Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada 218
Cuina núm. 218. Agost 2018

Brunch Mediterrani: receptes per viatjar de Grècia al Marroc

En aquest número
Puig-batet

Per fer boca / Gastropistes

El Penedès que empeny

Les restes de vinya més antigues de Catalunya són de fa 2.700 anys i pertanyen a l'actual DO Penedès. És la DO més històrica del país. Però no us confongueu: aquests deu cellers demostren que no ha deixat mai d'innovar.

Text: Josep Sucarrats / Il·lustració: Nik Neves

Be So

Per fer boca / Taula reservada

El gran restaurant d'hotel rejoveneix

Amb el Be So de l'Hotel Sofia, Carles Tejedor desafia una ciutat seduïda pels bars de tapes

Text: Josep Sucarrats

Jordi Guillem a Lo Mam

Per fer boca / Genis del Foc

Jordi Guillem - Lo Mam

Podem dir que és la sorporesa de l'estiu? Fet i fet, aquest xef, que tot just ha deixat l'hostal familiar de Segur de Caladell per assumir el restaurant nocturn de l'hotel Le Méridien Ra, del Vendrell, ja fa anys que, a la inquieta, porta una trajectòria culinària remarcable. La seva humilitat amaga tota una descoberta per als gurmets que no li han seguit la pista.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

La Corunya

Per fer boca / Postal gastronòmica

La Galícia que es desperta

És un tòpic cert dir que a Galícia es menja bé. Però en cap altre lloc com a la Corunya experimentareu la convivència entre la cuina tradicional i la renovadora.

Text i foto: Josep Sucarrats

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

L'hora de les xefs

Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco

Menú agost 2018

A la cuina

Menú d'agost

El mar i la fruita dolça són els protagonistes del nostre menú més estiuenc. Quan gairebé tothom està de vacances, apostem per plats lleugers, refrescants i saludables que aprofitin el bo i millor del rebost d'agost. I, si els acompanyem amb un bon pa artesà, l'àpat serà rodó. Aprofiteu el bon temps per gaudir de l'aire lliure i del bon menjar. Les vacances s'ho valen.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Pep Nogué i Sandra Stefani

A la cuina / El xef a casa

Un gaspatxo a la maresmenca

Pep Nogué gaudeix dels productes de temporada del Maresme (cireres, és clar!) i prepara, amb Sandra Stefani, un gaspatxo ben saludable que la nostra xef a casa amaneix amb el millor oli

Recepta i cuina: Sandra Stefani / Foto: Enrique Marco

Brunch mediterrani

A la cuina

'Brunch' mediterrani

Receptes per viatjar de Grècia al Marroc

Text: Ferran Caldés / Receptes i estilisme: Adriana Ortemberg / Cuina: Marisa Aguirre / Foto: Becky Lawton / Ajudant de fotografia: Thomas Lefebvre

Masterclass flors

A la cuina / Masterclass

Flors

L'ús de flors a la cuina no és nou, però els últims anys ens hem acostumat a veure com ens serveixen més plats amb la presència de pètals. Les flors no tan sols aporten bellesa i frescor a la recepta, sinó que també li donen un toc de sabor diferent. Vigileu, heu de fer servir només les que s'han conreat per a ús alimentari.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Amanida d'arròs, espinacs, tomàquet sec i feta

A la cuina

Pícnic d'arrossos

No cal anar passejant la paella amunt i avall per gaudir d'un bon arròs a l'estiu. Aquest ingredient és fantàstic per preparar plats per endur-nos a la platja, al camp o on ens vingui més de gust, i només cal que llegiu aquestes receptes per saber com fer-los!

Receptes: David Caballero / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

'Fake food'

A la cuina / Plaers Saludables

'Fake food'

La reducció de proteïnes animals ens ajuda a incorporar més verdures, cereals i proteïnes vegetals a la dieta, i això és positiu

Text: Núria Coll

Alfàbrega

A la cuina

Alfàbrega

El pesto l'ha fet famosa al nostre rebost, però, més enllà d'aquesta salsa, l'alfàbrega ens aporta incomptables propietats gustatives, aromàtiques i digestives. La que fem servir habitualment és l'anomenada 'genovesa', de fulles grosses i aroma intensa, però la morada, de fulles més petites, també ens aporta un toc de color diferent als plats.

Text: Carme Melià / Recepta i foto: Food Photos/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Daifuku mochi

A la cuina / Dolç i sa

Dolços per menjar-se el món

Ni de vacances descansa la nostra pastissera particular. Gemma Clofent visita gustativament tres continents diferents per mitjà de les postres de tres països: un pastisset de pasta de full farcit del Marroc, una llaminadura de rovell del nord-est del Brasil i un dolç amb massa d'arròs tradicional del Japó. Quines vacances més saboroses!

Cingles 5 aniversari

Al celler / Tria de tres

Cerveses artesanes per refrescar l'estiu

La calor i la xafogor suggereixen que acompayem els plats amb begudes fredes

Text: Àngel Garcia Petit

Tendències vi

Al celler

10 frases que cal dir per ser un autèntic 'winelover'

Saber parlar de vins (o fer-ho veure) sempre queda bé. Aquestes deu frases us poden salvar en més d'una conversa. I, de passada, us alertem dels falsos mites perquè eviteu el ridícul.

Text: Josep Sucarrats

Mar Calpena i Yhanna Pardo

Al celler / Remena, nena!

Joc de dames a la Dama

Yhanna Pardo és tota una experta en cocteleria i ho podeu comprovar a la barra de la Dama

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Te amb menta

Al rebost / Calendari

Agost

A l'estiu toca refrescar-se com calgui i on calgui, i amb aquestes begudes us garantim que podreu fer-ho a qualsevol hora!

Text: Ferran Caldés

Decàleg - Tomàquet rosa

Al rebost / Decàleg

Tomàquet Rosa

El sabor rosat

El rosa és el més conegut dels tomàquets buits. Gros, amb sacsons de tonalitat rosada, és perfecte per farcir-lo. Té un gust refrescant, ideal per menjar-lo cru en amanides i plats freds.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de gust - Agrogust

Al rebost / Tant de gust

De tot, amb tomàquets

Amb la marca Laris, Agrogust elabora tota mena de productes amb els millors tomàquets del Maresme

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Galeta artesana

Al rebost / Adreça Gormanda

Les galetes més casolanes

Un obrador del centre de Girona ofereix una gamma variada d'aquests productes, que elaboren de manera artesana i a la vista del públic, amb ingredients naturals i de proximitat. Tenen més d'una quinzena de galetes, que venen a granel o en capses assortides.

Text: Carme Melià / Foto: Xevi F. Güell

Receptes

Salmorejo de tomàquet amb formatge fresc

Aperitiu de tellerines

'Ahtapot salatasi' (amanida de pop turca)

'Spanakopita' o pastissos d'espinacs i feta

Flors de carbassó i d'hibisc al forn

Amanida d'arròs, espinacs, tomàquets secs i feta

Arròs de llaunes

Biquini d'arròs i algues

Boles d'arròs cruixents

Gaspatxo verd

Pesto 'a la ligure'

Fregitel·la de seitons i amanida d'alga wakame

Llobarro amb ceba

Broquetes de xai

'Wraps' de salmó fumat

'Muffins' de tomàquet i alfàbrega

Postres de meló

'Quindim'

'Daifuku mochi' de te verd, xocolata i maduixa

Baclaua de nous

Sopa freda d'estiu

Gaspatxo de cireres

Falàfel libanès

Fricandó d'albergínies

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto