Consells de cuina La Vanguardia

Dissabte vam anar a dinar a Les Cols, una masia preciosa d’Olot reconvertida en restaurant que compta amb un reconeixement molt merescut. Enmig d’un entorn idíl·lic, la seva cuina vol recuperar els productes de proximitat, de temporada i propis de la Garrotxa: el fajol, la patata de la vall d’en Bas, el blat de moro, l’aviram de pagès, els fesols de Santa Pau, la ratafia, el tortell d’Olot, el porc i els seus embotits, el cargol, el senglar, la tòfona, el nap, els bolets…

Una de les seves especialitats pel que fa a les postres és el gelat de tortell d’Olot, que elaboren ells mateixos de forma artesanal. Com que per dinar vaig triar unes altres postres, em vaig quedar amb les ganes de tastar-lo… i jo, que sempre dic que per demanar no es perd res, vaig preguntar si me’n podrien vendre una mica per emportar a casa… i em van dir que sí! Ahir mateix vaig preparar unes tulipes senzilles que estiguessin a l’altura del gelat que havien d’acompanyar:

Preparació

  1. Barregeu el sucre i la farina tamisada. Afegiu-hi la clara d’ou i la mantega fosa. Barregeu-ho sense esponjar-ho ni blanquejar-ho. Reserveu-ho a la nevera per tal que agafi consistència.
  2. Esteneu la massa amb una cullera sobre una plata coberta amb paper de forn, formant cercles d’uns 15 cm de diàmetre tan fins com sigui possible. Escampeu-hi per sobre la xocolata ratllada i coeu-ho al forn preescalfat a 180 ºC fins que agafi color (uns 10 min).
  3. Traieu-ho del forn i, ràpidament abans no es refredin, doneu-hi la forma de tulipa posant la massa sobre una tassa i prementbé les vores amb les mans.
  4. Deixeu-les refredar i, al moment de servir-les, poseu-hi unes boles de gelat a dins.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 mai

Vins i Sons 2018

L'Associació de Vins de la Vall del Riu Corb celebra un cicle de concerts vermut que tenen lloc en diversos...

27 abr - 20 mai

Ganxotapes de Primavera 2018

Del 27 d’abril al 20 de maig, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) celebra una de les activitats...

19-20 mai

XI Arrels del Vi

La fira vitivinícola Arrels del Vi compta amb la presència de 25 cellers de la DO Empordà i un celler...

16 feb - 21 mai

Beehave a la Fundació Miró

No és cap secret que la desaparició de les abelles suposaria un autèntic cataclisme per al nostre planeta,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto