Troba la teva recepta

El búrgul, un cereal a base de grans de blat, és un producte molt popular a les cuines del Pròxim Orient, ja que és imprescindible per elaborar un bon tabule, un plat molt senzill però d'una alta qualitat gastronòmica. Nutritivament parlant, és un aliment similar a l'arròs, el cuscús i la pasta.

  • El búrgul és un ingredient precuinat molt comú en la cuina de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica. S'obté a partir de grans de blat que se sotmeten a una cocció amb aigua i de manera lenta, s’assequen i es trossegen, per esmicolar-los a trossos i també per eliminar-ne el segó. És un hidrat de carboni de bona qualitat, és fàcil de pair i no dispara els nivells de glucosa a la sang; també té un alt contingut en fibra.
  • El cuscús i el búrgul s'obtenen a partir del blat, però són productes diferents que fàcilment es poden fer servir un en comptes de l'altre. En el cas de l'arròs, tot dependrà del tipus d'elaboracions que vulguem preparar: en una amanida, per exemple, podem substituir l’arròs de gra llarg per búrgul, però serà complicat assolir el plaer d’un gra bomba en una paella si el canviem per búrgul. Depenent del gra que es faci servir, del gruix del picat del gra, mereix més temps de cocció o d'hidratació. Al mercat trobareu diversos tipus de búrgul, roig o ros, de gra fi i gra gruixut.
  • El podeu coure bullint-lo 15 min, o hidratant-lo amb aigua calenta 30 min, o hidratant-lo amb aigua freda unes 2 o 3 hores. S'hi poder fer diverses elaboracions, aposteu per la creativitat, podeu substituir amb búrgul el 50% de la carn en una hamburguesa, unes mandonguilles o una salsa bolonyesa. Pot ser un bon esmorzar, si el barregeu amb fruita fresca, fruita seca i iogurt, i fins i tot el podeu convertir en unes postres, a l'estil púding, crema o arròs amb llet.

Preparació

  1. Escaldeu la menta i el julivert amb aigua bullent i sal , 8 s, escorreu i refresqueu  amb aigua amb gel per tallar la cocció. Escorreu-ho, assequeu-ho i reserveu-ho.
  2. Tritureu la menta i el julivert escaldats a la Thermomix o amb una batedora, amb l'aigua mineral, per obtenir un brou molt verd i molt gustos.
  3. Barregeu el búrgul amb el brou anterior. Mescleu-ho molt bé i deixeu-lo hidratar tota una nit dins de la nevera.
  4. En un bol gran, mescleu l'oli d'oliva, el vinagre i la mostassa antiga, poseu-hi un punt de sal i pebre, i afegiu-hi el búlgur hidratat, els vegetals picats (l’alvocat, el pebrot i l’escalunya) i els pèsols cuits.
  5. Barregeu-ho delicadament, afineu-ne el punt de sal i pebre i ja podeu servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto