Només a l'estiu! 15 trucs i receptes per als àpats de vacances
Per fer boca / Gastropistes
Anem al xiringuito?
Segurament, aquest estiu formulareu aquesta pregunta en veu alta moltes vegades, i perquè després del sí! no acabeu sempre al mateix lloc
Aquí teniu deu xiringuitos de la costa catalana que heu de visitar en algun moment!
Per fer boca / Taula reservada
Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina
A la Tunateca del Grup Balfegó, a Barcelona, la podreu tastar de moltes maneres diferents
Per fer boca / Postal Gastronòmica
Un país golafre
Menjar al cor de Beirut
Al Líban és comú dir-li a algú 'sahtain' ('dues vegades per a la teva salut') quan es parla de menjar. La resposta és 'qalba' ('al teu cor'), perquè el menjar és al cor de tot.
Per fer boca
L'Aliança 1919
Cristina i Marian Feliu
Molts 'moderns' pensen que, per fer el vermut, cap lloc milor que el barri barceloní de Sant Antoni. El que no saben és que llavors es perden el que ens han servit a Anglès les filles de l'enyorat Lluís Feliu, que han renovat el caràcter de restaurant familiar que van heretar.
Per fer boca / Gent de mar
"Els efectes de la natura i les persones és molt més al mar"
Fa dos anys que la Universitat de Barcelona imparteix l'únic grau de Ciències del Mar que es fa al país
Fa uns quants anys, un grup de professors i catedràtics dels estudis de Geologia de la Universitat de Barcelona encapçalat pel Dr. Miquel Canals va veure la necessitat de dedicar uns estudis centrats específicament en el mar.
Per fer boca / Gourmet vs Foodie
Crítics al web
Per fer boca
XII Concurs de joves cuiners/es i cambrers/es
El centre Sant Ignasi de Barcelona va acollir, el 25 de maig, la dotzena edició del concurs. En el certamen, organitzat pel Departament d'Ensenyament i la revista CUINA, hi han participat 16 escoles d'hostaleria de Catalunya
Els alumnes van demostrar tot el que havien après durant la seva formació en una jornada plena de nervis i emocions. Les escoles van escollir els alumnes més destacats i constants en l'aprenentatge per representar-les al concurs, formant equips de dos cuiners i dos cambrers.
A la cuina
Menú de juliol
Francesc Murgadas ens proposa, aquest mes, un menú plenament estiuenc, lleuger i molt saludable
La mongeta tendra, l'alfàbrega i l'albergínia assoleixen la màxima esplendor els mesos de calor, i el pollastre, una carn blanca i suau, ens permet preparar unes broquetes a la graella, acompanyades de salsa de iogurt. Quatre plats per assaborir l'estiu.
A la cuina / El xef a casa
Un guisat vilanoví
Carme Arce escriu el blog Cuinetes-Carme i és la presidenta de Cuineres de Sitges
Per cuinar amb Pep Nogué, ho va tenir clar: un plat mariner típic del Garraf, allipebre de moixina.
A la cuina
La recepta de Cullera de Boix
Bacallà amb crosta de ceps
Amb una crosta que no us espereu, aquesta recepta és l'excusa que us calia per preparar un bon plat de bacallà.
A la cuina / Master Class
Colorants
Naturals o artificials, no tots són iguals i serveixen per a tot
Els colorants -en pols, líquids, en gel, en pasta, en esprai, hidrosolubles i liposolubles- són una bona opció per jugar amb els colors per fer els plats més atractius, però en cap cas s'han d'afegir per enganyar sobre l'estat d'un aliment.
A la cuina
Només a l'estiu!
15 trucs i receptes per als àpats de vacances
Des del CUINA us proposem unes recomanacions i unes receptes per als mesos de calor.
A la cuina
BBQ vegana
Us presentem quatre propostes per fer una barbacoa vegana
És temporada de banys, de calor, de vacances i d'àpats a l'aire lliure. La barbacoa triomfa!
A la cuina / Alimentari l'ànima
Dia del Pioner
Commemorem la gesta d'aquell grup de 148 homes i dones que, amb 72 carretes, va arribar a la vora del Salt Lake (Utah)
Els Sants dels Darrers Dies van arribar a l'estat de Utah el 24 de juliol de 1847 per viure la seva fe amb llibertat. Des d'aleshores, en aquesta data, les comunitats mormones celebren el Dia del Pioner.
A la cuina
Tastem
Només els pobles més apartats de les grans vies de comunicació del país poden conservar el receptari tradicional autòcton, o gairebé
Tossa de Mar n'és un cas, tal com ens demostren els restaurants aplegats al col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca
A la cuina / Plaers saludables
Salses de verdura
"Si a la teva filla li costa menjar verdura, fes salses de verdura"
Quan mengem carn i no l'acompanyem de la fibra que ens aporta la verdura, augmentem les substàncies que ens oxiden l'organisme.
A la cuina / Dolç i sa
Cassoletes d'estiu
Amb una base de sablé -una massa bàsica i senzilla, però molt bona-, el nostre xef més llaminer ens ha preparat tres postres que combinen fruita de temporada i xocolata
Un cop domineu els secrets del sablé, podeu crear receptes amb els farciments que més us agradin. Deixeu-vos endur per la imaginació més dolça i saludable!
Al celler
Escapades amb vi
Cinc secrets amagats entre vins i cellers
Us proposem cinc activitats per gaudir de l'enoturisme a Catalunya
Al celler
Banc Sabadell ViJazz 2017
Maridem el Jazz amb els vins i els caves del Penedès
El segon cap de setmana de juliol el món vinícola es troba amb el bo i millor del panorama musical.
Al celler / Tria de tres
Vins per viure les nits màgiques d'estiu
Un blanc, un rosat i un escumós per gaudir del bon temps amb la millor companyia
Els Amelers 2016, Flor de la Muga 2016, Deliri Ancestral
Al celler / Remena, nena!
Balius: perquè al barri també passen coses
La cocteleria del Poblenou de Barcelona ens serveix un Bambino, un combinat amb whisky
El Bambino és una versió del clàssic Boulevardier - el cosí germà del americà Negroni -, però més fàcil de beure, en rebaixar el campari amb una mica d'Aperol, i una mica més sec.
Al rebost
Calendari de juliol
Les fruites més refrescants i acolorides omplen el mercat quan arriba la calor
Al rebost / El decàleg
Iogurt
La llet fermentada
Un lacti originari de Bulgària (iogurt significa 'llet espessa' en búlgar), que inicialment es venia en farmàcies. La varietat és inacabable, des de naturals i de gustos fins a cremosos, gelats o per beure. Trieu-los, si pot ser, artesans i ecològics.
Al rebost
Tria bé!
Begudes refrescants
No són les úniques, però no hi ha cap dubte que l'orxata i el granissat són les begudes refrescants més consumides a l'estiu. Aquest mes, les enfrontem per revelar-vos-en tots els secrets o els pros i els contres de triar-ne una o l'altra quan vulgueu fer passar la calor.
Al rebost / Tant de gust
Més que un cigró
En hummus o melmelada, sec, cuit...
Casa Nadal, a Pujalt, treu el millor partit gastronòmic del cigronet de l'Alta Anoia.
Al rebost / L'adreça
Amb tot el sabor del Berguedà
Casa Madriles és un negoci familiar que va obrir les portes el 1979 al mercat municipal de Berga
Fa tres anys que van decidir inaugurar una altra botiga on trobareu pèsols negres i blat de moro escairat, productes autòctons del Berguedà.
Al rebost / L'hort a casa
Temps de preparar les carxoferes
Els camps de carxofes de Catalunya arriben a l'estiu ben esmorteïts
Però si passegeu pels deltes del Llobregat o de l'Ebre és possible que ja vegeu els pagesos preparant la collita, que començarà d'aquí a uns quants mesos, amb els primers dies del fred. Cal fer reviscolar la planta!
Al rebost / Entrevista
Xesco Bueno
Els clients de Ca l'Esteve, de Castellbisbal, ja saben com n'és de bo fent arrossos
Al rebost / És fàcil!
Glaçons amb flors, fruita i herbes
Una idea fàcil i original per refrescar les begudes la temporada d'estiu. Podeu fer els glaçons de mil sabors!
Només haureu de buscar glaçoneres de formes diferents per fer glaçons encara més originals!
Al rebost
L'enciclopèdia dels tips
Darrere de cada mos hi ha un món de coneixement que, empesos per la gola, solem obligar
Però aquesta saviesa amagada és, justament, la que inspira els temes que l'espai radiofònic 'Tips' tracta cada setmana. Aquí en podeu degustar quatre.