
Especial panarres! El mètode infal·lible per fer pa a casa
Tendències
Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
Genis del Foc
Artur Martínez
Aürt
En evolució constant i sense oblidar d’on ve, el xef terrassenc manté, ara en un hotel de luxe, l’essència d’una cuina aparentment senzilla, però molt treballada.
Per fer boca / Gastropistes
El rebost forà del país
La globalització fa temps que ha arribat també al món de la gastronomia i les receptes de fora cada vegada són més populars. Acompanyeu-nos a descobrir on podeu trobar els ingredients imprescindibles per fer-les!
Per fer boca / Taula reservada
Lloa al producte a escena
Un viatge pel territori a través dels plats del xef Albert Passarell
Per fer boca / 24 hores a...
Nàpols
Un patrimoni gastronòmic únic al món
Per fer boca / Caçasabors
L'agredolç estrella
El vinagre de mel Somper canvia el sabor de qualsevol amanida. També el podeu fer servir per alegrar verdures o per als gaspatxos i altres cremes fredes.
A la cuina
Menú del mes
Setembre
Les aromes tardorenques impregnen la proposta que, aquest mes, ens presenta Francesc Murgadas. Quan tot just comencem a deixar la calor enrere, el seu menú incorpora figues (els últims dies de la temporada), raïm blanc (que ens recorda que encara som en temps de verema), ceps (els grans fruits boscans) i mató (un producte lacti típic de la nostra gastronomia).
A la cuina / Master Class
Sashimi: els talls gurmets
El ‘sashimi’ és un plat tradicional de la gastronomia japonesa, que està fet de peix cru o de carn crua d’alta qualitat tallats a làmines fines, a la mida d’una mossegada, i presentades de manera artística. La forma del tall és molt important, com també ho és la qualitat de la matèria primera.
A la cuina
Especial panarres!
El mètode infal·lible per fer pa a casa
Si us preguntéssim si heu fet mai pa a casa estem convençuts que una majoria ens respondríeu que sí. Tot i que durant molt de temps semblava un producte massa complicat per a l’elaboració casolana, els últims anys no ha parat de créixer el nombre de persones que s’han atrevit a conquerir el nostre pa de cada dia sense sortir de casa. I també augmenta el nombre de panarres que s’han aficionat a treballar i gaudir amb farines, llevats, masses mare… Tant si ja en sou experts, com si encara no us heu omplert mai les mans de farina, ens hem adreçat al reconegut forner barceloní Daniel Jordà perquè ens expliqui com es treballa amb preferments, un mètode assequible que ens donarà molt més control sobre tot el procés d’elaboració del pa.
A la cuina / El xef a casa
Cassoleta de bacallà
Un plat de cassola per a una sorpresa d’aniversari
Elisenda Cortès volia sorprendre el seu marit, Albert Sebastià, pel seu quarantè aniversari i va pensar que cuinar amb Pep Nogué seria un bon regal. D’amagat de l’Albert, vam seleccionar una recepta, en Pep es va presentar per sorpresa al seu domicili, a Caldes de Montbui, i junts van preparar una cassoleta de bacallà. Per molts anys, Albert!
A la cuina
Cuina de Menorca
Paisatges mediterranis encisadors, pobles i ciutats per perdre-s’hi, estructures prehistòriques úniques al món, platges i cales paradisíaques... Menorca és una illa que fa temps que ha robat el cor de molta gent gràcies a tot això i a una gastronomia que té els productes mediterranis com a protagonistes, a més dels ingredients locals més coneguts, com la sobrassada i el formatge. Acompanyeu-nos en un viatge gastronòmic per Menorca i gaudiu-ne sense sortir de casa amb quatre receptes espectaculars.
A la cuina / Plaers saludables
Esmorzeu bé!
És l’esmorzar l’àpat més important del dia? Segur que algun cop heu sentit la frase ‘esmorza com un rei, menja com un príncep i sopa
com un captaire’. Però esteu segurs que és correcta?
A la cuina
Falàfel
Croquetes (o mandonguilles, segons com es miri) fetes de cigrons, típiques de l’Orient Mitjà. Els últims anys, el falàfel és un plat que trobem en molts restaurants del nostre entorn, però segurament encara és una recepta que elaborem poc a casa. I no és gens difícil! Us proposem que comenceu a practicar amb una recepta canònica, amb hummus i pita, i dues de més originals perquè us atreviu a descobrir les possibilitats del falàfel. I un apunt: us podeu estalviar posar bicarbonat en el remull dels cigrons la nit abans, però tingueu en compte que fa que l’aigua penetri a dins dels llegums i els estova millor.
A la cuina / Les postres de casa
Al microones!
Sí, i tant!, es poden fer bons pastissos al microones, i Gemma Clofent ens ho demostra amb dues propostes fàcils i ràpides de preparar, però, sobretot, boníssimes. Per arrodonir la prova, la nostra pastissera particular ens suggereix fer unes natilles de vainilla que ens han obert la gana més llaminera així que n’hem vist la fotografia. Us resistireu a fer-ne?
Al celler / Tria de tres
Vins dolços
Ens deixem seduir per tres propostes que ens poden acompanyar a l’aperitiu o per postres
Al celler
Més enllà del vi
Quatre experiències enoturístiques diferents d’arreu del territori per gaudir de la tardor
Al celler / Remena, nena
Mariposa negra, un bar amb esperit d’artista
Un local del barri barceloní del Born dedicat a una novel·la de Carlos Ruiz Zafón, ‘Marina’, i a la ceràmica
Al rebost / Calendari
Octubre
El 21 de setembre va arribar la tardor i el moment de sortir al bosc a buscar rovellons, ceps, rossinyols, camagrocs, llenegues... És l’hora dels bolets!
Al rebost / Decàleg
Ametlla
L’ametlla és el fruit de l’ametller i es classifica en dos tipus, segons si és amarga o dolça. Les amargues es fan servir, per exemple, per fer-ne licors com l’amaretto, i les dolces, sobretot, a la cuina i la rebosteria.
Al rebost / Tant de Gust
Can Maia
De l’hort al pot, a Santa Pau
Al rebost / Tria bé
Pastís de poma vs. Pastís Tatin
N’hem de menjar amb moderació, però, qui es pot resistir a un bon pastís per postres? És un món gairebé inabastable, si bé aquest mes ens hem volgut centrar en dues preparacions clàssiques que comparteixen base i ingredient: la poma. Bon profit!
Al rebost / L’adreça
La passió basca pel ‘cheesecake’
Passió, perfeccionisme i divertiment. Tres conceptes que Jon García suma al ‘boom’ dels cheesecakes per presentar una oferta variada, sorprenent i atrevida al barri del Born, a Barcelona. A JonCake trobareu l’artesania saborosa del pastís de formatge.
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos per les castanyes
Pocs ingredients s’identifiquen tant amb la tardor com aquest fruit comestible que, a casa nostra, acostumem a associar a la vigília de Tot Sants, als panellets i als moniatos.
Fora de carta / Fes-me feliç
Mag Lari
Els cinc regals gastronòmics que fan més il·lusió a Josep Maria Lari
- ‘Bricks’ de mató
- Pasta amb ceps
- ‘Wrap’ de fajol amb alvocat, espinacs i tonyina
- Conill amb raïm blanc
- Sashimi mediterrani
- Cassoleta de bacallà
- Panadera de congre
- Cuixa de xai al forn
- Postres de figues i mel
- Púding de brossat
- Pastís de xocolata
- Flam de poma
- Natilles de vainilla amb ametlla torrada
- Moniatos rostits amb samfaina picant
- ‘Focaccia’ de tomàquets amb esponja
- Pa d’hamburguesa
- Pa de llavors semiintegral (al 70%)
- Pa de musli amb ‘poolish’
- Oliaigua
- Falàfel amb hummus i pa de pita
- Hamburguesa de falàfel
- Falàfel de remolatxa