Preparació
- Bulliu les verdures per separat, 1 min. Refredeu-les en aigua i gel. Repeleu les favetes. Poseu a confitar la ceba sense que agafi color (deixeu-la refredar).
- Per al suc de tòfona: feu coure els ingredients al bany maria en un pot tancat 1 h i 30 min a 95 ºC. Barregeu el suc de la tòfona amb el brou fosc de carn. Escalfeu-ho i poseu-ho en plats sopers.
- Per a l’oli de tòfona: barregeu els ingredients a la Thermomix a 60 ºC i deixeu-ho reposar 2 dies. Si no teniu Thermomix, feu-ho amb el túrmix i escalfeu els ingredients a 60 ºC al bany maria 1 h i 30 min. Liqüeu els pèsols i els espàrrecs. Barregeu-ne els sucs.
- Muntatge: emplateu la gelé de tòfona al plat. Poseu-hi una llenca de pernil ibèric, una ratlla de favetes i ceba amanida amb oli de tòfona. En una gerra, guardeu el liquat de verdures i tireu-lo per sobre del plat en el moment de servir.