Troba la teva recepta

Revista

Portada CUINA 155
Cuina núm. 155. Gener 2014

Menú de festa! Un àpat amb delícies escandinaves

En aquest número

Mercat / Al cistell

Tortell de Sant Antoni

La rèplica hivernal de la coca de Sant Joan

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Taronja navel

Una varietat brasilera amb melic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Te negre

De llarga conservació

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tòfona

La reina més preuada dels bolets

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Gallina

Fa bon caldo...

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Figa seca

Pura energia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pasta brisa

Una base de farina i mantega

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Oliva morta

Quan l'arruga és bona

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Productes de la terra, saludables i saborosos

Terra Bio, una botiga d'alimentació ecològica, a Sabadell, per descobrir que més sa vol dir més bo

Patrícia Rubio (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

La Catxaruda

Embotits vallesans

Ferran Caldés (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Amb l'aroma de la terra

Cinc propostes per començar el nou any amb els millors auguris

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (col·labora)

Mercat / Glop a glop

El vi de tina reviu a les valls de Montcau

Abadal recupera l'antiga manera de vinificar

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de gener

Mesos de fred: quatre plats proteics, però ben equilibrats

Carme Ruscalleda (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Festa nòrdica

Més enllà del disseny i dels mobles de muntatge senzill, sempre relacionem els països escandinaus amb el salmó i la carn de ren, però la gastronomia nòrdica és molt més, amb varietat de tècniques i productes. Assaborim el fred!

Txell Bonet (text), Albert Mestre (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Estofats del món

Una tècnica senzilla i estesa arreu, que permet elaborar uns plats deliciosos, reconfortants i que tant ens agraden, quan arriba el fred. Viatgem pel planeta per tastar-ne alguns dels més saborosos.

Manel Guirado (text i receptes), Food Photos/Cristina Rivarola (fotografia)

Fogons / I per postres

En terrina

Jordi Roca concentra, aquest mes, la seva creativitat en el recipient i ens regala tres propostes saboroses servides dins d'un pot.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Víctor Trochi

Les Magnòlies

Hamburgueses amb secrets, croquetes virtuals i altres sorpreses formen part del joc que proposa aquest cuiner argentí als comensals del seu restaurant d'Arbúcies. En un món ple d'anglicismes com slow food, ara hem d'aprendre el significat d'un nou concepte, el play food, i per això hem parlat una bona estona amb Víctor Trochi. Perquè la cuina també és un joc.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Fet a casa, de debò

Perquè quedi més modern, en fan dir DIY, les sigles angleses de 'do it yourself': és a dir, fem-nos-ho nosaltres mateixos. Ara que la moda fa tornar l'afició a la mitja o al ganxet, a la cuina també hi ha qui ha decidit fer-se el pa, la pasta o la cervesa. Ens expliquen com s'ho fan!

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Sambucus

Autèntica cuina de mercat

Josep Sucarrats (text)

Sortim / Espais dels lectors

Verdures a l'hivern

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

En defensa de l'escudella

I durà pilota o no serà

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Sopa de llenties, cansalada i pera

Carme Ruscalleda

Cuscús amb anguila fumada

Carme Ruscalleda

Conillet de vedella, nap, col i patata

Carme Ruscalleda

Postres de vainilla, cafè i cacau

Carme Ruscalleda

Terrina de xocolata i plàtan

Jordi Roca

Terrina amb pa d'espècies amb moniato i caqui

Jordi Roca

Crumble de poma, vainilla i canyella

Jordi Roca

Tortell de Reis

Núria May

Peix de llotja amb 'mojo' de raïm, crestes de gall, suc de rostit del pollastre i beixamel de pernil

Víctor Trochi

Broqueta de botifarra i parmentiers d'ibèric

Xavier Matarrodona

Cracker de llavors amb paté vegetal de remolatxa

Albert Mestre

Cèrvol amb salsa de fruites vermelles, poma i rossinyol

Albert Mestre

Terrina de salmó i verdures d'hivern amb crema d'anet

Albert Mestre

Trio de codony, patata i nap

Albert Mestre

Gulasch de porc amb pebrot escalivat i xips de carxofes

Manel Guirado

Tagín de xai amb fuita seca

Manel Guirado

Curri de pollastre a l'estil tailandès

Manel Guirado

Fricandó de bou amb cervesa 'stout' i bolets

Manel Guirado

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto