Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Escalfeu el forn a 175 ºC, escalfor a dalt i a baix. Greixeu el motlle amb mantega o esprai de desemmotllament i reserveu-lo.
  2. Bateu la mantega i el sucre fins a obtenir una crema.
  3. Afegiu-hi els ous d'un en un. Espereu que l'ou que heu incorporat primer s'integri bé a la massa abans d'afegir-hi el següent.
  4. Incorporeu-hi la ratlladura de llimona.
  5. Tamiseu la farina, el llevat Royal i la sal i afegiu-la en tres vegades a la massa. Alterneu-les amb la llet, que la incorporareu en dues vegades. És a dir, heu de tirar un terç de la farina i batre-ho; després, la meitat de la llet i batre-ho; després, un altre terç de la farina; després, llet, i, finalment, farina. Barregeu la farina sense batre-ho en excés, just perquè quedi integrada.
  6. Aboqueu la massa en el motlle greixat i enforneu-ho uns 60 min. Tingueu en compte que cada forn és diferent i és possible que hàgiu de restar o sumar algun minut, així que no perdeu la coca de vista els últims minuts. Sabreu que està al punt quan la punxeu amb un escuradents i aquest surti net.
  7. Traieu el pa de pessic del forn i espereu 10 min abans de desemmotllar-lo. Traieu-ho del motlle i deixeu-ho refredar completament sobre una reixeta.
  8. Podeu preparar un glacejat barrejant sucre de llustre amb suc de llimona. Heu d'aconseguir una textura com de mel. Banyeu el pa de pessic un cop estigui fred.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: