Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada CUINA 225
Cuina núm. 225. Març 2019

Com a casa! Posem Copenhaguen a taula

En aquest número
Gastropistes 225

Per fer boca / Gastropistes

Celebrem els 18 anys del CUINA!

El març del 2001 naixia la revista Descobrir Cuina. Aquest mes, el CUINA assoleix la majoria d’edat i no ens hem pogut estar de celebrar-ho com cal, tastant alguns dels millors pastissos que es fan arreu del món.

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Restaurant 225

Per fer boca / Taula reservada

Una arrosseria bistronòmica (i més)

Al Cruix, Miquel Pardo i Carlos Fernández posen a l’abast de tothom una cuina creativa.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Genis 225

Per fer boca / Genis del foc

Albert Mendiola

Marimorena

Defensor del producte local, i en un entorn privilegiat com és el Parc Agrari del Baix Llobregat, el xef aposta per oferir una cuina marcada pel territori i la temporada. I per reblar una mica més el clau, la seva proposta és cada cop més vegetal, com el fricandó vegetarià, però sense oblidar els plats emblemàtics, com l’ou a la romana.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Carvalho 225

Per fer boca

Pistes per menjar i beure com el nou Carvalho

L’escriptor Carlos Zanón fa renéixer el detectiu en una Barcelona transformada

Text: Oriol Rodríguez / Foto: Enrique Marco

Postal 225

Per fer boca / Postal gastronòmica

Un pont entre l'est i l'oest

San Francisco és una de les ciutats més singulars del món: té un microclima especial, lleons marins, el pont més fotografiat del món i, és clar, una gastronomia singular.

Text: Ferran Caldés / Fotos: Ferran Caldés i Getty Images

MENÚ MARÇ

A la cuina / Menú del mes

Menú de març

Quan tot just comencem a notar la flaire tèbia de la primavera al clatell, preparem un menú saborós en espera de tornar a tastar menges més refrescants. Comencem amb uns bunyols lactis i una crema de coliflor per mantenir-nos ben calents, continuem amb un estofat de porc i tanquem l’àpat amb unes postres aromàtiques amb pinya.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Aznna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Copenhagen 225

A la cuina

Com a casa

Descobrim la cuina que fa feliços els danesos

Text: Ferran Caldés / Receptes: Trine Hahnemann / Foto: Columbus Leth

Xef a casa 225

A la cuina / El xef a casa

Guisat mariner de temporada

Anna Casanova és autora del blog Lovefood.es, on destaca la seva passió per la cuina, la fotografia i els objectes vintage. Originària del Maresme, amb Pep Nogué han combinat peix i pèsols frescos.

Recepta i Cuina: Anna Casanova / Foto: Enrique Marco

Bròquil 225

A la cuina

La família bròquil

Unes hortalisses saludables que tornen amb força a la nostra cuina. Però no us limiteu al bròquil, aquesta família és molt més extensa i tots els seus membres són beneficiosos per a l’organisme. Us hem preparat quatre plats amb romanesco, brocolet (‘bimi’), bròquil i coliflor. Redescobriu-los!

Text: Carme Melià / Receptes: David Lienas / Foto: Becky Lawton / Cuina: Eva Garcia Hausmann / Retoc fotogràfic: Bjorn Badetti / Ajudant de fotografia: Thomas Lefebvre

Masterclass 225

A la cuina / Masterclass

Xia

Riques en omega-3, el consum de llavors de xia proporciona força i energia. Els últims temps, s'han posat de moda com un dels superaliments que cal tenir en compte. Són un ingredient versàtil i de gust neutre que permet enriquir alguns plats i ajuda a espessir les preparacions líquides.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Mostassa 225

A la cuina

Mostassa

‘Mustum ardens’, o el que és el mateix, ‘most ardent’. Malgrat que els xinesos ja consumien grans de mostassa fa 3.000 anys, el condiment que avui coneixem com a ‘mostassa’ va sorgir a l’antiga Roma, quan es barrejava suc de raïm amb les llavors de la planta per crear vins especiats, condimentar plats o conservar alguns aliments. Amb el temps, la salsa es va anar diversificant fins a haver-n’hi una quantitat sorprenent de varietats (de Dijon, antiga, americana, dolça…) que podem fer servir en tot tipus de plats, sense oblidar els ‘hot dogs’ i les hamburgueses!

Text Carme Melià / Recepta: David Caballero / Foto: Food Photos - Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Plaers Saludables 225

A la cuina / Plaers saludables

Carxofa

És cert que menjar carxofes ens ajuda en les dietes d’aprimament? Sí, ho és.

Text: Núria Coll

Postres 225

A la cuina / Les postres de casa

Postres medievals

Aquest mes, Gemma Clofent retrocedeix molt de temps enrere per fer tres postres medievals encara molt presents als nostres dies, amb alguna diferència: abans es feien amb midó d’arròs, però ara són més fàcils de fer, amb midó de blat de moro (Maizena). El menjar blanc és típic de Reus i el seu pare, de Montblanc, n’hi feia de petita!

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Tria de tres 225

Al celler / Tria de tres

Vins blancs elaborats com si fossin negres

Continuant la línia de recuperació d’antigues tècniques enològiques, tornen els vins brisats

Text: Àngel Garcia Petit

Remena nena 225

Al celler / Remena, nena

Macera o el poder de les herbes aromàtiques

Una rara avis en el panorama dels còctels d’aquí, amb presència a Barcelona i Madrid

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Calendari 225

Al rebost / Calendari

Març

Les espècies són molt més que un condiment per al menjar. Triar les més adequades per a cada plat és la clau de l’èxit de moltes receptes!

Text: Ferran Caldés

DECÀLEG PÈSOL

Al rebost / Decàleg

Pèsols

Frescos i eixerits

Un sol gra sota vint matalassos no va deixar dormir la princesa del conte, però el consum de pèsols ajuda a mantenir un estat d’ànim positiu. Aquesta petita verdura lleguminosa és ben saludable i saborosa!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de Gust 225

Al rebost / Tant de gust

100% ripollesos

Muuu Beee elabora formatges amb llet crua de vaca procedent d’una explotació de Sant Joan de les Abadesses.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Botiga 225

Al rebost / L'adreça

El millor del Bages, a Ca la Pilar

Aquesta carnisseria i també botiga de queviures de la plaça Major d’Avinyó posa per davant la qualitat, perquè la propietària és una ferma defensora del “som el que mengem”. Voleu alguna cosa en especial? Digueu-li-ho i us ho cuinarà!

Text: Laia Canalejo / Foto: Enrique Marco

Receptes

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto