Calçots, receptes per menjar-se'ls amb forquilla i ganivet
Per fer boca / Gastropistes
Entre dos pans
No es tracta només de posar qualsevol cosa entre dues llesques
Fer un bon entrepà requereix triar un bon pa i combinar els ingredients amb gràcia perquè el resultat sigui ben bo. En aquests deu llocs els fan com cal!
Per fer boca / Taula reservada
El restaurant que voldríem al nostre barri
No us penseu pas que el Nonna Maria és només una pizzeria (encara que hi facin pizzes de luxe)
Per fer boca / Postal gastronòmica
Gastronomia d'ocupació
Per Praga han passat el Sacre Imperi Romanogermànic, el casal de Luxemburg, els hongaresos, la dinastia dels Habsburg i els alemanys. I això, a la cuina, es nota!
Per fer boca / Genis del Foc
Teresa Carles
Restaurants Teresa Carles i Flax & Kale
Qui hi ha darrere el nom dels restaurants vegetarians més exitosos de Catalunya? Ens entaulem amb aquesta cuinera pionera de l'alimentació 'healthy' al nostre país que, l'any 1979, es va atrevir a obrir amb el seu company, Ramon Barri, un vegetarià a Lleida. Avui, té un peu a la capital del Segrià i l'altre al centre de Barcelona. Sí, va ser una visionària!
Per fer boca / Gourmet vs Foodie
Vins naturals
Què preferiu, un vi natural o un vi convencional? Els naturals són una moda o una revolució?
A la cuina
Menú de febrer
Com cada mes, Francesc Murgadas ens proposa quatre receptes fetes amb quatre ingredients de temporada i que podeu trobar fàcilment al supermercat
Un menú per redescobrir productes que teniu a mà però que, potser, oblideu a l'hora de posar-vos als fogons, i per aprendre a cuinar d'una altra manera ingredients habituals
A la cuina / El xef a casa
Uns embolcalls molt saludables
Verdura, llegums i peix. Són els pilars d'aquesta recepta senzilla però completa que Pep Nogué va cuinar amb la nostra lectora Maria Elena Oliver els últims dies de 2016
A la cuina
Calçots per a llepafils
A mitjan hivern, Catalunya sembla una reserva índia. Hi ha fogueres arreu i colles de gent que vénen de lluny seguint-ne els senyals. És la temporada dels calçots! Un ritual gastronòmic únic al món on el que es cou és una delicada i gustosa ceba
A la cuina / Masterclass
Algues
Els països asiàtics, americans i nòrdics en són grans consumidors
D'uns anys ençà, nosaltres també ens hem anat acostumant a fer servir productes com nori, kombu, wakame, agar-agar, mongeta de mar, enciam de mar i raïm de mar. Però, alerta, no oblideu que les algues tenen un gust potent i que cal fer-les servir amb prudència a la cuina
A la cuina
Fideus
La pasta dels catalans
És la pasta més comuna del receptari català i, fins i tot, l'ofici de fer-ne va generar que, encara avui, trobem molts 'cal fideuer' en pobles i ciutats del país. En escudella o a la cassola, els fideus han estat la nostra porta d'entrada als plats de pasta. I, ja se sap, com deia Miquel Martí i Pol, 'els catalans ens els mengem fent tabola, els fideus a la cassola!'.
A la cuina
Garoines
El sabor marí intens i la textura suau i tova, juntament amb una closca rodona i plena de punxes, són les característiques principals d'aquest eriçó de mar sense terme mitjà: o t'apassiona o el rebutges. Típic de la costa rocosa, a l'Empordà en són consumidors habituals de setembre a maig, tot i que és al gener i al febrer quan les garoines (garotes o vogamarins) són més plenes, tenint en compte que és la temporada alta de reproducció i que ens en mengem les gònades... o sigui, l'aparell genital!
A la cuina / Plaers Saludables
Salses
Sí, la mostassa i el quètxup poden ser 'healthy'. Sovint sembla que els mots 'salsa' i 'salut' siguin incompatibles. Qui ho diu que uns macarrons integrals no puguin dur salsa?
A la cuina / Dolç i sa
Postres disfressades
Les nostres postres, coincidint amb el mes de Carnestoltes, les hem disfressat perquè us costi reconèixer-les
Biquinis, macarrons i truita com a final dolç? Sí, Jordi Bordas ha volgut jugar amb la il·lusió òptica dels 'trompe-l'oeil' per presentar-nos tres finals d'àpat que sorprendran, fins i tot, els gurmets més experimentats
Al celler / Tria de tres
La primera fornada dels nous vins
Fa ben poques setmanes que han sortit al mercat els primers vins de la collita 2016
Al celler / Remena Nena
Pisco sour: Un còctel que ve dels Andes
Una de les combinacions més refrescants i populars de la història de la cocteleria
Al celler
10 'bars-à-vins' que cal conèixer
Una tria d'establiments d'arreu del país on descobrir grans vins
N'hi ha d'acabats d'obrir, n'hi ha de tota la vida i n'hi ha que encara no havien sortit a la nostra revista (i ja tocava que us en parléssim). Tots ens han sorprès amb tastos inesperats que ara volem compartir
Al rebost / Calendari
Febrer
Arriba l'època de Carnaval, i el Dijous Gras, a més de la tradicional botifarra d'ou, podeu tastar embotits de tota mena d'arreu del país
Al rebost / Decàleg
Llenties
El llegum rei
Un refrany popular en castellà diu que 'las lentejas, o las tomas o las dejas', però sembla que tothom les vol, perquè són el llegum més consumit. I, amb raó, ja que ofereixen un ampli ventall de possibilitats culinàries, són riques en proteïnes i baixes en calories
Al rebost
Bojos pel formatge
Si encara no n'esteu, aquests experts us en faran tornar
Al rebost / Tria bé
Col blanca vs. bol kale
Totes dues són de la família 'Brassica', i totes dues es troben fàcilment al mercat
Una, la blanca, la coneixem des de fa temps. L'altra, la kale, ha passat de ser menjar per al bestiar a ser considerada un dels aliments més beneficiosos que hi ha. Aquest mes, parlem de cols
Al rebost / Tant de Gust
Les nyàmeres tornen
Tupinambus del Pirineu recupera un tubercle fins fa poc oblidat en una finca de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà
Al rebost / L'adreça
La peixateria del futur ja és aquí
I es diu Fishhh To Go. O almenys amb aquesta intenció Lluís de Buen la va obrir el desembre passat. Coneix aquest sector des de petit -és fill de peixaters experts de debò-, però té clar que els clients necessiten serveis nous. I ell es vol avançar a donar-los-els!