Consells de cuina La Vanguardia

El mes d’octubre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen preparar un arròs amb llet. La meva aportació és una variació moderna d’aquestes postres tan tradicionals.

Els que ja em coneixeu sabeu que l’arròs amb llet a casa no ens entusiasma. El trobo massa embafador, pastós i m’atipa molt, amb una cullerada ja en tinc prou. Per això he volgut transformar-lo en unes postres més lleugeres i amb una textura ben diferent: esponjosa amb l’escuma i doblement cruixent amb la teula i l’arròs inflat. El resultat ens ha agradat molt, la prova és que tothom ha repetit!

Preparació

  1. Per a l’escuma: hidrateu la gelatina en aigua freda. Coleu l’arròs amb llet esprement-lo bé per tal de treure'n tota la llet. En total necessitem 300 g de llet. Escalfeu una petita part d’aquesta llet i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  2. Barregeu la gelatina amb la resta de llet i ompliu el sifó. Carregueu-lo amb una càpsula de gas i reserveu-ho a la nevera un mínim de 4 h.
  3. Per a la teula: barregeu la mantega fosa (però no calenta) amb la resta d’ingredients. Repartiu porcions de massa ben fines sobre un paper de forn i repartiu-hi uns grans d’arròs inflat per sobre.
  4. Coeu-ho a 200 ºC fins que es comenci a daurar. Traieu-ho del forn i ràpidament abans no es refredin doneu-los la forma desitjada.
  5. Per servir-ho, repartiu a les copes una mica d’escuma i decoreu-ho amb la teula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 abr - 20 mai

Ganxotapes de Primavera 2018

Del 27 d’abril al 20 de maig, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) celebra una de les activitats...

19-20 mai

XI Arrels del Vi

La fira vitivinícola Arrels del Vi compta amb la presència de 25 cellers de la DO Empordà i un celler...

20 mai

Vins i Sons 2018

L'Associació de Vins de la Vall del Riu Corb celebra un cicle de concerts vermut que tenen lloc en diversos...

16 feb - 21 mai

Beehave a la Fundació Miró

No és cap secret que la desaparició de les abelles suposaria un autèntic cataclisme per al nostre planeta,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto