Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 196
Cuina núm. 196. Desembre 2016

Aquest Nadal dinem amb Marc Ribas. Fem el menú amb les receptes del cuiner de la tele

En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

Gastro Nadal

Us ajudem a triar els llocs on trobareu tot el que necessiteu per menjar-vos el Nadal!

Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula reservada

Aquí, al costat, hi trobem el bo i millor!

La carta del Vinòmic, a la Garriga, és com un manifest a favor del producte vallesà

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal gastronòmica

La delicadesa feta art

El millor que pots fer a Tòquio es deixar-te portar

Aquesta ciutat és enigmàtica i rabiosament moderna, però, d'altra banda, el sentiment tradicional també hi està fortament arrelat

Text i foto: Laia Serra

Per fer boca / Genis del Foc

Arnau Bosch

Can Bosch

L'any 1969, els avis de Bosch inicien el negoci servint plats combinats. A la dècada dels 80, en Joan n'agafa les regnes i, en només dos anys, obté una estrella Michelin, una de les més veteranes del país. Ara, la cuina de l'Arnau, la tercera generació, combina tradició amb una modernitat reflexionada. Això sí, la segona, sempre al servei de la primera

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

El plat favorit

Escudella o pa amb tomàquet? Va guanyar qui s'ho mereixia?

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque/Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de desembre

Aquest mes mengem fetge gras i salmó, però també espelta i fruites exòtiques com el cumquat

Encetem un mes ple de festes, celebracions i grans àpats. De tota manera, no cada dia és festa i cal continuar cuinant per al dia a dia amb productes de temporada, saludables i bons, que ens facin sentir com uns gurmets cada cop que ens entaulem.

Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina

Aquest Nadal dinem amb Marc Ribas

Receptes al seu estil: amb ingredients de proximitat i pensades perquè no desaprofitem gens de menjar

Aquest cop no és ell qui s'ha ficat al nostre menjador a primera hora de la tarda des de la pantalla de la nostra tele. Som nosaltres els que hem entrat a la seva cuina perquè ens prepari un menú nadalenc diferent.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco/ Recepta i cuina: Marc Ribas

A la cuina

De luxe i sense coberts

Us proposem ser els més gurmets amb els dits!

Menjar amb els dits no és tan estrany com ens pugui semblar d'entrada. De fet, moltes tapes es mengen sense coberts. Fins i tot els cuiners més importants han caigut en la temptació i han creat plats per menjar sense necessitat d'agafar la forquilla o la cullera. Tot i que sovint els coberts es veuen com un símbol de luxe i distinició, en molts casos el luxe es troba directament en el producte, en el plat.

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto: Food Photo, Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

A la cuina

Plat favorit

Els catalans hem votat. El nostre plat favorit és l'escudella i carn d'olla. Es va imposar al pa amb tomàquet en una final trepidant que es va saldar amb una diferència de només seixanta vots. Nosaltres hem encarregat al nostre assessor culinari David Caballero una tasca complicada: reinventar el plat favorit dels catalans. I aquí en teniu el sorprenent resultat.

A la cuina / El xef a casa

No hi ha res com un gall de pagès

Umm... fa olor de Nadal

El nostre cuiner de sobretaula s'ha desplaçat fins a Torroella per cuinar en família -oncle i nebot- un rostit tradicional amb "un gall de veritat".

Recepta i cuina: Isaac Zumaquero i Ramon Figols / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Baralla de galls

Coincidint amb la celebració dels mercats d'aviram, el primer pas de la preparació dels àpats nadalencs, posem cresta contra cresta els dos únics galls catalans amb IGP!

Text: Carme Melià / Foto: Vanesa Martínez (retrat i recepta Prat) i Mariona Villavieja (retrat i recepta Penedès) / Il·lustracio: Neruuu

A la cuina / Masterclass

Estèvia

Preneu-ne les fulles fresques, en infusió o en melmelades i xocolates preparades. Ei, també la podeu conrear a casa!

Si les plantes tinguessin superherois, la 'Stevia rebaudiana' seria la superplanta dels edulcorants. Té un poder per endolcir 300 vegades més gran que el sucre, però, a més, té molts beneficis medicinals.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Plaers Saludables

Closca

Durant les festes de Nadal consumim molta closca, i potser desconeixeu els enormes beneficis que tenen els tan adorats mol·luscs. Els bivalves són digestius i una proteïna ideal per sopar. A més, ajuden a regular la gana i el colesterol i són una font molt rica de potassi, magnesi i fòsfor.

Text: Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Nadal dolç

Els nostres tres Reis Mags no vénen d'Orient, sinó de la Pastisseria Santacreu, de Viladecans, des d'on Jordi Bordas ens ha preparat les tres propostes d'aquest desembre. Torró, cava i tortell són ses majestats reials que, seguint l'estrella de Nadal, ompliran la taula de gustos i aromes dolces per completar els grans àpats festius.

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Vins amb premi per celebrar un bon Nadal

És festa grossa i cal beure bé. Us proposem tres vins guardonats als Premis Vinari 2016

Text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena Nena

'Eggnog', un còctel per fer-nos passar el fred

Porta ou, sí, i us sorprendrà per la textura sedosa i com a final perfecte d'un gran àpat

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al celler

Celler de Nadal

Obriu el celler i celebreu-ho amb alegria!

Una selecció de vins i caves per acompanyar els àpats més gurmets de les festes de Nadal. Hem triat un conjunt de referències que s'adiuen a tot tipus de plats, des dels aperitius fins a les postres, perquè gaudiu de les propostes gastronòmiques en tot moment. Us proposem uns brindis de qualitat per començar a tancar un any que, gastronòmicament, ha estat molt interessant.

Text: Carme Melià

Al rebost / Calendari

Desembre

Després dels àpats de Nadal sempre ens queda lloc per menjar alguna cosa dolça, com les que no poden faltar al rebost aquest desembre

Al rebost / Decàleg

Ostres

Un tros de mar

L'imaginari popular les associa al luxe i el glamur, amb el cava com a company imprescindible, tot i que alguns bars d'ostres ja ofereixin tastos a preus populars. Sigui com sigui, les ostres són una delicadesa culinària sense terme mitjà: les adores o les odies. No hi ha mitges tintes!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de Gust

El licor més antic

Des de fa quaranta anys, Bernardo Gil elabora hidromel, vinagre de mel i patés gurmet a Vallbona d'Anoia

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost

Fum, fum, fum

El vint-i-cinc de desembre... Sí, Nadal, és l'època daurada dels fumats, principalment, el salmó i l'areng. Uns productes luxosos que omplen de glamur la taula festiva. Però el procès de fumat no és exclusiu de peixos selectes, altres aliments també s'apunten al seu gust especial. Descobrim-los!

Text: Francesc Murgadas

Al rebost / Tria bé!

Ous de salmó vs. ous de verat

Ja sabem que el caviar té un preu gairebé prohibitiu, i per això, en un mes en què procurem lluir-nos amb el menjar, us proposem dues alternatives al caviar que estan a l'abast de tothom i que donaran un toc d'originalitat i color a les vostres receptes.

Text:Ferran Caldés / Foto: Thinkstock

Al rebost / L'adreça

Per menjar com els grans víkings

Des de fa un any i mig el barri barceloní de Gràcia disposa d'un petit però selecte reducte de delicadeses gastronòmiques nòrdiques. La passió pel menjar de qualitat de la propietària, la Britta, l'ha omplert dels millors productes per donar a conèixer la cultura escandinava.

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Receptes

Bosses de fetge gras i figa

Francesc Murgadas

Crema de ceps i escamarlans

Cullera de Boix

Canelons de terregada

Marc Ribas

Ostres en escabetx

Crema 'velouté' de Nadal, bolets i tòfona

'Fish and chips' de gamba

David Caballero

Panet al vapor amb tonyina, cogombret i herbes fresques

David Caballero

Ganache de foie Rocher

David Caballero

Salmó marinat amb magrana

Marc Ribas

Salmó amb salsa de vi negre

Beatriz de Marcos

Capó al forn

Marc Ribas

Pernil glacejat amb taronja

La Selva

Escudella i carn d'olla

David Caballero

Romesco de canana

Espai del Peix Palamós

Pollastre de pagès de Can Fèlix

Pep Nogué

Gall del Penedès amb xarel·lo amb cebetes i pastanaga

Confit de pota blava i trinxat de patata, carbassa i carxofa Prat

Susana Aragón

Bacallà a la lleidatana

Cassoletes de cumquat

Francesc Murgadas

Gelat de torró

Marc Ribas

Galetes de gingebre

Marc Ribas

Pastís de taronja

Carme Ruscalleda

Tortell de Reis

Jordi Bordas

Torró de Xixona i curri

Jordi Bordas

Fondant de xocolata

Sopa de carbassa amb espelta

Beatriz de Marcos

Sorbet de cava

Jordi Bordas

Col de tardor

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto