Troba la teva recepta

Revista

Portada 218
Cuina núm. 218. Agost 2018

Brunch Mediterrani: receptes per viatjar de Grècia al Marroc

En aquest número
Puig-batet

Per fer boca / Gastropistes

El Penedès que empeny

Les restes de vinya més antigues de Catalunya són de fa 2.700 anys i pertanyen a l'actual DO Penedès. És la DO més històrica del país. Però no us confongueu: aquests deu cellers demostren que no ha deixat mai d'innovar.

Text: Josep Sucarrats / Il·lustració: Nik Neves

Be So

Per fer boca / Taula reservada

El gran restaurant d'hotel rejoveneix

Amb el Be So de l'Hotel Sofia, Carles Tejedor desafia una ciutat seduïda pels bars de tapes

Text: Josep Sucarrats

Jordi Guillem a Lo Mam

Per fer boca / Genis del Foc

Jordi Guillem - Lo Mam

Podem dir que és la sorporesa de l'estiu? Fet i fet, aquest xef, que tot just ha deixat l'hostal familiar de Segur de Caladell per assumir el restaurant nocturn de l'hotel Le Méridien Ra, del Vendrell, ja fa anys que, a la inquieta, porta una trajectòria culinària remarcable. La seva humilitat amaga tota una descoberta per als gurmets que no li han seguit la pista.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

La Corunya

Per fer boca / Postal gastronòmica

La Galícia que es desperta

És un tòpic cert dir que a Galícia es menja bé. Però en cap altre lloc com a la Corunya experimentareu la convivència entre la cuina tradicional i la renovadora.

Text i foto: Josep Sucarrats

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

L'hora de les xefs

Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco

Menú agost 2018

A la cuina

Menú d'agost

El mar i la fruita dolça són els protagonistes del nostre menú més estiuenc. Quan gairebé tothom està de vacances, apostem per plats lleugers, refrescants i saludables que aprofitin el bo i millor del rebost d'agost. I, si els acompanyem amb un bon pa artesà, l'àpat serà rodó. Aprofiteu el bon temps per gaudir de l'aire lliure i del bon menjar. Les vacances s'ho valen.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Pep Nogué i Sandra Stefani

A la cuina / El xef a casa

Un gaspatxo a la maresmenca

Pep Nogué gaudeix dels productes de temporada del Maresme (cireres, és clar!) i prepara, amb Sandra Stefani, un gaspatxo ben saludable que la nostra xef a casa amaneix amb el millor oli

Recepta i cuina: Sandra Stefani / Foto: Enrique Marco

Brunch mediterrani

A la cuina

'Brunch' mediterrani

Receptes per viatjar de Grècia al Marroc

Text: Ferran Caldés / Receptes i estilisme: Adriana Ortemberg / Cuina: Marisa Aguirre / Foto: Becky Lawton / Ajudant de fotografia: Thomas Lefebvre

Masterclass flors

A la cuina / Masterclass

Flors

L'ús de flors a la cuina no és nou, però els últims anys ens hem acostumat a veure com ens serveixen més plats amb la presència de pètals. Les flors no tan sols aporten bellesa i frescor a la recepta, sinó que també li donen un toc de sabor diferent. Vigileu, heu de fer servir només les que s'han conreat per a ús alimentari.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Amanida d'arròs, espinacs, tomàquet sec i feta

A la cuina

Pícnic d'arrossos

No cal anar passejant la paella amunt i avall per gaudir d'un bon arròs a l'estiu. Aquest ingredient és fantàstic per preparar plats per endur-nos a la platja, al camp o on ens vingui més de gust, i només cal que llegiu aquestes receptes per saber com fer-los!

Receptes: David Caballero / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

'Fake food'

A la cuina / Plaers Saludables

'Fake food'

La reducció de proteïnes animals ens ajuda a incorporar més verdures, cereals i proteïnes vegetals a la dieta, i això és positiu

Text: Núria Coll

Alfàbrega

A la cuina

Alfàbrega

El pesto l'ha fet famosa al nostre rebost, però, més enllà d'aquesta salsa, l'alfàbrega ens aporta incomptables propietats gustatives, aromàtiques i digestives. La que fem servir habitualment és l'anomenada 'genovesa', de fulles grosses i aroma intensa, però la morada, de fulles més petites, també ens aporta un toc de color diferent als plats.

Text: Carme Melià / Recepta i foto: Food Photos/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Daifuku mochi

A la cuina / Dolç i sa

Dolços per menjar-se el món

Ni de vacances descansa la nostra pastissera particular. Gemma Clofent visita gustativament tres continents diferents per mitjà de les postres de tres països: un pastisset de pasta de full farcit del Marroc, una llaminadura de rovell del nord-est del Brasil i un dolç amb massa d'arròs tradicional del Japó. Quines vacances més saboroses!

Cingles 5 aniversari

Al celler / Tria de tres

Cerveses artesanes per refrescar l'estiu

La calor i la xafogor suggereixen que acompayem els plats amb begudes fredes

Text: Àngel Garcia Petit

Tendències vi

Al celler

10 frases que cal dir per ser un autèntic 'winelover'

Saber parlar de vins (o fer-ho veure) sempre queda bé. Aquestes deu frases us poden salvar en més d'una conversa. I, de passada, us alertem dels falsos mites perquè eviteu el ridícul.

Text: Josep Sucarrats

Mar Calpena i Yhanna Pardo

Al celler / Remena, nena!

Joc de dames a la Dama

Yhanna Pardo és tota una experta en cocteleria i ho podeu comprovar a la barra de la Dama

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Te amb menta

Al rebost / Calendari

Agost

A l'estiu toca refrescar-se com calgui i on calgui, i amb aquestes begudes us garantim que podreu fer-ho a qualsevol hora!

Text: Ferran Caldés

Decàleg - Tomàquet rosa

Al rebost / Decàleg

Tomàquet Rosa

El sabor rosat

El rosa és el més conegut dels tomàquets buits. Gros, amb sacsons de tonalitat rosada, és perfecte per farcir-lo. Té un gust refrescant, ideal per menjar-lo cru en amanides i plats freds.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de gust - Agrogust

Al rebost / Tant de gust

De tot, amb tomàquets

Amb la marca Laris, Agrogust elabora tota mena de productes amb els millors tomàquets del Maresme

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Galeta artesana

Al rebost / Adreça Gormanda

Les galetes més casolanes

Un obrador del centre de Girona ofereix una gamma variada d'aquests productes, que elaboren de manera artesana i a la vista del públic, amb ingredients naturals i de proximitat. Tenen més d'una quinzena de galetes, que venen a granel o en capses assortides.

Text: Carme Melià / Foto: Xevi F. Güell

Receptes

Salmorejo de tomàquet amb formatge fresc

Aperitiu de tellerines

'Ahtapot salatasi' (amanida de pop turca)

'Spanakopita' o pastissos d'espinacs i feta

Flors de carbassó i d'hibisc al forn

Amanida d'arròs, espinacs, tomàquets secs i feta

Arròs de llaunes

Biquini d'arròs i algues

Boles d'arròs cruixents

Gaspatxo verd

Pesto 'a la ligure'

Fregitel·la de seitons i amanida d'alga wakame

Llobarro amb ceba

Broquetes de xai

'Wraps' de salmó fumat

'Muffins' de tomàquet i alfàbrega

Postres de meló

'Quindim'

'Daifuku mochi' de te verd, xocolata i maduixa

Baclaua de nous

Sopa freda d'estiu

Gaspatxo de cireres

Falàfel libanès

Fricandó d'albergínies

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto