El nou dinar de Nadal: ens atrevim a revolucionar la festa més tradicional!
Per fer boca / Gastropistes
Àpats a la muntanya
L’hivern és un bon moment per visitar algunes de les serralades del país. De nord a sud i d’est a oest, recorrem el territori i ens aturem a agafar forces als restaurants de muntanya més acollidors.
Per fer boca / Taula reservada
La cuina confortable no és sempre la de sempre
A La Gormanda, la xef Carlota Claver ens fa sentir com a casa amb plats que crea ella
Per fer boca / Genis del foc
Susana Aragón
Cèntric Gastrobar by Ona Nuit
El seu confit de pota blava va ser escollit el plat favorit dels catalans 2017. I és que la passió pel producte local és l’essència que defineix la cuina d’aquesta xef del Baix Llobregat, un territori que excel·leix en fruita i verdura de proximitat. Si us acosteu al restaurant, descobrireu un nou concepte que uneix gastronomia, cultura i responsabilitat social.
Per fer boca / Postal Gastronòmica
La capital del Nadal
Capital d’Europa, de la regió d’Alsàcia i, sobretot... del Nadal: Estrasburg té un dels mercats més antics del món i és un dels millors llocs per gaudir de la màgia de les festes i de la gastronomia.
A la cuina / Menú del mes
Menú de desembre
El mes dels grans àpats familiars, també hi ha temps per a la cuina del dia a dia. Hem seleccionat quatre productes de temporada per elaborar plats saborosos que, si voleu, també es poden colar entre les receptes festives. Els caramels de botifarra i els alvocats farcits són uns bons entrants per al magret i, per tancar l’àpat, pinya!
A la cuina / El xef a casa
El pastís de carn de 'la mamma'
Ernest Quintana és un carnisser barceloní que va voler cuinar amb Pep Nogué un plat amb carn —és clar!— picada, d’origen genovès, típic dels àpats de diumenge amb tota la 'famiglia'.
A la cuina
El nou dinar de Nadal
Ens atrevim a revolucionar la festa tradicional!
A la cuina / Masterclass
Temperar xocolata
La tècnica del temperat gairebé és un art que, quan es domina, permet elaborar figures, formes, bombons i tot tipus de postres de xocolata d'aspecte i forma professionals. Carme Ruscalleda ens explica les claus per aprendre a fondre i temperar la xocolata —la de cobertura és la que funciona millor— de manera que quedi brillant i cruixent.
A la cuina
Els tres reis del marisc
El marisc torna a casa per Nadal. Com si fossin els tres Mags d’Orient, la gamba, l’escamarlà i el llagostí arriben a taula per omplir d’alegria, sabor i il·lusió els grans plats dels àpats festius. Són els reis dels crustacis, tres clàssics imprescindibles per triomfar en els esdeveniments més familiars de l’any.
A la cuina / Plaers saludables
Ibèric, per un Nadal 'healthy'
Quan arriba el Nadal, tenim remordiments abans, durant i després de pensar i evidenciar que menjarem aliments poc o gens saludables.
A la cuina
'White Christmas in New York'
Les pel·lícules de Hollywood han fet que el Nadal blanc de Nova York ens sigui familiar, però, perquè el pugueu viure una mica més a prop, us hem seleccionat les millors receptes del llibre 'Nueva York en Navidad', escrit per dos veïns (i enamorats) de la gran poma.
A la cuina / Les postres de casa
Un Nadal molt dolç
La nostra pastissera de capçalera ens recepta tres postres delicioses per gaudir-ne aquest Nadal. Són propostes que fugen dels clàssics, però que mantenen l’esperit de les festes: la versió dolça dels tradicionals canelons de Sant Esteve amb mel i mató i dues opcions torronaires, una de textura lleugera (el tiramisú) i l’altra, combinada amb fruita.
Al celler / Tria de tres
Vins especials per a ocasions especials
Hi ha moments que requereixen un vi singular i hi ha vins que són per a moments únics.
Al celler / Remena, nena
Sis tamborets, una barra, una planxa i 230 ginebres
Can Bruixa, al barri barceloní de les corts, és un bar petit, però amb una gran ànima.
Al rebost / Calendari
Desembre
Per Nadal, el peix i el marisc són els protagonistes de molts menús, però no podem oblidar els bivalves, que també reclamen un lloc a la taula!
Al rebost / Decàleg
El luxe iranià
El gran paradigma de la sofisticació gastronòmica són uns ous de peix, no tan sols per l’exclusivitat del producte, sinó també per la parafernàlia del consum. De gust i textura delicats, el caviar iranià sedueix els paladars exigents.
Al rebost / Tant de gust
De dues comarques
Les melmelades de Tupí de la Cerdanya i els formatges del Mas d’Eroles narren la història d’una amistat.
Al rebost / L'adreça
L'autèntic sabor grec a Barcelona
Cada dia, consumidors d’arreu visiten Furnos BCN per tastar les delícies gregues que elabora Spiros Dagretzakis, el propietari de la botiga. Per a ell, el més important és seguir els trucs que li va ensenyar la seva àvia: dedicar temps a la cuina i fer servir productes de qualitat.