Troba la teva recepta

Dissabte vam tornar a assistir al 'Compro i Cuino' del Mercat de Manlleu, en aquesta ocasió amb el mediàtic Isaac Gelabert de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà. No havia vist mai en persona l’Isaac Gelabert, tot i que el coneixia de nom gràcies a la feina que ha fet al Fòrum Gastronòmic i a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà. I la veritat és que ens va encantar: agradable de tracte i molt proper, va fer un taller interessant i molt amè que ens va fer passar un matí de dissabte deliciós.

La versió de les clàssiques maduixes amb nata ens ha encantat: les maduixes queden estofades però senceres i amb el gust molt potenciat; la nata, muntada amb el sifó, queda molt més lleugera, i la gelatina de moscatell arrodoneix el plat maridant-la amb el vi dolç que li escau. Boníssim!

Preparació

  1. Per al guisat de maduixes: netegeu les maduixes i talleu-les. En un cassó, poseu 200 g de maduixes amb l’aigua i el sucre. Coeu-ho a foc baix fins que redueixi a una tercera part. Tritureu-ho i coleu-ho.
  2. Aboqueu aquesta crema calenta sobre els altres 500 g de maduixes. Barregeu-ho i reserveu-ho en fred.
  3. Per a la gelatina de moscatell: hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu una part del moscatell i dissoleu-hi la gelatina escorreguda. Barregeu-ho amb la resta de moscatell i aboqueu-ne una petita part dins les copes de servir. Aboqueu la resta en una safata i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
  4. Per a l'escuma nata: infusioneu la nata amb el sucre i la canyella. Deixeu-ho refredar i coleu-ho. Ompliu el sifó amb la nata, introduïu-hi les dues càrregues de gas i reserveu-ho a la nevera.
  5. Muntatge: repartiu les maduixes dins les copes, poseu l’escuma de nata a sobre i uns quants daus de gelatina.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

11-21 oct

Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat 2018

L’Ametlla de Mar viu unes jornades gastronòmiques dedicades a un dels plats més tradicionals de...

20-21 oct

IV Festival Tapes del Món

Les Tapes del Món aterren per quarta vegada a la rambla Marina per donar a conèixer la cultura gastronòmica...

21 oct

2a Mostra de Productes Gurmet al Priorat

Clos Figueras organitza aquesta jornada en què participen més d'una desena de productors d'arreu...

18-21 oct

11a Fira del Bolet i el Boletaire

La tardor és la millor època de l’any per collir i tastar bolets. A Solsona ho saben prou bé,...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto