Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 Hermanos. Per sentir-vos com a casa a Nou Barris

5 Hermanos s'ha renovat per convertir-se en un restaurant gastronòmic

5 Hermanos s'ha renovat per convertir-se en un restaurant gastronòmic

5 Hermanos no és cap novetat. Parlem d'un local que va obrir portes el 1977 i que s'ha convertit en tota una institució del barri de Canyelles de Barcelona, al districte de Nou Barris. Ara bé, Jordi Gerpe, un dels cinc germans, fill de la fundadora del restaurant, Teresa Feliu, ha fet un gir de guió que, alhora, és una aposta arriscada. I, tot s'ha de dir, li ha sortit rodona: va posar el local en mans de l'arquitecte i sommelier Pere Cortacans per renovar-lo de dalt a baix. Una renovació que ha suposat un canvi de concepte: ha passat de ser un bar restaurant on servien des d'esmorzars de forquilla, entrepans i plats combinats, a convertir-se en un restaurant full-time en què han reinterpretat les receptes tradicionals de la mare. I ho han fet sense perdre l'essència: reben els clients amb els braços oberts i et fan sentir com si fossis a casa teva.

Cloïsses a la marinera de 5 Hermanos

Els responsables que tot rutlli són els germans Jordi, Manel, Javi i Julio i el seu nebot, l'Aitor. Una família de la qual forma part la resta de l'equip de sala i de cuina, així com els clients, que, com no es cansen d'insistir els Gerpe, també són part de la família. 

I, doncs, què trobarem en aquesta casa de menjars del barri de Canyelles? Una carta que posa el producte per davant de tot i que beu del receptari familiar. Al migdia, l'estrella és el menú, que per 15 euros és tot un reclam per als veïns del barri i per a tothom que s'hi entauli. A la nit, la carta pren el protagonisme: caneló de temporada, peix de la llotja a la brasa, pop a feira, cloïsses a la marinera, ous amb carabiner i tòfona, tataki de tonyina Balfegó, estofat de carn, caragols... La llista és llarga i sempre partint d'una base de cuina tradicional on és difícil acabar el plat sense sucar-hi pa. Deixeu-vos aconsellar i guiar per l'equip del restaurant, que s'encarregarà que gaudiu d'un bon àpat.

El caneló gegant de 5 Hermanos

Per acompanyar tots aquests plats (i no ens oblidem de les postres, casolanes, abundants i boníssimes), la carta de vins inclou referències clàssiques i propostes menys conegudes, per satisfer qualsevol paladar.

5 Hermanos no era cap desconegut per als veïns de Nou Barris, però amb aquesta nova aposta s'ha proposat que Canyelles passi a formar part del mapa gastronòmic de Barcelona i dels barcelonins, i la base que han posat és prou sòlida per aconseguir-ho.

  • 5 Hermanos
  • Federico García Lorca, 31. Barcelona
  • Preu del menú: 15 euros
  • Preu mitjà: 45 euros

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: