Troba la teva recepta

Preparació

En un bol poseu el sucre i l'ametlla ratllada de Can Gispert, remeneu-ho bé i afegiu-hi els ous sense batre. Treballeu aquesta pasta fins que quedi ben fina. Deixeu-la reposar 24 h (si no teniu temps, treballeu la pasta més estona sense deixar que s'estovi massa) i ja teniu a punt la pasta mare dels panellets, el massapà. Per a aquells que vulguin provar-ho, els farem un suggeriment: substituïu l'ametlla per la mateixa quantitat d'avellana i feu el mateix. Les avellanes les podeu moldre amb pell. Si la massa us queda massa seca podeu afegir-hi un raig d'aigua i un altre ou. Amb aquest massapà ja podeu fer panellets del que vulgueu: de pinyons, d'ametlla (palet o granet), de coco, de cireres confitades, de codonyat artesà, de llimona, de xocolata, de cafè o de taronja.

  • Pinyons: feu petites boletes, passeu-les per clara poc batuda i després cobriu-les amb els pinyons i pinteu-les amb rovell d'ou. Perquè els pinyons s'enganxin bé, tingueu les mans humides.
  • Ametlla torrada: doneu a la pasta forma de mitges llunes, pinteu-les amb rovell d'ou i cobriu-les amb l'ametlla granet.
  • Coco: mescleu el massapà amb una part igual de coco, ben barrejat. Doneu-los forma de piràmide.
  • Cirera: feu boletes aixafades i al mig poseu-hi mitja cirera.
  • Codonyat: talleu una tira estreta de codonyat i emboliqueu-la amb la massa. Talleu-ho a trossos d'1 cm de gruix.
  • Llimona: barregeu el massapà amb la pell ratllada d'una llimona i unes gotetes de suc. Feu-ne boletes, les arrebosseu amb sucre o bé ou batut.

Un cop fets els panellets, coeu-los al forn una mica fort durant 10 min. Els panellets s'assequen a mesura que es refreden i són més bons si es deixen reposar un dia o dos. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto