Amb aquest plat, el restaurant Spoonik participa en l'edició 2019 del Nou Plat Favorit dels Catalans
Preparació
- Per a la massa: poseu la meitat de la farina i la sal en un espai prou ampli per treballar la massa, barregeu-ho una mica i espereu 5 min perquè s'hidrati. Pasteu-ho i aneu-hi incorporant la resta de l'aigua, a poc a poc. Vigileu que la massa no quedi molt aigualida. Sabreu que està al seu punt quan deixi d'enganxar-se a les mans. Rectifiqueu-ne el punt de sal. Coeu-les al carbó o a la planxa, i aneu-les girant fins que agafin color.
- Per al farciment: poseu tota la carn submergida en aigua al foc. Aneu desgreixant el brou. Deixeu-la coure fins que la carn es pugui desfer fàcilment sola.
- Deixeu-la temperar en el propi brou. Desfeu la carn i reserveu-la.
- Talleu la ceba i l'all a la brunesa i sofregiu-ho. Feu el mateix amb la pastanaga i l'api.
- Talleu els pebrots en bastons i afegiu-los al sofregit. Afegiu-hi el vi blanc i el brou de la cocció.
- Afegiu-hi el llorer, l'orenga, la paprika, la sal i el pebre. Un cop reduït, afegiu-hi tomàquet triturat. Un cop llest, afegiu-hi el coriandre i el julivert.
- Deixeu-ho temperar i barregeu-ho amb la carn. Farciu la massa amb la carn.