Com a casa! Posem Copenhaguen a taula
Per fer boca / Gastropistes
Celebrem els 18 anys del CUINA!
El març del 2001 naixia la revista Descobrir Cuina. Aquest mes, el CUINA assoleix la majoria d’edat i no ens hem pogut estar de celebrar-ho com cal, tastant alguns dels millors pastissos que es fan arreu del món.
Per fer boca / Taula reservada
Una arrosseria bistronòmica (i més)
Al Cruix, Miquel Pardo i Carlos Fernández posen a l’abast de tothom una cuina creativa.
Per fer boca / Genis del foc
Albert Mendiola
Marimorena
Defensor del producte local, i en un entorn privilegiat com és el Parc Agrari del Baix Llobregat, el xef aposta per oferir una cuina marcada pel territori i la temporada. I per reblar una mica més el clau, la seva proposta és cada cop més vegetal, com el fricandó vegetarià, però sense oblidar els plats emblemàtics, com l’ou a la romana.
Per fer boca
Pistes per menjar i beure com el nou Carvalho
L’escriptor Carlos Zanón fa renéixer el detectiu en una Barcelona transformada
Per fer boca / Postal gastronòmica
Un pont entre l'est i l'oest
San Francisco és una de les ciutats més singulars del món: té un microclima especial, lleons marins, el pont més fotografiat del món i, és clar, una gastronomia singular.
A la cuina / Menú del mes
Menú de març
Quan tot just comencem a notar la flaire tèbia de la primavera al clatell, preparem un menú saborós en espera de tornar a tastar menges més refrescants. Comencem amb uns bunyols lactis i una crema de coliflor per mantenir-nos ben calents, continuem amb un estofat de porc i tanquem l’àpat amb unes postres aromàtiques amb pinya.
A la cuina
Com a casa
Descobrim la cuina que fa feliços els danesos
A la cuina / El xef a casa
Guisat mariner de temporada
Anna Casanova és autora del blog Lovefood.es, on destaca la seva passió per la cuina, la fotografia i els objectes vintage. Originària del Maresme, amb Pep Nogué han combinat peix i pèsols frescos.
A la cuina
La família bròquil
Unes hortalisses saludables que tornen amb força a la nostra cuina. Però no us limiteu al bròquil, aquesta família és molt més extensa i tots els seus membres són beneficiosos per a l’organisme. Us hem preparat quatre plats amb romanesco, brocolet (‘bimi’), bròquil i coliflor. Redescobriu-los!
A la cuina / Masterclass
Xia
Riques en omega-3, el consum de llavors de xia proporciona força i energia. Els últims temps, s'han posat de moda com un dels superaliments que cal tenir en compte. Són un ingredient versàtil i de gust neutre que permet enriquir alguns plats i ajuda a espessir les preparacions líquides.
A la cuina
Mostassa
‘Mustum ardens’, o el que és el mateix, ‘most ardent’. Malgrat que els xinesos ja consumien grans de mostassa fa 3.000 anys, el condiment que avui coneixem com a ‘mostassa’ va sorgir a l’antiga Roma, quan es barrejava suc de raïm amb les llavors de la planta per crear vins especiats, condimentar plats o conservar alguns aliments. Amb el temps, la salsa es va anar diversificant fins a haver-n’hi una quantitat sorprenent de varietats (de Dijon, antiga, americana, dolça…) que podem fer servir en tot tipus de plats, sense oblidar els ‘hot dogs’ i les hamburgueses!
A la cuina / Plaers saludables
Carxofa
És cert que menjar carxofes ens ajuda en les dietes d’aprimament? Sí, ho és.
A la cuina / Les postres de casa
Postres medievals
Aquest mes, Gemma Clofent retrocedeix molt de temps enrere per fer tres postres medievals encara molt presents als nostres dies, amb alguna diferència: abans es feien amb midó d’arròs, però ara són més fàcils de fer, amb midó de blat de moro (Maizena). El menjar blanc és típic de Reus i el seu pare, de Montblanc, n’hi feia de petita!
Al celler / Tria de tres
Vins blancs elaborats com si fossin negres
Continuant la línia de recuperació d’antigues tècniques enològiques, tornen els vins brisats
Al celler / Remena, nena
Macera o el poder de les herbes aromàtiques
Una rara avis en el panorama dels còctels d’aquí, amb presència a Barcelona i Madrid
Al rebost / Calendari
Març
Les espècies són molt més que un condiment per al menjar. Triar les més adequades per a cada plat és la clau de l’èxit de moltes receptes!
Al rebost / Decàleg
Pèsols
Frescos i eixerits
Un sol gra sota vint matalassos no va deixar dormir la princesa del conte, però el consum de pèsols ajuda a mantenir un estat d’ànim positiu. Aquesta petita verdura lleguminosa és ben saludable i saborosa!
Al rebost / Tant de gust
100% ripollesos
Muuu Beee elabora formatges amb llet crua de vaca procedent d’una explotació de Sant Joan de les Abadesses.
Al rebost / L'adreça
El millor del Bages, a Ca la Pilar
Aquesta carnisseria i també botiga de queviures de la plaça Major d’Avinyó posa per davant la qualitat, perquè la propietària és una ferma defensora del “som el que mengem”. Voleu alguna cosa en especial? Digueu-li-ho i us ho cuinarà!