Consells de cuina La Vanguardia

Els 'laddus' són unes boletes dolces de l'Índia que acompanyen totes les celebracions festes del país asiàtic, tant les religioses com els aniversaris o els casaments. L'hinduisme és una religió molt plural. Són molt diverses les seves divinitats, els seus ritus, les seves expressions i les llengües dels fidels. Dins mateix de l'Índia les diferències són extraordinàries. Ara bé, hi ha com a mínim un punt de trobada i aquest és, precisament, els 'laddus'. Aquest dolç es pot preparar de moltíssimes maneres, amb matisos i gustos ben diferents, en funció dels ingredients que s'hi vulguin afegir. Ametlles, coco, mel, festucs, panses... La llista seria interminable. Cada zona geogràfica d'aquell extens país té un 'laddu' de referència. I, fins i tot, cada família hereta els seus propis trucs.

Els 'laddus' també estan presents en la festa del neixament de Krishna, el Krishna Janmashtami. Aquesta commemoració té lloc el vuitè dia del mes de Bhadrapad, que sol coincidir amb el nostre agost-setembre. Precisament, Janmashtami significa 'vuitè dia'. Un cop més, cal especificar que rep diferents noms i els ritus divergeixen en funció de la zona. Potser és fàcil que alguns lectors conegueu les torres humanes índies, els 'govindes', molts semblants als nostres castells. Doncs, precisament, els 'govindes' alcen les seves construccions en honor de  Krishna, a la zona de Bombai i Pune. 

Preparació

  1. Poseu un cassó al foc i aboqueu-hi la meitat d’aigua i el sucre, bulliu-ho 2 min per fer un xarop amb una bona densitat, i, tot seguit, afegiu-hi la llet i torneu-ho a bullir dues vegades més. Reserveu-ho.
  2. Barregeu la farina de cigrons tamisada amb la resta d’aigua.
  3. Escalfeu una cullerada de ghee en un cassó fondo. Afegiu-hi la farina de cigrons mesclada amb l’aigua i coeu-ho a foc lent, fins que es formin boletes (uns 15 min). Assequeu-les damunt d’un paper.
  4. En un bol, barregeu les boletes de farina, el xarop i el cardamom, i torneu-ne a fer boletes.
  5. Quan estiguin fredes, decoreu les boletes amb ametlles i pistatxos laminats i serviu-les.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto