Bojos per les patates fregides!
Per fer boca / Gastropistes
Esmorzars de forquilla
Són molt més que un desdejuni per començar el dia. Els esmorzars de forquilla són un moment de relax a mig matí per omplir-nos d’energia amb plats contundents. I no deixeu passar l’oportunitat de beure vi amb porró!
Per fer boca / Taula reservada
Sense res que hi sobri, sense res que hi falti
Artur Martínez reapareix amb l’Aürt, un projecte que reivindica la senzillesa.
Per fer boca / Genis del foc
Jordi Artal
Cinc Sentits
Amb el nou local acabat d’estrenar, el xef manté l’aposta pels productes de proximitat i per oferir plats on tots els sentits interactuïn a través del joc amb les textures, les olors, els sabors… Una cuina d’autor que, gairebé sense pensar-hi, va ser reconeguda amb una estrella Michelin. Ara, les apostes estan obertes per fer un pas més.
Per fer boca / Postal gastronòmica
Cuina imperial a ritme de vals
Té fama de clàssica —i n’és—, però tampoc es tanca a res. Més enllà del filet Schnitzel i del pastís de Sacher, la capital austríaca també enamora gastronòmicament.
A la cuina / Menú del mes
Menú d'abril
La primavera la sang altera i la llista d'anar a comprar, també. Si, com diu la cançó popular, el divendres comprem faves tendres, la resta de la setmana podem gaudir de la carn saborosa d’un peix blanc de temporada com el déntol, assaborir una fruita exòtica de tot l’any i cuidar-nos una mica més amb una coca de verdures feta amb pa integral.
A la cuina / El xef a casa
Mar i muntanya de Palafrugell
Vanesa Rojas, de Badalona, és una apassionada de la cuina de xup-xup i va escriure’ns perquè volia conèixer en Pep Nogué i cuinar plegats. La recepta triada, un guisat ben empordanès.
A la cuina
10 idees per tornar-nos bojos amb les patates fregides
A la cuina / Masterclass
Búrgul
El búrgul, un cereal a base de grans de blat, és un producte molt popular a les cuines del Pròxim Orient, ja que és imprescindible per elaborar un bon tabule, un plat molt senzill però d'una alta qualitat gastronòmica. Nutritivament parlant, és un aliment similar a l'arròs, el cuscús i la pasta.
A la cuina
5 elements, 5 plats
Terra, metall, aigua, fusta i foc. La tria i la combinació dels aliments que representen aquests cinc elements, amb els colors, els sabors i les textures donen peu a una cuina equilibrada, que ens ajudarà a tenir una més bona digestabilitat i un benestar físic i anímic, segons determina la medicina tradicional xinesa.
A la cuina / Plaers saludables
Sopes BBB
Les sopes, per a mi, han de tenir les tres ‘b’ en essència: han de ser bones de gust, boniques a la vista i barates en l’elaboració.
A la cuina
Truita de riu
De tots els peixos d’aigua dolça, és el més present al nostre receptari. Als rebosts del Pirineu, on abunden els torrents i rius on habita aquesta espècie, és una vella coneguda. Si bé és cert que avui costa trobar peces salvatges i que pràcticament totes les que consumim són de piscifactoria, els valors culinaris no han canviat. De textura greixosa i amb una carn de gust no gaire pronunciat, admet receptes amb salses i farcits potents. És una bona font d’omega-3, proteïnes i minerals (fòsfor i potassi).
A la cuina / Les postres de casa
Mones
Com mana la tradició, per Pasqua cal portar la mona als fillols. Gemma Clofent ho té molt clar i, per això, ens proposa tres pastissos diferents per satisfer tots els gustos. No oblideu de complementar-los amb tot de plomes, pollets, ous o qualsevol altra figura de xocolata. Amb aquesta varietat de mones, qui no voldria la Gemma de padrina!
Al celler / Tria de tres
Algunes novetats vinícoles per Sant Jordi
No tot són llibres i roses. Us presentem alguns nous productes de cellers catalans.
Al celler / Remena, nena
Còctels de l’est per menjar de l’oest
The Fish and Chips Shop Universitat combina el gran plat britànic amb combinats d’accent indi
Al rebost
Calendari
Aprofitem que els camps ja estan ben verds per aromatitzar la cuina amb les millors herbes que podem trobar al mercat.
Al rebost / El decàleg
Verat
Blau, prim i petit
A la brasa, en escabetx, fumat o en sushi, aquest peix de cos prim és apreciat per la versatilitat que té a la cuina. És un dels blaus més recomanables per menjar, ja que com és petit acumula menys metalls pesants.
Al rebost / L'adreça
Els mochis i el ball de sabors japonès
Niji se centra en una idea: vendre mochis de gustos diversos. Situada al barri de les Corts, la botiga ofereix més de vint propostes per triar. El seu atreviment en un camp tan exòtic fa que s’hi acostin persones de tot Barcelona per tastar un dels seus dolços.
Al rebost
Mengem avellanes
Una fruita seca beneficiosa per a la salut i per al paisatge del país
Al rebost / Tant de gust
Carquinyolis de Sant Quintí
Escalfet
Al rebost / Tria bé
Tempura vs. a la romana
Alguna cosa tenen els arrebossats que agraden a gairebé tothom. Però de maneres d’arrebossar els aliments n’hi ha unes quantes, i algunes són més saludables i lleugeres que d’altres. Aquest mes, explorem les diferències entre la tempura i l’arrebossat a la romana.
Al rebost
Que plogui cafè!
La proclama de la 'bachata' més famosa del dominicà Juan Luis Guerra podria expressar les esperances dels seus compatriotes productors de cafè. Un grup català lidera la recuperació d’aquest conreu al país caribeny.
- Crema de faves amb menta
- Coca de verdures
- Patates amb salsa de xili amb carn
- Las fritas
- Fish and chips
- Patates fregides Casa Àngela
- Rosti de patata
- Iuca fregida
- Déntol a l’anís amb verdures
- Catxoflino
- Pollastre fregit amb patates a l’estil cajun amb cogombrets
- Cassola de truita de patates rosses
- Curri de truita de riu a l’estil tai
- Truita de riu farcida amb bolets i pernil
- Truita de riu amb crosta de festucs i salsa de gorgonzola
- Bacallà en escabetx
- Crumble de maduixes
- Papaia amb gerds
- Mona de Pasqua de mantega
- Mona de Pasqua de xocolata
- Mona de Pasqua de rovell
- Patates fregides del Bacoa
- 'Papas arrugadas amb mojo picón'
- Búrgul fred amb menta
- Sopa picant de tomàquet i pebrot escalivat
- Crema de porros i ametlles amb pera cuita
- Crema de beines i espinacs amb vinagreta de tàperes, menta i avellanes
- Crema de llenties vermelles i hortalisses amb llet de coco i cruixent de mill
- Crema de fonoll i pera