Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al pastís Tatin: feu un caramel daurat amb 100 g de sucre. Aboqueu-lo dins el motlle i repartiu-lo bé. Reserveu-lo.
  2. Peleu les pomes, trraieu-los el cor i talleu-les a quarts. En un cassó, poseu l’aigua, la mantega, la canyella i la resta de sucre al foc i deixeu que es fongui la mantega. Afegiu-hi la meitat de les pomes i coeu-les a foc suau uns 8-10 min. Han de quedar toves però no desfetes. Traieu les pomes del foc i en el mateix líquid coeu l’altra meitat de pomes.
  3. Col·loqueu totes les pomes dins el motlle ben posades i mooooooooolt juntes. Premeu-ho amb la mà per tal que no quedin forats entre les pomes.
  4. Talleu la pasta de full a la mida del motlle. Punxeu-la amb una forquilla i col·loqueu-la sobre les pomes. Coeu-ho al forn a 200 ºC fins que sigui daurada.
  5. Desemmotlleu-ho girant el motlle i, si en teniu, pinteu-ho amb una mica de gelatina de poma. Serviu-ho tebi.
  6. Per a l’aire de llimona: barregeu la lecitina amb el sucre. Afegiu-hi una petita part de l’aigua i barregeu-ho amb el túrmix fins que quedi tot ben dissolt. Afegiu-hi la resta d’aigua i el suc de llimona i passeu-hi el túrmix.
  7. Al moment de servir-lo, amb el túrmix feu que entri aire dins el líquid, posant-lo una mica tort. S’anirà formant escuma que es mantindrà ben ferma gràcies a la lecitina de soja. Col·loqueu una cullerada d’aire sobre el Tatin just al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: