Consells de cuina La Vanguardia

Aquesta original pastís de xocolata amb pasta fil·lo el vaig aprendre a un monogràfic de xocolata del Club Social Caprabo. El pastís ens va encantar a tots els presents, tots bloguers: un brownie boníssim que sorprèn per la textura cruixent de l’exterior i la suavitat de l’interior, mentre que la salseta de pinya l’alleugereix i li dóna el punt d’humitat que necessita el pastís. Menjat una mica tebi, resulten unes postres delicioses i un pèl contundents, ideals per a un àpat d’amanida lleugera que ens porti directament a les postres. Sensacional!

Preparació

  1. Reserveu 25 g de mantega. Deixeu la mantega restant fora de la nevera.
  2. Foneu la xocolata al microones vigilant que no es cremi. Afegiu-hi la mantega pomada i barregeu-ho bé fins que quedi homogeni.
  3. A part, bateu els ous amb el sucre fins que blanquegin. Incorporeu-hi la xocolata i barregeu-ho.
  4. Incorporeu-hi la farina i les nous trossejades i barregeu-ho.
  5. Aboqueu-ho dins un motlle de silicona i coeu-ho al microones 3 min a màxima potència. Comproveu la cocció i coeu-ho 1 min més, si cal.
  6. Piqueu les ametlles garapinyades amb una picadora i barregeu-les amb la mantega reservada fosa.
  7. Pinteu les dues fulles de pasta fil·lo amb la barreja de mantega i col·loqueu-les una sobre l’altra en forma de creu. Doneu-los la volta de manera que la part untada quedi a la part de sota.
  8. Col·loqueu el pastís al mig i tapeu-lo amb la pasta fil·lo com si fos un farcell.
  9. Coeu-lo al forn uns 10 min a 200 ºC fins que sigui daurat. Desemmotlleu-lo i reserveu-lo.
  10. A part, tritureu la pinya amb el suc fins que quedi una salsa sense fils. Serviu el pastís tebi amb la sopa de pinya en una gerra a part.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto