Troba la teva recepta

Revista

PortadaJuliol217
Cuina núm. 217. Juliol 2018

Alvocat. Per què ens torna bojos?

En aquest número
Mercat de Sant Antoni

Per fer boca / Gastropistes

Recuperem la vida de mercat

Després de vuit anys d'obres, Barcelona recupera una de les places més carismàtiques. El Mercat de Sant Antoni reviu amb parades rejovenides que volen tornar al barri la vida de mercat de sempre.

Text: Carme Melià / Foto: Jordi Bosch / Il·lustracions: Nik Neves

Al Fresco

Per fer boca / Taula Reservada

El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

Al Fresco proposa una experiència singular en un jardí privat de Sant Martí Vell

Josep Sucarrats

Nàpols

Per fer boca / Postal gastronòmica

Cuina ordenada en el caos

Nàpols és una ciutat caòtica, desendreçada, però molt atractiva, i té una gastronomia que enganxa de seguida, amb alguns productes que s'han convertit en icones.

Ferran Caldés

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

Quo vadis cava?

Artur Martínez i Marc Ribas

Per fer boca / Entrevista

La Taverna del Ciri

Parlem amb Artur Martínez i Marc Ribas

"Un lloc normal per menjar i beure." Un restaurant informal que neix de la unió de dos grans xefs que alhora són dos culs d'en Jaumet del panorama gastronòmic actual. Artur Martínez, terrassenc de soca-rel i artífex de dur la primera estrella Michelin a la ciutat, i Marc Ribas, egarenc d'adopció i cuiner estrella del 'Cuines' de TV3.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Menú de juliol

A la cuina

Menú de juliol

Quatre plats per a un àpat saludable i equilibrat per aprofitar al màxim els dies de vacances (o de prefesta!)

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Jordi López i Pep Nogué

A la cuina / El xef a casa

Un plat de pasta a la marinera

L'escriptor Jordi López ens il·lustra amb una recepta de plat únic amb pasta, sípia i cloïsses, i el nostre xef Pep Nogué l'arrodoneix amb quatre consells de sapiència culinària.

Recepta i cuina: Jordi López PUig / Foto: Enrique Marco

Alvocat

A la cuina

Alvocat

Per què ens torna bojos?

De ser una fruita exòtica de consum minoritari a convertir-se en un imprescindible dels àpats saludables.

Text: Paula Molés / Receptes i cuina: Adriana Ortemberg / Foto: Becky LAwton / Retoc fotogràfic: Thomas Lefebvre / Atrezzo: Stanislas Salof-Coste

Plàncton

A la cuina / Masterclass

Plàncton

Carme Ruscalleda parla d'aquest ingredient únic, nutritiu i innovador, amb gust de mar concentrat. Un producte versàtil a la cuina i un colorant alimentari molt potent, que es comercialitza en forma de pols de microalgues liofilitzades a un preu realment elevat.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Plat combinat

A la cuina

Plats combinats

Qui no ha menjat mai en algun xiringuito de platja? Nosaltres sí, però ara ens hem proposat actualitzar aquests clàssics de l'estiu amb quatre combinacions un punt més exòtiques i, sobretot, més saludables i lleugeres. Per gaudir del bon temps i la bona cuina!

Text: Carme Melià / Receptes: Manel Guirado / Foto i cuina: Food Photo - Cristina Rivarola

Arròs sa

A la cuina / Plaers saludables

L'arròs més sa!

Tradicionalment se l'ha considerat sa i inofensiu, però la clau és la mesura!

Text: Núria Coll

Peix a la graella

A la cuina

Peix a la graella

Ha arribat l'hora de sortir al pati, al jardí o a l'avancé del càmping per posar a punt la barbacoa i coure un bon peix a la graella, la millor manera per conservar totes les propietats gustatives dels reis del mar. Afegiu-hi unes verdures escalivades i tindreu un plat equilibrat, saludable i lleuger. Això sí, cal fer-ho bé. No us passeu amb el foc!

Text: Carme Melià / Recepta: David Caballero / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalai Mazzarella

Gelats de pal

A la cuina / Les postres de casa

Glaçats!

La nostra pastissera particular s'ha proposat deixar-nos glaçats, però de plaer! I ho fa amb la recuperació d'unes postres típiques dels dinars de fa uns anys (llimones congelades), un granissat ben refrescant i estiuenc (de meló amb menta) i les llaminadures gelades més bones i saludables de la infantesa (els tradicionals gelats de pal).

Cuina i receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Nadal RNG 10 Brut Nature

Al celler / Tria de tres

Grans caves nascuts al cor del Penedès

No són per brindar, són per gaudir en silenci i mirar la vida amb un gran somriure

Text: Àngel Garcia Petit

Sidres catalanes

Al Celler

Descobrim les sidres catalanes

Ni hi ha un 'boom', ni n'han aparegut desenes ni són una tradició ancestral. Però, recorrent el Principat, n'hem descobert d'elaborades aquí per bojos d'aquest escumós de poma que s'atreveixen a desafiar un mercat dominat pel vi amb propostes d'estils únics i personals.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Azimuth

Al Celler / Remena, nena

Azimuth o com mirar les estrelles menjant crispetes

L'estiu, per als urbanites, és el temps dels terrats dels hotels, com aquest de l'Almanac.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Enciam romà

Al rebost / Calendari

Els productes de juliol

Amb la calor que fa, us ve de gust menjar una amanida, oi? Doncs, per sort, ara és un bon moment per trobar els millors ingredients per fer-la!

Text: Ferran Caldés

Turbot

Al rebost / Decàleg

Turbot

Un peix a l'alça

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Pastissos i mató

Al rebost / Tant de Gust

Pastissos i mató

Fa quatre generacions que Cal Putxet fa mató de Montserrat i, a més, també elabora pastissos artesans

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Gelat enrotllat de Tailàndia

Al rebost / L'Adreça

El gelat enrotllat arriba de Tailàndia

Rolls&Co és una empresa que presenta un concepte de gelateria basat en una tècnica provinent de Tailàndia. Els gelats s'elaboren a l'instant, davant dels clients, sobre una placa que assoleix una temperatura d'uns -30 ºC i amb l'ajuda de dues rascletes.

Text: Pol Beckmann / Foto: Enrique Marco

Sorbet

Al rebost / Tria bé

Gelat vs. sorbet

Ja tenim aquí la canícula i les ganes de refrescar-nos a qualsevol hora augmenten. Els gelats, en totes les variants, són les estrelles d'aquest moment i per això us volem ajudar a identificar-ne algunes de les varietats més habituals. Perquè no tots són iguals!

Text: Ferran Caldés

Receptes

Amanida de marisc i mongetes

Pasta negra amb cloïsses i sípia

Maionesa de plàncton

'Wraps' d'alvocat

Torrades d'alvocat

Alvocat farcit

Guisat estiuenc de tonyina

'Fish & chips' de bacallà fresc arrebossat amb 'corn flakes' picants, iuca fregida i salsa criolla

'Shakshuka' amb albergínia fregida, 'migas' i iogurt grec

Broqueta moruna de llaminera de porc al pastor, moniato fregit i 'pico de gallo' amb pinya

'Poke bowl' amb 'poisson cru' tahitià i tempura de verdures

Arròs vermell eco amb pollastre de corral

Tonyina a la graella amb remolatxa i maduixa

Turbot tai a la graella

Gall de Sant Pere a la graella amb verdures escalivades i allada

Arròs de bacallà i verdures

Fideuada de calamar

Bròtola en adob

Gratinat d’albercocs

Granissat de meló i menta

Gelats de pal

Llimones gelades

Xapata de fajol i llavors de kamut

Tomàquets farcits

'Brownies' d'alvocat

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada Cuina 219

HAMBURGUESA: ENS DEIXEM CAURE EN LA TEMPTACIÓ CÀRNIA

  • Un passeig per Formentera
  • Veïns del bo i millor del Parc Agrari

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto