influència del país al qual pertany, cosa que converteix els espaguetis en un plat clàssic també a l'illa. Tot i així, les gambes d'aquesta recepta us transportaran a la zona de Trapani, a l'oest, coneguda per la qualitat del seu marisc i peix, i el bitxo dóna més personalitat a l'àpat gràcies al seu sabor característic.

Llegiu la recepta completa

04 Tiramisú de festucs i llimona

Tiramisú de festucs i llimona

Tiramisú de festucs i llimona

No podem oblidar-nos del típic tiramisú! D'origen italià, ha captivat el món sencer gràcies al seu sabor de cafè, mascarpone i, per als amants del licor, rom o amaretto. Avui dia no hi ha una única elaboració de tiramisú, de manera que podem posar-nos creatius com amb aquest tiramisú de llimona i festucs. Dos sabors que s'uneixen per crear una experiència sublim al paladar.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

24-25 mai

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 239

MADUIXES! HEM CAIGUT EN LA TEMPTACIÓ

  • Carta des de Fes
  • Herois del Rebost

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto