Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 27
Cuina núm. 27. Juliol 2003

Els Colors de l'Estiu: Originals combinacions amb fruites

En aquest número

Mercat

Albergínia

La insígnia de la Mediterrània

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Curri

Una llegenà`ria mescla índia

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Peix Sabre

Una gustosa serp de mar

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Filet de Pobre

Magre i tendre

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Móres

Agredolça Fragilitat

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Jaume Subirós

L'heureu expert del Motel Empordà

El 1961, el Motel Empordà obria les seves portes a Figueres. El dirigia Josep Mercader, que tan sols tenia 35 anys. Al cap de poc temps, el seu futur gendre, Jaume Subirós, hi va començar a treballar. Amb el temps, s'ha erigit en una referència cabdal de la cuina del país.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Oblidats

Manifest per recuperar-los

La rajada, la maire, el gall de Sant Pere i l'escórpora són peixos vegem a les cartes dels restaurants. El seu aspecte poc formós i el seu ús com a base de fumets els han relegat a una injusta segona categoria.

Pere Tapias (text), Òscar Rodbag (fotografia)

De cru a cuit

Meló

Dolç i refrescant

El meló és com una capsa tancada, amb un contingut incert que no deixa indiferent. Més enllà dels seus defensors cèlebres i detractors il.lustres, aquesta fruita d'estiu mata dolçament la gana i apaivaga la set

Pep Palau (text), Becky Lawton (fotografia)

Món Sucre

Triangles Llaminers

Les fruites, els lactics les herbes aromàtiques són la base de les refrescants i vistoses postres d'estiu que us suggerim.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Chardonnay

Les aromes del raïm blanc

Encara que la varietat chardonnay es coneix des de l'edat mitjana, no va ser fins als anys vuitanta que es va incorporar massivament en els cellrs catalans que elaboraven vins blancs. A més, en la secció Gran Reseva us hem preparat una selecció de cerveses de blat alemanyes i belgues, perfectes per apaivagar la set. (Textos i tastos: Àngel García Petit. Fotografies: AJJ Estudi).

Àngel García Petit (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

Cerveses de Blat

Refrescos ideals

Domingo Laguarda (text)

Destinacions amb gust

Eivissa

L'illa de l'abundància

Més enllà dels menús turístics despersonalitzats, a l'illa blanca es poden trobar també interessants ofertes gastronòmiques, majoritàriament basades en la cuina autòctona. Us proposem un tast de les receptes ancestrals, molt vinculades a les festes.

Tana Collados (text), Carmen Vila (fotografia), Patxi Uriz (fotografia)

Receptes

Bacallà amb Mel i Perfum de Mandarina

Dolors Cobos

Minipizzes d'Albergínia

David Lienas

Platillo de Sèpia amb Pèsols i Tripa de Bacallà

Jaume Subirós

Gall de Sant Pere amb carxofes i alls tendres

Restaurant Llevant

Suquet d'escórpora

Restaurant La Xicra

Maires fregides

Restaurant Vell Papiol

Rajada a l'all cremat

Restaurant L'Alguer

Sopa Freda de Meló amb Pernil

Esther García

Amanida de Meló amb Iogurt

Esther García

Meló amb Pernil

Ferran Adrià

Gambes amb Meló

Esther García

Granissat de Meló amb Cava

Esther García

Macedònia de Meló i Fruites Tropicals

Esther García

Sopa de Marialluïsa, Macedònia de Fruites i Formatge Fresc

Jordi Butrón

Maduixes amb Mascarpone, Fulles d'Alfàbrega i Fils de Xocolata Amarga

Jordi Butrón

Espaguetis de Fruites, Iogurt Grec, Menta i Puré de Litxis

Jordi Butrón

Graellada de peix

Restaurant Can Pujol

Tabulé

David Lienas

Vitello Tonatto

David Lienas

Lasanya de Peix

David Lienas

Flam de Cireres

David Lienas

Pasta amb Crema de Cama-Secs

Eudald Carbonell

Sofregit de pagès

Restaurant Es Pins

Cebiche de seitons marinats amb verduretes

Xavier Luid

Costellam de xai amb "persillada"

Xavier Luid

Supremes de Sant Pere

Xavier Luid

Patata emmascarada

Xavier Luid

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada Cuina 247

CIGRONS! ENERGIA VEGETAL

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Jan Fargas

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto