Consells de cuina La Vanguardia

Divendres passat vaig tenir la sort d’assistir a la primera sessió del curs sobre alimentació saludable i creativa que fan a la nova Aula de Cuina Menja sa. Assistir-hi em feia molta il·lusió, ja que la Rosa Maria i el Xavier són companys bloguers i veïns de comarca vallesana.

El curs consisteix en 4 sessions de dues hores dedicades a fruites i verdures; cereals i llegums; carn, peix i ous, i a un menú saludable complet. L’Aula de Cuina és a Palau-solità i Plegamans, dins les instal·lacions de la mateixa consulta. Està equipada a la perfecció i tenen pensat fins a l’últim detall: fins i tot tenen una pantalla que permet veure l’interior del que s’està cuinant a la cassola! La classe la va impartir la Cristina, nutricionista i cuinera formada a Hofmann, i va saber combinar les explicacions de la recepta amb les propietats nutricionals de cada ingredient.

La gelatina de maduixes ens ha encantat. El gustet de la infusió de roibos lliga molt bé amb les maduixes i resulten unes postres lleugeres molt refrescants, ideals de cara a l’estiu, tant per combatre la calor com per vigilar les calories que mengem. A sobre, estan carregades de vitamina C, ajuden a una bona hidratació i tenen totes les propietats del roibos.

Preparació

  1. Mesreu 1/2 l d'aigua freda. Buideu la gelatina en pols en un bol, i del 1/2 l d'aigua freda traieu-ne una tasseta per dissoldre la gelatina.
  2. Aboqueu la resta de l'aigua en un cassó i porteu-la a ebullició. Retireu-la del foc i aboqueu-la en el bol amb la gelatina ja dissolata. Remeneu-ho bé.
  3. Afegiu al bol les dues bossetes d'infusió i l'edulcorant i deixeu-ho reposar una estoneta. Mentrestant, renteu la meitat de les maduixes, talleu-les a rodanxes i empolseu-les amb una mica d'edulcorant per deixar-les plorar.
  4. Quan la infusió estigui llesta, amb l'ajuda d'un cullerot distribuïu una mica del líquid a cada motlle, afegiu-hi les maduixes tallades, i poseu-los al congelador perquè quallin més ràpidament, durant uns 20 min. Quan hagi quallat, afegiu-hi la resta de la gelatina i deixeu-ho reposar uns 10 min al congelador.
  5. Ara, col·loqueu els gots a la nevera fins que acabin de solidificar-se. Quan ja estigui ben sòlid, aboqueu cada motlle en un plat amb l'ajuda d'un ganivet i decoreu-ho amb unes maduixes fresques.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto