Preparació
- Escalfeu el forn a 175 ºC, escalfor a dalt i a baix. Greixeu el motlle amb mantega o esprai de desemmotllament i reserveu-lo.
- Bateu la mantega i el sucre fins a obtenir una crema.
- Afegiu-hi els ous d'un en un. Espereu que l'ou que heu incorporat primer s'integri bé a la massa abans d'afegir-hi el següent.
- Incorporeu-hi la ratlladura de llimona.
- Tamiseu la farina, el llevat Royal i la sal i afegiu-la en tres vegades a la massa. Alterneu-les amb la llet, que la incorporareu en dues vegades. És a dir, heu de tirar un terç de la farina i batre-ho; després, la meitat de la llet i batre-ho; després, un altre terç de la farina; després, llet, i, finalment, farina. Barregeu la farina sense batre-ho en excés, just perquè quedi integrada.
- Aboqueu la massa en el motlle greixat i enforneu-ho uns 60 min. Tingueu en compte que cada forn és diferent i és possible que hàgiu de restar o sumar algun minut, així que no perdeu la coca de vista els últims minuts. Sabreu que està al punt quan la punxeu amb un escuradents i aquest surti net.
- Traieu el pa de pessic del forn i espereu 10 min abans de desemmotllar-lo. Traieu-ho del motlle i deixeu-ho refredar completament sobre una reixeta.
- Podeu preparar un glacejat barrejant sucre de llustre amb suc de llimona. Heu d'aconseguir una textura com de mel. Banyeu el pa de pessic un cop estigui fred.