Troba la teva recepta

Dissabte vaig tenir la sort de realitzar un taller de pastisseria a la cinquena edició del Mercat de les Espècies d’Argençola. Una de les receptes que vaig fer va ser aquest flam de safrà.

Enguany el Mercat de les Espècies tenia un protagonista destacat: el safrà. La majoria d’activitats i paradetes giraven entorn d’aquesta espècia tan preuada. Em va sorprendre molt quan em van proposar fer un taller de pastisseria amb safrà, certament era una proposta arriscada! Però el repte em va agradar i vaig acceptar encantada. Introduir elements de la cuina salada a la pastisseria s’ha de fer amb cura, intentant combinar-los amb elements molt pastissers que ajudin a rodejar-los de certa “normalitat pastissera”. I, pensant una mica, de seguida se’m van acudir combinacions amb el safrà: els lactis (nata, mantega, llet, llets vegetals, xocolata blanca, coco…), els cítrics (sobretot la llimona, la taronja, i altres espècies o herbes aromàtiques cítriques), algunes fruites (sobretot les de pinyol, com el préssec, l’albercoc, les cireres…) i, evidentment, la xocolata (què no combina amb la xocolata?). Així que vaig proposar tres receptes: un flam de safrà amb cireres saltades, una mousse de safrà amb galeta de coco i uns bombons de safrà i xocolata blanca.

Espero que us atreviu a fer aquesta recepta. Ja veureu com us sorprendrà agradablement!

Preparació

  1. En un cassó poseu la llet, el sucre, el safrà i la pell de llimona. Poseu el cassó al foc fins que arrenqui el bull. Apagueu el foc, tapeu-ho i deix-ho infusionar 15 min. Coleu-ho.
  2. Incorporeu-hi els ous i tritureu-ho amb el túrmix.
  3. Repartiu la barreja en flameres individuals untades amb el caramel líquid.
  4. Poseu-les en una safata i tapeu-les amb paper d’alumini. Coeu-les al bany maria a 160 ºC durant 30 min. Deixeu-ho refredar.
  5. Traieu el pinyols de les cireres i talleu-les per la meitat. Salteu-les en una paella un parell de minuts amb una cullerada de sucre. Reserveu-ho.
  6. Desemmotlleu el flam i serviu-lo acompanyat de les cireres saltades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto