Troba la teva recepta

Preparació

  1. Escalfeu el forn a 175 ºC, escalfor a dalt i a baix. Greixeu el motlle amb mantega o esprai de desemmotllament i reserveu-lo.
  2. Bateu la mantega i el sucre fins a obtenir una crema.
  3. Afegiu-hi els ous d'un en un. Espereu que l'ou que heu incorporat primer s'integri bé a la massa abans d'afegir-hi el següent.
  4. Incorporeu-hi la ratlladura de llimona.
  5. Tamiseu la farina, el llevat Royal i la sal i afegiu-la en tres vegades a la massa. Alterneu-les amb la llet, que la incorporareu en dues vegades. És a dir, heu de tirar un terç de la farina i batre-ho; després, la meitat de la llet i batre-ho; després, un altre terç de la farina; després, llet, i, finalment, farina. Barregeu la farina sense batre-ho en excés, just perquè quedi integrada.
  6. Aboqueu la massa en el motlle greixat i enforneu-ho uns 60 min. Tingueu en compte que cada forn és diferent i és possible que hàgiu de restar o sumar algun minut, així que no perdeu la coca de vista els últims minuts. Sabreu que està al punt quan la punxeu amb un escuradents i aquest surti net.
  7. Traieu el pa de pessic del forn i espereu 10 min abans de desemmotllar-lo. Traieu-ho del motlle i deixeu-ho refredar completament sobre una reixeta.
  8. Podeu preparar un glacejat barrejant sucre de llustre amb suc de llimona. Heu d'aconseguir una textura com de mel. Banyeu el pa de pessic un cop estigui fred.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

15 nov

Taller 'Cuina amb superaliments (eco i v)'

S’acosta el fred i cal reforçar defenses. Tot i que cada aliment podria ser considerat un superaliment...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto