Troba la teva recepta

L'abril de 2014, les noies de Memòries d’una cuinera ens van proposar un tema que em va fer especial il·lusió, ja que es tracta de la recepta amb què la majoria de gent s’ha iniciat a fer pastissos a casa: la famosa i popular coca de iogurt.

L’èxit de la fórmula rau en el fet que no cal pesar els ingredients, ja que la seva proporció es calcula per volum en lloc de per pes. I com a mesura de volum, s’utilitza el mateix envàs del iogurt, cosa que dóna nom a la recepta. Això és realment útil en situacions en què no es té una bàscula, a mi m’ha tret més d’un cop d’un compromís…

Avui he fet una petita variació de la recepta, una variació que és més visual que no pas de la mateixa fórmula. Es tracta de partir la massa en dos i tenyir de cacau una de les meitats. En repartir la massa alternadament al motlle, s’obté un efecte zebra que sembla molt complicat de fer però que no té cap secret. Proveu-ho que us sortirà segur!

Preparació

  1. Amb les varetes elèctriques munteu els ous amb el sucre.
  2. Incorporeu-hi l’oli en rajolí. Incorporeu-hi el iogurt.
  3. Incorporeu-hi la farina i l’impulsor tamisats.
  4. Separeu la massa en dues parts. Incorporeu el cacau tamisat a una part. A l’altra, incorporeu-hi la pell ratllada de taronja.
  5. Encamiseu el motlle. Poseu un parell de cullerades d’una massa al centre del motlle. Poseu un parell de cullerades de l’altra massa a sobre de l’anterior. Repetiu el procés intercalant les dues masses fins acabar-les.
  6. Coeu-ho al forn (preescalfat) a 180 ºC uns 40 min, comprovant la cocció punxant-lo amb una agulla.

Més receptes amb Làctics

Menjar blanc Ràpida i senzilla

Menjar blanc

Per Roberto Pérez

20 minuts

Tronc d'òpera Vegetariana

Tronc d'òpera

Per Xavier Pellicer

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

21 jul

II Biofira L'Ecològica de Solsona

Després d’anys de programacions paral·leles, enguany la Setmana del Medi Ambient i la Biofira...

21 jul

TastaQmarca 2018

Enguany és la tercera ocasió en que, amb motiu de la Fira de Sant Jaume, Prats de Lluçanès...

21 jul

Mercat Romà de Iesso 2018

Passeja per Guissona i descobreix de manera lúdica i festiva com podia ser la vida a les ciutats de l’antiga...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto