Troba la teva recepta

Dissabte vaig tenir la sort de realitzar un taller de pastisseria a la cinquena edició del Mercat de les Espècies d’Argençola. Una de les receptes que vaig fer va ser aquest flam de safrà.

Enguany el Mercat de les Espècies tenia un protagonista destacat: el safrà. La majoria d’activitats i paradetes giraven entorn d’aquesta espècia tan preuada. Em va sorprendre molt quan em van proposar fer un taller de pastisseria amb safrà, certament era una proposta arriscada! Però el repte em va agradar i vaig acceptar encantada. Introduir elements de la cuina salada a la pastisseria s’ha de fer amb cura, intentant combinar-los amb elements molt pastissers que ajudin a rodejar-los de certa “normalitat pastissera”. I, pensant una mica, de seguida se’m van acudir combinacions amb el safrà: els lactis (nata, mantega, llet, llets vegetals, xocolata blanca, coco…), els cítrics (sobretot la llimona, la taronja, i altres espècies o herbes aromàtiques cítriques), algunes fruites (sobretot les de pinyol, com el préssec, l’albercoc, les cireres…) i, evidentment, la xocolata (què no combina amb la xocolata?). Així que vaig proposar tres receptes: un flam de safrà amb cireres saltades, una mousse de safrà amb galeta de coco i uns bombons de safrà i xocolata blanca.

Espero que us atreviu a fer aquesta recepta. Ja veureu com us sorprendrà agradablement!

Preparació

  1. En un cassó poseu la llet, el sucre, el safrà i la pell de llimona. Poseu el cassó al foc fins que arrenqui el bull. Apagueu el foc, tapeu-ho i deix-ho infusionar 15 min. Coleu-ho.
  2. Incorporeu-hi els ous i tritureu-ho amb el túrmix.
  3. Repartiu la barreja en flameres individuals untades amb el caramel líquid.
  4. Poseu-les en una safata i tapeu-les amb paper d’alumini. Coeu-les al bany maria a 160 ºC durant 30 min. Deixeu-ho refredar.
  5. Traieu el pinyols de les cireres i talleu-les per la meitat. Salteu-les en una paella un parell de minuts amb una cullerada de sucre. Reserveu-ho.
  6. Desemmotlleu el flam i serviu-lo acompanyat de les cireres saltades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 mai - 15 des

Cicle Enocultura't 2018

Del maig al desembre, el Mas Comtal, celler familiar ubicat a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), organitza...

15 des

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

15 des

Fes l'oliva

La campanya de recollida de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig us torna a oferir l’oportunitat...

15 des

Tallers de dolços de Nadal

Poques persones gaudeixen més de les festes de Nadal que els més petits de casa. A l’emoció...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto