Preparació
Preparació
- En un bol gran, batem l’ou. Hi afegim la llet, hi dissolem el sucre i hi tamisem la farina.
- Ho barregem i ho deixem reposar.
- Demanem ajuda a un adult per coure les creps. Primer, tallem la patata per la meitat i la clavem en una forquilla. Suquem la patata en la mantega fosa i untem la paella amb la mantega.
- Vessem un cullerot de la barreja a la paella i, ràpidament, la tombem perquè la massa s’hi escampi còmodament. Quan estigui cuita per un costat, la girem amb una espàtula i la coem per l’altre costat.
- Omplim la crep amb crema de cacau, plàtan tallat a dauets i maduixots tallats.
- La tanquem i la servim.
El consell
- Prova de substituir la farina de blat per farina de fajol, un gra molt ric en hidrats de carboni que no conté gluten. Faràs una autèntica galette bretone!
- A moltes receptes per fer postres veuràs que et demanen que tamisis la farina. Aquest pas consisteix a passar la farina per un tamís o per un colador. Per fer-ho, cal posar la farina dins el colador i donar-hi copets suaus amb la mà que tinguis lliure, perquè vagi caient. D’aquesta manera, es formen menys grumolls a les masses i el resultat és molt més esponjós.