Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 226
Cuina núm. 226. Abril 2019

Bojos per les patates fregides!

En aquest número
Gastropistes 226

Per fer boca / Gastropistes

Esmorzars de forquilla

Són molt més que un desdejuni per començar el dia. Els esmorzars de forquilla són un moment de relax a mig matí per omplir-nos d’energia amb plats contundents. I no deixeu passar l’oportunitat de beure vi amb porró!

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Aürt

Per fer boca / Taula reservada

Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

Artur Martínez reapareix amb l’Aürt, un projecte que reivindica la senzillesa.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Genis 226

Per fer boca / Genis del foc

Jordi Artal

Cinc Sentits

Amb el nou local acabat d’estrenar, el xef manté l’aposta pels productes de proximitat i per oferir plats on tots els sentits interactuïn a través del joc amb les textures, les olors, els sabors… Una cuina d’autor que, gairebé sense pensar-hi, va ser reconeguda amb una estrella Michelin. Ara, les apostes estan obertes per fer un pas més.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal Viena

Per fer boca / Postal gastronòmica

Cuina imperial a ritme de vals

Té fama de clàssica —i n’és—, però tampoc es tanca a res. Més enllà del filet Schnitzel i del pastís de Sacher, la capital austríaca també enamora gastronòmicament.

Text i foto: Carme Gasull

Menú d'abril

A la cuina / Menú del mes

Menú d'abril

La primavera la sang altera i la llista d'anar a comprar, també. Si, com diu la cançó popular, el divendres comprem faves tendres, la resta de la setmana podem gaudir de la carn saborosa d’un peix blanc de temporada com el déntol, assaborir una fruita exòtica de tot l’any i cuidar-nos una mica més amb una coca de verdures feta amb pa integral.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Xef a casa 226

A la cuina / El xef a casa

Mar i muntanya de Palafrugell

Vanesa Rojas, de Badalona, és una apassionada de la cuina de xup-xup i va escriure’ns perquè volia conèixer en Pep Nogué i cuinar plegats. La recepta triada, un guisat ben empordanès.

Recepta i cuina: Vanesa Rojas / Foto: Enrique Marco

Patates

A la cuina

10 idees per tornar-nos bojos amb les patates fregides

Text: Carme Melià / Cuina: Jani Paasikoski / Foto: Ajj Estudi / Estilisme: Natalia Mazzarella

Búlgur frío a la menta

A la cuina / Masterclass

Búrgul

El búrgul, un cereal a base de grans de blat, és un producte molt popular a les cuines del Pròxim Orient, ja que és imprescindible per elaborar un bon tabule, un plat molt senzill però d'una alta qualitat gastronòmica. Nutritivament parlant, és un aliment similar a l'arròs, el cuscús i la pasta.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

5 Elements

A la cuina

5 elements, 5 plats

Terra, metall, aigua, fusta i foc. La tria i la combinació dels aliments que representen aquests cinc elements, amb els colors, els sabors i les textures donen peu a una cuina equilibrada, que ens ajudarà a tenir una més bona digestabilitat i un benestar físic i anímic, segons determina la medicina tradicional xinesa.

Text: Carme Melià / Recepta i cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / Plaers saludables

Sopes BBB

Les sopes, per a mi, han de tenir les tres ‘b’ en essència: han de ser bones de gust, boniques a la vista i barates en l’elaboració.

Text: Núria Coll

Truita de riu

A la cuina

Truita de riu

De tots els peixos d’aigua dolça, és el més present al nostre receptari. Als rebosts del Pirineu, on abunden els torrents i rius on habita aquesta espècie, és una vella coneguda. Si bé és cert que avui costa trobar peces salvatges i que pràcticament totes les que consumim són de piscifactoria, els valors culinaris no han canviat. De textura greixosa i amb una carn de gust no gaire pronunciat, admet receptes amb salses i farcits potents. És una bona font d’omega-3, proteïnes i minerals (fòsfor i potassi).

Text: Carme Melià / Recepta: Manel Guirado / Foto: Food Photos/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Postres 226

A la cuina / Les postres de casa

Mones

Com mana la tradició, per Pasqua cal portar la mona als fillols. Gemma Clofent ho té molt clar i, per això, ens proposa tres pastissos diferents per satisfer tots els gustos. No oblideu de complementar-los amb tot de plomes, pollets, ous o qualsevol altra figura de xocolata. Amb aquesta varietat de mones, qui no voldria la Gemma de padrina!

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Tria de tres

Al celler / Tria de tres

Algunes novetats vinícoles per Sant Jordi

No tot són llibres i roses. Us presentem alguns nous productes de cellers catalans.

Text: Àngel Garcia Petit

Remena nena

Al celler / Remena, nena

Còctels de l’est per menjar de l’oest

The Fish and Chips Shop Universitat combina el gran plat britànic amb combinats d’accent indi

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Calendari 226

Al rebost

Calendari

Aprofitem que els camps ja estan ben verds per aromatitzar la cuina amb les millors herbes que podem trobar al mercat.

Decaleg Verat

Al rebost / El decàleg

Verat

Blau, prim i petit

A la brasa, en escabetx, fumat o en sushi, aquest peix de cos prim és apreciat per la versatilitat que té a la cuina. És un dels blaus més recomanables per menjar, ja que com és petit acumula menys metalls pesants.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Botiga 226

Al rebost / L'adreça

Els mochis i el ball de sabors japonès

Niji se centra en una idea: vendre mochis de gustos diversos. Situada al barri de les Corts, la botiga ofereix més de vint propostes per triar. El seu atreviment en un camp tan exòtic fa que s’hi acostin persones de tot Barcelona per tastar un dels seus dolços.

Text: Brena Giacconi / Foto: Enrique Marco

Avellanes

Al rebost

Mengem avellanes

Una fruita seca beneficiosa per a la salut i per al paisatge del país

Text: Ferran Caldés i Carme Melià / Foto: Mariona Villavieja

Tant de Gust 226

Al rebost / Tant de gust

Carquinyolis de Sant Quintí

Escalfet

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Versus 226

Al rebost / Tria bé

Tempura vs. a la romana

Alguna cosa tenen els arrebossats que agraden a gairebé tothom. Però de maneres d’arrebossar els aliments n’hi ha unes quantes, i algunes són més saludables i lleugeres que d’altres. Aquest mes, explorem les diferències entre la tempura i l’arrebossat a la romana.

Text: Ferran Caldés

Cafe 226

Al rebost

Que plogui cafè!

La proclama de la 'bachata' més famosa del dominicà Juan Luis Guerra podria expressar les esperances dels seus compatriotes productors de cafè. Un grup català lidera la recuperació d’aquest conreu al país caribeny.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Daniel Arbós

Receptes
  • Crema de faves amb menta
  • Coca de verdures
  • Patates amb salsa de xili amb carn
  • Las fritas
  • Fish and chips
  • Patates fregides Casa Àngela
  • Rosti de patata
  • Iuca fregida
  • Déntol a l’anís amb verdures
  • Catxoflino
  • Pollastre fregit amb patates a l’estil cajun amb cogombrets
  • Cassola de truita de patates rosses
  • Curri de truita de riu a l’estil tai
  • Truita de riu farcida amb bolets i pernil
  • Truita de riu amb crosta de festucs i salsa de gorgonzola
  • Bacallà en escabetx
  • Crumble de maduixes
  • Papaia amb gerds
  • Mona de Pasqua de mantega
  • Mona de Pasqua de xocolata
  • Mona de Pasqua de rovell
  • Patates fregides del Bacoa
  • 'Papas arrugadas amb mojo picón'
  • Búrgul fred amb menta
  • Sopa picant de tomàquet i pebrot escalivat
  • Crema de porros i ametlles amb pera cuita
  • Crema de beines i espinacs amb vinagreta de tàperes, menta i avellanes
  • Crema de llenties vermelles i hortalisses amb llet de coco i cruixent de mill
  • Crema de fonoll i pera
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto