Troba la teva recepta

Revista

Portada Cuina 222
Cuina núm. 222. Desembre 2018

El nou dinar de Nadal: ens atrevim a revolucionar la festa més tradicional!

En aquest número
Gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

Àpats a la muntanya

L’hivern és un bon moment per visitar algunes de les serralades del país. De nord a sud i d’est a oest, recorrem el territori i ens aturem a agafar forces als restaurants de muntanya més acollidors.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Taula Reservada

Per fer boca / Taula reservada

La cuina confortable no és sempre la de sempre

A La Gormanda, la xef Carlota Claver ens fa sentir com a casa amb plats que crea ella

Text: Josep Sucarrats

Genis

Per fer boca / Genis del foc

Susana Aragón

Cèntric Gastrobar by Ona Nuit

El seu confit de pota blava va ser escollit el plat favorit dels catalans 2017. I és que la passió pel producte local és l’essència que defineix la cuina d’aquesta xef del Baix Llobregat, un territori que excel·leix en fruita i verdura de proximitat. Si us acosteu al restaurant, descobrireu un nou concepte que uneix gastronomia, cultura i responsabilitat social.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal

Per fer boca / Postal Gastronòmica

La capital del Nadal

Capital d’Europa, de la regió d’Alsàcia i, sobretot... del Nadal: Estrasburg té un dels mercats més antics del món i és un dels millors llocs per gaudir de la màgia de les festes i de la gastronomia.

Text: Laia Zieger

MENU DESEMBRE copia

A la cuina / Menú del mes

Menú de desembre

El mes dels grans àpats familiars, també hi ha temps per a la cuina del dia a dia. Hem seleccionat quatre productes de temporada per elaborar plats saborosos que, si voleu, també es poden colar entre les receptes festives. Els caramels de botifarra i els alvocats farcits són uns bons entrants per al magret i, per tancar l’àpat, pinya!

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

xef a casa

A la cuina / El xef a casa

El pastís de carn de 'la mamma'

Ernest Quintana és un carnisser barceloní que va voler cuinar amb Pep Nogué un plat amb carn —és clar!— picada, d’origen genovès, típic dels àpats de diumenge amb tota la 'famiglia'.

Recepta i cuina: Ernest Quintana / Foto: Enrique Marco

nou dinar nadal

A la cuina

El nou dinar de Nadal

Ens atrevim a revolucionar la festa tradicional!

Text: J. Sucarrats - F. Caldés - C. Melià i L. Canalejo / Receptes: Peppe Palo - Jerome Quilbeuf - Miguel Figini - Berta Company / Foto: AJJ Estudi (receptes) - Enrique Marco (retrats) / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

masterclass

A la cuina / Masterclass

Temperar xocolata

La tècnica del temperat gairebé és un art que, quan es domina, permet elaborar figures, formes, bombons i tot tipus de postres de xocolata d'aspecte i forma professionals. Carme Ruscalleda ens explica les claus per aprendre a fondre i temperar la xocolata —la de cobertura és la que funciona millor— de manera que quedi brillant i cruixent.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

marisc

A la cuina

Els tres reis del marisc

El marisc torna a casa per Nadal. Com si fossin els tres Mags d’Orient, la gamba, l’escamarlà i el llagostí arriben a taula per omplir d’alegria, sabor i il·lusió els grans plats dels àpats festius. Són els reis dels crustacis, tres clàssics imprescindibles per triomfar en els esdeveniments més familiars de l’any.

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto: Food photos/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

ets el que menges

A la cuina / Plaers saludables

Ibèric, per un Nadal 'healthy'

Quan arriba el Nadal, tenim remordiments abans, durant i després de pensar i evidenciar que menjarem aliments poc o gens saludables.

Text: Núria Coll

nadal a nyc

A la cuina

'White Christmas in New York'

Les pel·lícules de Hollywood han fet que el Nadal blanc de Nova York ens sigui familiar, però, perquè el pugueu viure una mica més a prop, us hem seleccionat les millors receptes del llibre 'Nueva York en Navidad', escrit per dos veïns (i enamorats) de la gran poma.

Receptes i Cuina: Lisa Nieschlag / Foto: Lisa Nieschlag - Julia Cawley

postres

A la cuina / Les postres de casa

Un Nadal molt dolç

La nostra pastissera de capçalera ens recepta tres postres delicioses per gaudir-ne aquest Nadal. Són propostes que fugen dels clàssics, però que mantenen l’esperit de les festes: la versió dolça dels tradicionals canelons de Sant Esteve amb mel i mató i dues opcions torronaires, una de textura lleugera (el tiramisú) i l’altra, combinada amb fruita.

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

MicroblancCb

Al celler / Tria de tres

Vins especials per a ocasions especials

Hi ha moments que requereixen un vi singular i hi ha vins que són per a moments únics.

Text: Àngel Garcia Petit

remena nena

Al celler / Remena, nena

Sis tamborets, una barra, una planxa i 230 ginebres

Can Bruixa, al barri barceloní de les corts, és un bar petit, però amb una gran ànima.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

calendari

Al rebost / Calendari

Desembre

Per Nadal, el peix i el marisc són els protagonistes de molts menús, però no podem oblidar els bivalves, que també reclamen un lloc a la taula!

DECALEG CAVIAR ret copia

Al rebost / Decàleg

El luxe iranià

El gran paradigma de la sofisticació gastronòmica són uns ous de peix, no tan sols per l’exclusivitat del producte, sinó també per la parafernàlia del consum. De gust i textura delicats, el caviar iranià sedueix els paladars exigents.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

tant de gust

Al rebost / Tant de gust

De dues comarques

Les melmelades de Tupí de la Cerdanya i els formatges del Mas d’Eroles narren la història d’una amistat.

Text: Ferran Caldés / Foto: Jordi Bosch

IMG 8617

Al rebost / L'adreça

L'autèntic sabor grec a Barcelona

Cada dia, consumidors d’arreu visiten Furnos BCN per tastar les delícies gregues que elabora Spiros Dagretzakis, el propietari de la botiga. Per a ell, el més important és seguir els trucs que li va ensenyar la seva àvia: dedicar temps a la cuina i fer servir productes de qualitat.

Text: Laia Canalejo / Foto: Mariona Villavieja

Receptes

'Bruschetta' de tàperes, olives i anxoves

Caramels de botifarra negra

Alvocats farcits

Pasta amb 'le sarde'

Pizzeta amb pasta de full de foie-gras al miso i shiso verd

Coca de gamba vermella amb allada amb aire fumat

Carpaccio d'escamarlans amb maionesa d'all negre, carxofes i pernil ibèric

Amanida de faves i pernil ibèric

Sandvitx Reuben

Sopa de galets farcits amb verdures

Magret d'ànec amb taronja i gingebre

'Polpettone ripieno in costra'

'Vitel toné'

Rotlles de llenguado farcits amb llagostins

Guisat de porc glacejat

Postres de pinya

Mousse de mel i mató amb taronja

Temperar xocolata

Galetes nevades

Canelons de mel i mató

Cassoletes de torró i fruita

Tiramisú de torró

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto