Preparació
- Talleu la cansalada a daus, el xoriço a rodanxes i la carn a daus grossos. Piqueu l’all, el pebrot i la ceba. Peleu les patates i talleu-les a trossos. Peleu les pastanagues i feu-ne rodanxes. Piqueu els dos tomàquets frescos i, a part, els dos tomàquets secs.
- Poseu una mica d’oli en una cassola i coeu-hi la cansada fins que quedi daurada. Afegiu-hi el xoriço i coeu-lo a foc fort. Retireu el xoriço i la cansalada de la cassola i poseu-hi la carn; coeu-la fins que quedi daurada. Reserveu-la.
- En el mateix oli, salteu la ceba, l’all i el pebrot, i afegiu-hi una mica de sal. Quan la ceba quedi transparent, afegiu-hi el tomàquet fresc, tallat a daus, i sofregiu-ho 5 min sense deixar de remenar.
- Incorporeu-hi la carn, la cansalada i el got de vi, i espereu que s’evapori. Afegiu-hi les patates, les pastanagues i els tomàquets secs, barregeu-ho una mica i, tot seguit, incorporeu-hi pebre negre, pebre vermell i sal. Poseu-hi el tomàquet fregit i remeneu-ho molt bé.
- Afegiu-hi les llenties, la col kale i l’aigua, calenta, i cobriu les llenties. Incorporeu-hi el llorer i remeneu-ho. Tapeu la cassola i coeu-ho a foc mitjà, remenant-ho de tant en tant.
- Vigileu que les llenties estiguin sempre cobertes d’aigua i, si cal, aneu-ne afegint de calenta. Quan les llenties estiguin cuites, retireu-les del foc i ja les podeu servir.