Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Escalfeu la llet en un cassó a foc lent, remenant-la constantment, fins que arribi a 36 ºC. Afegiu-hi una mica de sucre per evitar que es formin grumolls.
  2. En un bol, barregeu la farina amb la sal i el sucre, afegiu-hi el llevat, els ous, i la llet calenta.
  3. Bateu-ho amb una batedora o a mà fins que la massa se separi dels costats del bol i sigui uniforme i elàstica.
  4. Cobriu-ho amb un drap de cotó i deixeu que pugi en un lloc calent (depenent del tipus de llevat i de la temperatura exterior pot trigar de 30 a 90 min).
  5. Quan la massa hagi pujat, foneu la mantega i aboqueu-la a la massa. 
  6. Barregeu-ho bé fins que la massa torni a quedar uniforme. Deixeu-la en un lloc calent i deixeu que pugi fins que dobli el volum (depenent del tipus de llevat, pot trigar de 30 a 90 min).
  7. Per al farcit d’ous i ceba tendra: bulliu els ous, peleu-los i piqueu-los ben petits. Talleu les cebes fines i barregeu-ho amb la feta a daus (o la mantega) i els ous. 
  8. Per al farcit de carn: sofregiu les cebes, tallades molt fines, amb la carn picada en la mantega fosa. Si la massa queda seca, afegiu-hi una mica de brou. Deixeu-ho coure fins que estigui tendre.
  9. Dividiu la massa en trossets de la mida d’una pilota de tenis. Aplaneu cada tros de massa fins que sigui de la mida del palmell de la mà. Afegiu-hi una mica de farciment i tanqueu la massa.
  10. Poseu els 'pirozhki' en una safata de forn, bateu l’altre ou i pinteu-los. Deixeu-ho fermentar 10 min. 
  11. Coeu-ho al forn a 200 ºC, 20-25 min. 
  12. Traieu la safata del forn i deixeu que els 'pirozhki' es refredin. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto