Troba la teva recepta

Revista

Portada 215 Neta
Cuina núm. 215. Maig 2018

Més sans que mai! Idees saludables per menjar millor

En aquest número
gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

Sí, és ràpid i saludable!

Associar menjar 'fast food' amb cuina 'healthy' ja no és una contradicció. Molts establiments opten per combinar els avantatges dels plats de consum ràpid amb el valor afegit que aporten els ingredients més saludables. 

Text: Carme Melià

restaurant

Per fer boca / Taula reservada

Un menú de punta a punta del termòmetre

Al Hetta experimentareu com canvia un mateix ingredient segons la temperatura de cocció.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

genis

Per fer boca / Genis del foc

Cihara Bombardi i Daniele Rossi: Rasoterra

Tot just acaba de fer cinc anys i aquest bistrot ja s'ha consolidat com el vegetarià amb més personalitat de Barcelona. Els dos italians que lideren el projecte són amants del bon producte i la bona taula i, per a ells, el vegetarianisme no és només una qüestió de salut o de filosofia: els àpats a casa seva també són una experiència gastronòmica.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

2x1

Per fer boca

2x1

Us portem a tres grans restaurants a meitat de preu!

postal

Per fer boca / Postal gastronòmica

El gust de la senzillesa

La cultura gastronòmica del Nepal es defineix per ser senzilla i molt especiada, pensada per menjar ràpid i omplir bé la panxa. Amb producte natural i de proximitat.

Text i foto: Judit Bancells

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

Mengem bon pa?

Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque / Foto: Enrique Marco

MENÚ MAIG

A la cuina

Menú de maig

Obrim les finestres, sortim al carrer, passegem vora el mar, gaudim de l'aroma de les flors... L'esclat de la primavera ens endinsa en una cuina més lleugera, que posa la natura a taula amb plats variats i saludables per donar la benvinguda al bon temps.

Receptes: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

xef a casa

A la cuina / El xef a casa

Un plat lleuger de carn blanca

La recepta d'aquest mes té les tres esses que més ens agraden: és saludable, senzilla i saborosa. Pep Nogué l'ha cuinat a quatre mans amb Eva Velasco, tècnica en dietètica, de Barcelona.

Recepta i cuina: Eva Velasco / Foto: Enrique Marco

poder asiàtic

A la cuina

Poder asiàtic!

La cuina del sud-est asiàtic ha deixat a Occident una petjada fonamental plena de bona salut, tant en els ingredients com en les tècniques d'elaboració i cocció. Les receptes de quatre restaurants orientals establerts a Barcelona ens revelen el poder 'healthy' d'aquesta tradició.

Text: Paloma Arenós / Foto: Mariona Villavieja

masterclass

A la cuina / Masterclass

Dumplings

Originaris de Canton (la Xina), aquestes masses farcides —dolces o salades— i cuites al vapor s'han convertit en una nova tendència de la cuina oriental. Amb formes i farciments diferents, són una mena d'aperitiu per compartir que us podeu menjar d'una sola mossegada. Un pica-pica asiàtic molt saludable!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

primavera

A la cuina

Primavera silvestre

Dels cinc colors que la medicina oriental aconsella menjar, hem triat el verd —coincidint amb l'esclat de la primavera— perquè representa l'harmonia, dona tranquil·litat i inspira comunió amb la natura. Per aquest motiu, hem omplert els plats de plantes i herbes aromàtiques que, a més, ens ajuden a cuidar el fetge i a regular l'organisme i les emocions. 

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

proteïna vegetal

A la cuina

Energia vegetal

Llegums, fruita seca, llavors... L'energia vegetal triomfa! Eliminar l'aportació de proteïnes d'origen animal de la nostra alimentació és possible, des d'un punt de vista nutricional, si combinem la quantitat i la qualitat de les proteïnes vegetals de manera correcta i equilibrada en els àpats.

Text, receptes i cuina: Ariadna Ortemberg / Foto: Becky Lawton

postres

A la cuina / Les postres de casa

Dolços i lleugers

Sí, és clar!, les postres també poden ser saludables, i Gemma Clofent ens ho demostra amb aquesta tríada de llaminadures que no porten sucres refinats ni greixos saturats. En canvi, sí que inclouen ingredients amb grans propietats per a la salut, com el gingebre, la cúrcuma, l'espelta, la civada, l'hibisc, la fruita vermella, la xia...

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

tria de tres copia

Al celler / Tria de tres

Els vins naturals són aquí per quedar-s'hi

Us proposem iniciar-vos-hi amb tres propostes catalanes, monovarietals i fàcils de beure.

Text: Àngel Garcia Petit

remena, nena

Al celler / Remena, nena

Sense alcohol, quan no tots els botànics són al gintònic

Xixbar és un local d'avantguarda que aposta per una cocteleria més sana i sofisticada

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

calendari

Al rebost / Calendari

Calendari de maig

Vermelles, grogues, taronges, rosades... les fruites no només donen color, sinó que són una font de salut indispensable que no pot faltar al cistell!

decàleg

Al rebost / Decàleg

Fonoll

Una planta divina

Dolç, fresc i anisat. Poc calòric i digestiu. Per als grecs clàssics, el fonoll era un regal dels déus i formava part de la dieta dels faraons egipcis. Una planta mediterània que sembla que ara tornem a descobrir.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

pastisseries saludables

Al Rebost

Llaminers i saludables

Ens hem proposat lluitar contra el tòpic que els dolços no poden ser saludables. Cada vegada en tenim més mostres i aquest mes hem recorregut els carrers de Barcelona per trobar-hi una pastisseria vegana, una sense gluten i una altra especialitzada en pastissos vegans, sense gluten i biològics.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

tant de gust

Al rebost / Tant de gust

Gelats vegans

Sandro Desii acaba d'estrenar una gamma de productes elaborats amb oli d'oliva verge extra i sense gens de llet

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

tria bé

Al rebost / Tria bé!

Tofu vs. Seitan

Seguir una dieta vegana implica, de vegades, haver de buscar alternatives a alguns ingreidents d'ús habitual com la carn, que és una de les fonts principals de proteïnes de la dieta omnívora. Hi ha ingredients, com el tofu i el seitan, que s'han convertit en les millors alternatives.

Text: Ferran Caldés

botiga

Al rebost / L'adreça

Els queviures de la nostra vida

Vida Meva va néixer el juny del 2011, en plena crisi econòmica, amb una proposta actualitzada dels establiments de queviures de tota la vida. Per això van optar per un model centrat en la qualitat del producte, en el consum responsable i en el comerç just.

Text: Pol Beckmann / Foto: Enrique Marco

Receptes

Neules d'alvocat i gamba

Tonyina amb cítrics

'Dumplings' verds

Remenat d'espàrrecs silvestres i ortigues amb herbes aromàtiques

Tofu saltat amb tirabecs i pèsols

Coca de pa i seitons

Filets de peix gratinats

Filet de gall dindi amb salsa de xampinyons

'Bún nò x'áo'

'Kinilaw', cebiche filipí

'Galbi'

Truita de 'pad thai'

Hamburgueses de tempeh i xiitakes

Crema amb xocolata

Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells

Bacallà amb mussolina d'all negre i crema torrada d'ametlles i bolets

Xia amb llet de coco, maduixes i mango

Amanida d'herbes silvestres, beines i vinagreta de pinyons

Crema de malves i raves en escabetx

Crema freda de violetes amb maduixetes del bosc

Amanida silvestre del Petit Brot

Falàfel

Agar-agar d'infusió d'hibisc amb fuita vermella i gingebre

Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto