Amb aquest plat, el restaurant Chihuahua participa en l'edició 2019 del Nou Plat Favorit dels Catalans
Preparació
- Poseu a fregir una ceba a daus i el tomàquet fins que estiguin daurats. Afegiu-hi el xili 'guajillo', els pebres, l'orenga, el clau i la pasta d''achiote' i coeu-ho a foc lent 10 min, retireu-ho del foc i mulleu-ho amb el suc de taronja.
- Passeu la fulla del plàtan sobre la flama per poder-la manipular bé, emboliqueu-la amb la carn en forma de papillota i banyeu-la amb la pasta d''achiote' prèviament mòlta, i afegiu-hi una altra ceba a la juliana.
- Preescalfeu el forn 10 min a foc fort i després poseu-hi la carn a 180 ºC i feu-la coure 1 h i 30 min.
- Un quart d'hora abans de treure la carn, talleu la ceba a la juliana i el coriandre molt fi, talleu els xilis i macereu-ho tot amb llima, sal, oli d'all i orenga.
- Quan traieu la carn del forn, remeneu-la perquè quedi totalment impregnada de la salsa de cocció.
- Per servir-la: escalfeu les 'tortillas' de blat o de blat de moro amb una mica de 'cochinita pibil' acompanyada de la ceba adobada.