Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 144
Cuina núm. 144. Abril 2013

La pasta del Japó. Receptes amb 'noodles', els fideus d'Orient

En aquest número

MERCAT / AL CISTELL

Maduixot

El que va eclipsar la maduixa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

All tendre

Una versió més jove i suau

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Borregos

Els dolços de Cardedeu

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Alcaravia

Un fruit picant i anissat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Pasta fil·lo

Làmines de blat embolcallants

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Fetge de xai

Un menut de ferro

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Bacallà fresc

El peix alternatiu al lluç

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Bitxo

Un pebrot picant

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Licor de camamilla

L'esperit dolç de la Segarra

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Burrata

Formatge mantegós

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / ADRECES GORMANDES

Un basar gurmet de sabors tarragonins

Gourmmm...eat trasllada l'oferta de delicadeses de proximitat a un nou local al centre de la ciutat.

Josep Sucarrats (text), Rafael López-Monné (fotografia)

MERCAT / TANT DE GUST

Les maduixes, del Maresme

Ànnia Monreal (text), Isidre Gracia Puntí (fotografia)

MERCAT / TAULA DE TAST

El plaer d'un bon vi

I un gran cava per a les celebracions més especials

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

MERCAT / GLOP A GLOP

Una empenta jove per a les vinyes velles

El sumoll és la nineta dels ulls de Mas Bertran

Carme Melià (text)

FOGONS / BO I SA

Menú d'abril

Que l'arribada de la primavera es noti al plat: aquesta sembla la premissa que ha inspirat l'àpat d'abril de Carme Ruscalleda.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

FOGONS

'Noodles'

Després del sushi, aquesta és la paraula que tot bon amant de la cuina asiàtica ha d'emprar correctament. Com tants altres ingredients, ens han arribat per la via japonesa, però a tot l'extrem orient són un element bàsic del receptari.

Txell Bonet (text), Takata Atsushi (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

FOGONS

Vedella

La carn més melosa

Tendra, fina i delicada, és molt present a la nostra cuina. En entrecot, filet, entranya, jarret i fins a una vintena de talls de diferent valor culinari, que ens permet gaudir-ne en estofats, guisats, rostits, capipota... Fem un mos?

Pere Romanillos (text), Pep Nogué (receptes), Food Photos / Cristina Rivarola (fotografia), Roser Domingo i Cuca Rosés (cuina)

FOGONS / I PER POSTRES...

Perfums

Jordi Roca ens torna a omplir de fragància el final de l'àpat, amb tres propostes per menjar-nos el perfum que més ens agradi.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia), Miriam Rapado (estilisme)

SORTIM / GENIS DEL FOC

Mirko Carturan

Mirko Carturan i Meritxell Caballé

Del Piemont al Vallès. Aquest cuiner italià arrelat a Catalunya fa set anys que és, juntament amb la seva dona, Meritxell Caballé, al capdavant d'un restaurant que ha anat creixent sense fer soroll, però que justifica una escapada a Caldes. Els productes de la zona, la bona tècnica, les arrels i el seu toc personal defineixen una carta que vol aprofundir en la memòria gustativa dels comensals.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

SORTIM / A FONS

Coques de recapte

N'hi ha a tota Catalunya, però a les terres de Ponent és on la tradició artesana es conserva amb més vitalitat. Us descobrim els forns on es couen les millors d'aquest tros de país.

Jaume Barrull (text), Enrique Marco (fotografia)

SORTIM / RESTAURANTS

Plaça del Vi 7

Un bistrot-enoteca al cor de Girona

Salvador Garcia-Arbós (text), Xevi F. Güell (fotografia)

SORTIM / ESPAI DELS LECTORS

Munteu nata a mà!

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

SORTIM / LA CUINA DEL MAR

L'art de pescar tonyines

Les almadraves de la Mediterrània, avui pràcticament desaparegudes, van protagonitzar la pesca del peix blau per excel·lència fins al segle XX

OPINIÓ / PETITS FOURS

Només en queda la plaça

Sense escorxadors locals, la carn bona s'allunya

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Amanida de faves i bacallà

Carme Ruscalleda

Endívies farcides de llonganissa

Carme Ruscalleda

Caneló de poma àcida i brandada de bacallà amb oli de nous

Mirko Carturan

Risotto de gambes i cecina

Restaurant Cullera de Boix

'Yakisoba' de sal i llimona

Takata Atsushi

'Sara-udon'

Takata Atsushi

'Somen' amb vieira i albergínia

Takata Atsushi

'Soba-zushi' de tempura de gambes

Takata Atsushi

Llenties, múrgoles i pits de guatlla

Carme Ruscalleda

Raviolis de confit d'ànec amb salsa de foie

Isabel Pallarés Brull

Carpaccio de llengua de vedella amb vinagreta de confitats

Pep Nogué

Estofat de cap de vedella amb patates violeta i trompetes

Pep Nogué

Cua de bou ecològic de la Garrotxa al vi negre

Pep Nogué

Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera

Pep Nogué

Cóc d'albercoc, panses i formatge blau

Carme Ruscalleda

Carolina Herrera

Jordi Roca

Lolita Lempicka

Jordi Roca

Dior Hypnotic Poison

Jordi Roca

Pa amb oli i xocolata

Núria May

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto