
Aquest estiu, menja't el coco!
Tendències
Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
Genis del foc
Kenya Nakamura i Anna Perayre
Wagokoro
Van fugir de l’estrès barceloní per dur la cuina japonesa més relaxada i íntima fins al cor del pirineu, on fan un menú sorpresa fresc i de proximitat.
Per fer boca / Gastropistes
La ruta del peix fregit
Potser alguns recordeu (o, fins i tot, vau viure!) l’anomenada ruta del bacallà. Doncs res a veure amb la que us proposem ara: un recorregut saborós per establiments de costa que ofereixen peix fregit, una tapa clàssica i deliciosa!
Per fer boca / Taula reservada
Un Tr@mendu vestit de diumenge
Jordi Marzo obre un restaurant dels de sempre al costat de la seva vermuteria.
Per fer boca / 24 hores
24 hores a... Cadis
Per fer boca / Caçasabors
Arbequines en oli
Només dos ingredients de gran qualitat es concentren en aquest producte de la marca Antara: Olives arbequines sense pinyol i oli d'oliva verge extra.
Per fer boca / Gastroquiz
David Gou
Studio 66
El seu pas per diferents hotels de luxe i, sobretot, el fet d’haver treballat aI Barri (Tickets i Bodega1900) col·laborant amb Albert Adrià, han marcat la cuina de David Gou, que ara es pot tastar a l'Studio66, de Lloret de Mar.
A la cuina / Menú del mes
Menú d'estiu
El taronja del meló obre la nostra proposta més estiuenca amb uns entreteniments de meló, que continuem amb un carpaccio refrescant de carbassó i un segon amb el vermell cridaner dels molls. Tanquem el menú d’aquest estiu amb un altre carpaccio —també vegà—, aquest cop de préssecs, però que també podeu fer amb figues!
A la cuina / Master class
Com obrir els mol·luscs?
Quan comprem mol·luscs, hem de tenir en compte que són un producte viu i, per tant, hem de controlar que estiguin sencers, que no tinguin cap angle trencat i que siguin molt frescos. És important buscar un proveïdor que mereixi la nostra confiança. I, a casa, seguiu els consells de la nostra xef!
A la cuina
Aquest estiu, menja't el coco!
El coco és una matèria primera molt important, que es fa servir a tot el planeta per a tot tipus de productes. Es pot trobar en qualsevol comerç sota diverses formes, i és present en moltes especialitats de pastisseria tradicionals. La polpa fresca es troba en fruiteries, supermercats i paradetes de fira. Si ja en coneixíem les virtuts cosmètiques, els darrers anys ha crescut l’interès sobre els seus atributs dietètics (no sense certa polèmica) i el gust per tradicions gastronòmiques de països on es conrea. Aquests darrers factors han ampliat la seva paleta de possibilitats, especialment en la cuina salada: curris, arrossos, sopes, amanides… Qualsevol escenari és bo per a aquesta fruita tropical.
A la cuina / Xef a casa
Un arròs fet a la brasa per gaudir del bon temps
Jordi Güell és un dissenyador industrial de Girona, es declara un enamorat del CUINA i és copropietari de Caliu.es, un projecte de disseny i fabricació de barbacoes. Per això, ens va voler proposar una recepta feta a la brasa, a la terrassa de casa seva, per cuinar amb Pep Nogué. Finalment, van decidir-se per un arròs boníssim!
A la cuina
Mmm... Europa!
Un viatge gastronòmic pel Vell Continent
La sort de viure en un continent amb tanta història com l’europeu és que cada país i, encara més, cada regió amaga tresors gastronòmics interessantíssims. Tot plegat dibuixa un mapa de sabors immens i molt variat i, per ajudar-vos a triar la vostra pròxima destinació, ara que les vacunes ens obren algunes fronteres, hem triat deu destins gastronòmics europeus que podeu conèixer i tastar aquest estiu. Bon viatge i bon profit!
A la cuina / Plaers saludables
Tempeh
El menjar vegetarià està cada dia més instal·lat a les nostres dietes. I és una bona notícia, perquè així tots reduïm el consum de proteïna animal, pel bé del planeta i de la nostra salut.
A la cuina
Carpaccio
Poc es deuria pensar el pintor renaixentista Vittore Carpaccio que el seu cognom donaria nom a un plat de làmines fines de carn rosada, com els tons predominants als seus quadres. Veritable o no aquesta etimologia, el que sí és cert que és que el carpaccio de vedella —amb parmesà— és el més famós de tots. Però no l’únic, ni necessàriament el més bo. Peix, altres varietats de carn, hortalisses, verdures i fruites són ingredients habituals d’aquesta recepta laminada que se sol menjar freda i és ideal per als mesos més càlids. Us en donem tres propostes saboroses i sorprenents!
A la cuina / Les postres de casa
Fruita tropical
Els mesos més càlids, quan necessitem refrescar-nos, és un moment ideal per deixar-nos seduir per la varietat, els colors i les aromes de les fruites del Tròpic. Gemma Clofent ha caigut en la temptació i ha omplert d’alegria la secció de postres del CUINA amb tres propostes originals plenes de ritme i sabor. Us voleu deixar endur per l’energia tropical?
Al celler / Tria de tes
Amb xarel·lo vermell
Un raïm peculiar que aporta un to rosat als vins i una gamma d’aromes força complexa.
Al celler / Remena, nena
Còctels i amistats crescudes enmig de la tempesta
Lilith & Sons, el refugi barceloní de tres vells amics que es retroben i aposten per un nou concepte de cocteleria.
Al rebost / Calendari
Gelats
Cremosos i amb milers de gustos, els gelats han estat motiu de satisfacció i quedades estiuenques. Aquest estiu, combatem la calor amb els gelats més bons!
Al rebost / Decàleg
Gambes
La gamba és un marisc de la família dels crustacis decàpodes, amb infinitat de varietats aptes per al consum i que trobem als nostres mars. A Catalunya, trobem una varietat de les millors, la gamba vermella, de diferents mides, de petita a gran.
Al rebost
Entaula't als llocs més inesperats
Propostes per assaborir l’estiu d’una manera diferent
Cantava la cantant nord-americana de jazz Ella Fitzgerald a la coneguda Summertime que a l’estiu “la vida és tan fàcil, els peixos salten i el cotó ja és ben alt”. Un cant optimista que, encara en temps pandèmics, volem encomanar-vos amb certa cautela. Per celebrar el bon temps i que ja ens podem bellugar per tot el territori català, hem triat sis experiències gastronòmiques ben especials. Us havíeu imaginat mai fer un àpat mentre voleu en un globus aerostàtic? I un esmorzar amb tast de vins i olis entre vinyes? Doncs aquestes propostes són només un petit aperitiu del que trobareu a les pàgines següents: idees per entaular-vos als llocs més sorprenents.
Al rebost / Tant de gust
Gelats Angelo
Gelats que no deixen de sorprendre
Al rebost / Tria bé
Meló cantaloup vs pell de granota
L’estiu ja és aquí, i amb ell arriba la temporada del meló, una de les fruites estiuenques per excel·lència. També és de les més econòmiques que trobareu al mercat. Generalment, es menja fresc, encara que podeu preparar-ne batuts, amanides i postres.
Al rebost / L'adreça
L'espai per a petits productors
La Cooperativa Agrària de Torelló ha inaugurat L’Agrobotiga, un espai que vol donar sortida a productes de proximitat i de qualitat elaborats per petites empreses: des d’arròs del delta i brous de Roses fins a aigua i llet embotellades en envasos reutilitzables.
Fora de carta
20 anys explicant la nostra gastronomia
CUINA celebra l’aniversari amb un acte al MNAC, a Barcelona, amb la presència dels xefs protagonistes del número de juny de la revista.
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos pel gaspatxo
Poques sopes fredes ens captiven tant com aquesta, d’origen andalús, que ha sabut combinar com cap altra els ingredients de temporada de l’estiu. qualsevol moment és bo per beure’n un got!
Fora de carta / Fes-me feliç
Magda Carlas
Cinc gastroregals per seduir la metgessa i nutricionista.
- Broquetes de meló
- Arròs a la llauna a la brasa amb espinacs i seitons
- Carbassons farcits amb carn i arròs amb crema avgolemono
- Pierogi ruskie
- Arròs de bacallà i verdures
- Fideuada amb calamars i vieires
- Molls al fonoll
- Curri de vaca a l’estil tai amb verduretes glacejades
- Verat rostit amb caramel i coco
- Tonyina a la bulhao pato
- Carpaccio de presa marinada amb poma verda i formatge fumat
- Carpaccio de salmó marinat amb remolatxa i envinagrats
- Kanelbullar (rotlles suecs de canyella)
- Mousse de coco, mango i maracujà
- Banana split de fruites tropicals
- Amanida verda amb vinagreta de cacauets
- Carbassons amb llimona
- Carpaccio de préssecs
- Arròs de coco titoté amb espècies, panses i ametlles
- Crema de plàtan i coco amb fruites vermelles i crumble de coco
- Tacos-tempeh de cigrons
- Carpaccio de tomàquets, maduixes, anet i olives negres
- Cebiche d’alvocat i fruites tropicals