Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 109
Cuina núm. 109. Agost 2010

Figues a l'agost. Les esperàvem amb delit!

En aquest número

Mercat / Al cistell

Calamars

Els escribes del mar

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Palpís de xai

Carn de costellada

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Afuega'l Pitu

Pobre pollastre asturià!

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Enciam romà

La lletuga més típica

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Ametlla garrapinyada

L'aroma dolça de les fires populars

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Bonítol

El rei del Marmitako

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Coriandre

L'herba del guacamole

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Blat de moro

La panotxa, cuita; els grans, crus i en amanida

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Préssec de l'Ordal

Fruita en el punt òptim de maduració

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Al cistell

Ouzo

El licor grec

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotos)

Mercat / Adreces gormandes

Plats cassolans i xarcuteria selecta

Casa Marisol, a Vilanova i la Geltrú, complementa l'oferta amb formatges i productes ecològics

Carme Gasull (text), Marcelo Isarrualde (fotos)

Mercat / Tant de gust

Formatge l'Orri, sabors de muntanya

Carme Gasull (text), David del Val (fotos)

Mercat / Taula de tast

Per a tots els paladars

Blancs, negres i rosats per a les vetllades del mes d'agost

Can Bonastre, criança 2006. Les Sorts, blanc 2008. 10 Sentits, carinyena blanca 2009. Ababol Verdejo, Sobre Lías 2008. Otazu, rosado 2009.

Àngel García Petit (text), Casa Bardella (col·laboració)

Mercat / Glop a glop

Els secrets vinícoles amagats a les Pitiüses

Enotecum serveix grans vins a Eivissa i Formentera

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú d'agost

Amb quatre ingredients del nou món, la xef del Maresme prepara un àpat d'estiu exòtic i casolà a parts iguals

Carme Ruscalleda (receptes), Becky Lawton (fotos)

Fogons

Figues del nostre paner!

Les cames no ens fan figa quan assegurem que és una de les fruites més antigues del món. Ara en comença la temporada i us proposem de redescobrir-les als fogons.

Redacció (text), Felip Munar (assessorament), Pep Nogué (receptes), Xavier Mendiola (fotos), Jose Camacaro (cuina)

Fogons

Carns fredes

Dels bistecs tàrtars dels soldats russos als rosbif dels lords anglesos. Els plats de carn crua o cuita, però servida freda, ens permeten oferir combinacions d'estiu originals i refrescants.

Manel Guirado (text), Marcel Cardona (receptes), Becky Lawton (fotos), Adrián Geralnik (cuina)

Fogons / I per postres...

Refrescants

Meló i síndria. El duet de fruites més fresc de l'estiu, que Jordi Roca posa en concert en unes postres que ens fan passar la set.

Jordi Roca (receptes), Becky Lawton (fotos)

Sortim / Genis del foc

Josep M. Blasi

Hotel Consolación

Sense embuts, diu que ell és coquessa, perquè, com les antigues cuineres que es desplaçaven a les cases per preparar-hi els àpats de les festes grosses, avui ell també cuina en domicilis particulars. Mentrestant, troba temps per escriure, col·laborar en mitjans de comunicació gastronòmics i assessorar projectes de restauració com el d'aquest allotjament al Matarranya.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotos)

Sortim / A fons

Els nous xiringuitos

Tres apostes gastronòmiques diferents a peu de platja

El periodista César González-Ruano va batejar com a xiringuito el primer local d'aquestes característiques de la història, a Sitges. El nom i el concepte continuen ben vius, però alhora també s'han diversificat en apostes culinàries sorprenents per satisfer uns clients que tenen clar què volen.

Borja Duñó (text), Enrique Marco (fotos)

Sortim / Restaurants

Carmen Guillemot

La cuina atípica del Delta de l'Ebre

Lluís Garcia Petit (text)

Sortim / Espai dels lectors

La reacció de Maillard

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Opinió / Petits fours

Mala llet si no pots beure

No pas tothom és intolerant o al·lèrgic als lactis

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Biquinis de festa

Carme Ruscalleda

Bombes de peix gat i salses de pebrot picant

Carme Ruscalleda

Guatlles, cacauets i gingebre

Carme Ruscalleda

Cactus, gelatina de figa de moro i vinagreta

Carme Ruscalleda

Figues amb fetge gras d'ànec i gelea de Pero Ximenes

Pep Nogué

Ànec amb figues

Pep Nogué

Confitura de figues al rom amb recuit de drap

Pep Nogué

Pastís tatin de figues

Pep Nogué

Carpacio de vedella amb formatge i codonyat

Marcel Cardona

Terrina de conill amb ceps

Marcel Cardona

Llom baix a la brasa amb verdures i romesco

Marcel Cardona

Amanida de pollastre i suc de mongeta tendra

Manel Cardona

Síndria a la planxa

Manel Cardona

Polo gelat de meló i estragó

Manel Cardona

Broqueta de meló cantalup

Manel Cardona

Pizza de full amb tomàquet, carbassó i formatge de cabra

Pep Nogué (receptes), Xabier Mendiola (fotògraf)

Lletons de xai amb tòfona d'estiu

Gaspatxo de síndria i menta

Xavier Menduiña Gordon

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto