Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al pastís Tatin: feu un caramel daurat amb 100 g de sucre. Aboqueu-lo dins el motlle i repartiu-lo bé. Reserveu-lo.
  2. Peleu les pomes, trraieu-los el cor i talleu-les a quarts. En un cassó, poseu l’aigua, la mantega, la canyella i la resta de sucre al foc i deixeu que es fongui la mantega. Afegiu-hi la meitat de les pomes i coeu-les a foc suau uns 8-10 min. Han de quedar toves però no desfetes. Traieu les pomes del foc i en el mateix líquid coeu l’altra meitat de pomes.
  3. Col·loqueu totes les pomes dins el motlle ben posades i mooooooooolt juntes. Premeu-ho amb la mà per tal que no quedin forats entre les pomes.
  4. Talleu la pasta de full a la mida del motlle. Punxeu-la amb una forquilla i col·loqueu-la sobre les pomes. Coeu-ho al forn a 200 ºC fins que sigui daurada.
  5. Desemmotlleu-ho girant el motlle i, si en teniu, pinteu-ho amb una mica de gelatina de poma. Serviu-ho tebi.
  6. Per a l’aire de llimona: barregeu la lecitina amb el sucre. Afegiu-hi una petita part de l’aigua i barregeu-ho amb el túrmix fins que quedi tot ben dissolt. Afegiu-hi la resta d’aigua i el suc de llimona i passeu-hi el túrmix.
  7. Al moment de servir-lo, amb el túrmix feu que entri aire dins el líquid, posant-lo una mica tort. S’anirà formant escuma que es mantindrà ben ferma gràcies a la lecitina de soja. Col·loqueu una cullerada d’aire sobre el Tatin just al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto