Troba la teva recepta

Els únics canelons que faltaven per explicar de cara al Nadal són aquests de pasta cigarette farcits de massapà. Però sobretot el que volia transmetre era que els canelons eren una simple excusa, i que la presentació podia ser molt diferent. Per què no presentar la mousse de torró dins una tulipa de pasta cigarette?

La pasta cigarette és una elaboració clàssica molt senzilla, versàtil i fàcil de recordar: el mateix pes de farina, sucre en pols, mantega i clara d’ou. A partir d’aquí, admet variacions tant de sabors com de formats, de manera que podem fer des d’unes teules de taronja fins a unes tulipes de xocolata per posar-hi una bola de gelat. Vaja, que és un dels bàsics de pastisseria que cal tenir ben après.

Preparació

  1. Per al massapà: barregeu el sucre amb l’ametlla. Afegiu-hi la nata i barregeu-ho fins a obtenir una massa uniforme. Reserveu-ho a la nevera unes hores.
  2. Per a la pasta cigarrette: barregeu la mantega fosa (però freda) amb el sucre i les clares d’ou. Incorporeu-hi la farina i deixeu-la reposar a la nevera uns 10 min.
  3. Sobre un paper de forn, estireu cullerades de la massa, de manera que quedi el més fina possible i de forma rectangular.
  4. Coeu-ho a 200 ºC uns 5 min, fins que les vores comencin a agafar color. Traieu-ho del forn i, ràpidament abans que es refredi, enrotlleu la massa en forma de caneló. Just al moment de servir-ho, farciu els canelons amb el massapà.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto