Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

A l'estiu, a l'ast, per Nadal, farcit i tot l'any, com ens agradi més. El pollastre és un ingredient tan versàtil que no pot faltar mai al nostre receptari i, si el comprem de pagès, ens quedarà molt més bo i saborós, com ens demostra Carme Ruscalleda.

1. COM PODEM SABER QUE UN POLLASTRE ÉS DE PAGÈS?

En primer lloc, per la mida. Els pollastres de pagès solen ser més grossos i més magres. A banda d'això, el color de la pell no és d'un groc gaire marcat i tenen una cresta molt més bonica.

2. COM EL PODEM CONDIMENTAR?

Podeu amanir-lo amb sal i pebre blanc, o perfumar-lo amb un toc de nou moscada i canyella, amb una fulla de llorer i un xic de farigola. Quan el rostiu, poseu-hi oli d'oliva i greix de porc i regueu-lo amb brandi i xerès dolç. I, si podeu, deixeu-lo macerar entre 12 i 24 hores abans de cuinar-lo.

3. QUANTA ESTONA L'HEM DE COURE?

El temps de cocció depèn de la mida i de la qualitat del pollastre. Si és un pollastre de gran consum, amb només una hora el tindrem llest, però si cuinem un pollastre de pagès, ens caldran gairebé dues hores per tenir-lo a punt.

4. COM PODEM APROFITAR-NE LES SOBRES?

Poseu-les dins d'un recipient tancat a la nevera o al congelador. En podeu fer croquetes, lasanya, farcir-hi un braç de patata, o, picat ben menut, preparar uns entrepans freds o calents fantàstics!

Preparació

  1. En una safata de forn, repartiu els trossos de pollastre, els grans d'all, sencers i sense pelar, els tomàquets sencers, les cebes pelades, les pastanagues, pelades i tallades a trossos, i els porros, pelats i tallats a trossos.
  2. Amaniu-ho tot amb l'oli, el greix de porc, la sal, el pebre, un xic de canyella i un pessic de nou moscada, la farigola i el llorer, i coeu-ho al forn ben calent, a 190 ºC, 35 min.
  3. Retireu la safata del forn, afegiu-hi el brandi i el xerès, gireu tots els ingredients i enforneu-ho 25 min més, a 160 ºC.
  4. Torneu a girar tots els productes i continueu la cocció, ara a 150 ºC, 20 min més.
  5. Talleu l'albergínia a làmines, salpebreu-la i marqueu-la a la planxa.
  6. Retireu la safata del forn, torneu a girar els ingredients i afegiu-hi els talls d'albergínia. Torneu a posar la safata al forn i deixeu-la 10 min a 150 ºC.
  7. Apagueu el forn i, sense obrir la porta, deixeu-hi la safata a dins, 15 min.
  8. Passat aquest temps, retireu la safata del forn i ja ho podeu servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 275

EL NADAL A LES TEVES MANS

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Francesc Fortí i Francina Suriñach

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto