Preparació
- Escalfeu el forn a 170 ºC, calor a dalt i a baix.
- En un bol que pugui anar al microones poseu la mantega trossejada juntament amb la xocolata. Escalfeu-ho a màxima potència durant 2 min. Traieu-ho del microones i barregeu-ho bé. Si no s'ha fos del tot, podeu escalfar-ho uns segons més.
- En un altre bol, bateu els ous amb el sucre amb les varetes fins que escumin (jo ho he fet en la meva Kitchen Aid i ho he batut uns 5 min a velocitat mitjana).
- Afegiu a la barreja d'ous la nata i la xocolata i la mantega. Mescleu-ho bé.
- Incorporeu-hi la farina, l'ametlla mòlta, el cacau, el llevat Royal i el pessic de sal. Barregeu-ho amb ajuda d'unes varetes fins que no quedi cap grumoll, però sense batre-ho en excés.
- Unteu un motlle tipus 'bundt' de 24 cm i aboqueu-hi la massa.
- Enforneu-ho durant 35-40 min (ja sabeu que cada forn és un món i pot ser que hagi d'estar-hi més o menys minuts). Podeu comprovar que el 'bundt cake' està al punt punxant-ho amb un escuradents. Si surt sec, és que ja està llest.
- Traieu-lo del forn i espereu-vos 10 min abans de treure del motlle el 'bundt'.
- Podeu empolsar-hi una mica de sucre de llustre un cop s'hagi refredat.