Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 231
Cuina núm. 231. Setembre 2019

Pa amb tomàquet revolution. Capgirem la recepta més tradicional!

En aquest número
Gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

'Souvenirs' gastronòmics

En un país tan petit com el nostre hi ha molta varietat i moltes singularitats gastronòmiques. Els productors artesans garanteixen la pervivència d’un patrimoni gastronòmic que ens podem endur a casa de record.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Casa Anamaria

Per fer boca / Taula reservada

Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

A Casa Anamaria, el xef Víctor Trochi es repta a fer encaixar la seva cuina en un entorn rural

Text: Josep Sucarrats

Joan Carles Ibáñez

Per fer boca / Genis del foc

Joan Carles Ibáñez

Lasarte

Amb un estil impecable, és tot un referent del servei de sala al nostre país. Després de 20 anys a El Racó de Can Fabes, i ara des del també triestrellat Lasarte, Ibáñez vol posar en valor la tasca del maître, que sovint no està prou reconeguda, tot i que és fonamental per arrodonir una bona experiència gastronòmica en un restaurant.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal gastronòmica

Per fer boca / Postal gastronòmica

El gran còctel gastronòmic

A Nova Orleans hi ha influències culinàries franceses, espanyoles, haitianes, alemanyes, italianes i ameríndies amb una personalitat i uns sabors únics al món.

Text i foto: Ferran Caldés / Il·lustració: Thinkstockphotos

Sopa de lletres

Per fer boca / Sopa de lletres

Els fruits saborosos

En una societat cada cop més urbana, neix una tendència gastronòmica molt potent, que anomenen 'foraging' i que consisteix a buscar i aprofitar recursos alimentaris silvestres. En realitat, però, no és un costum tan nou.

Text: Toni Massanés, director de la Fundació Alícia / Il·lustració: Mar Guixé

Els sopars Gastrorecup volen conscienciar en la lluita contra el malbaratament alimentari

A la cuina / Menú del mes

Menú de setembre

Sempre es diu que el setembre és el mes de la tornada a la rutina, però a la cuina no en volem pas, de rutina. Per això us proposem un menú ben interessant per deixar enrere l’estiu: un entrant mariner amb un marisc deliciós, una crema saludable amb el gust intens del formatge blau, un confitat de conill i unes postres que ens recorden la verema.

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

El xef a casa

A la cuina / El xef a casa

Una cassola de conill diferent

Amants del conill, esteu de sort. L’esparreguerina Antònia Pérez ens regala una recepta que promet dues mostasses per posar alegria a una de les carns més sanes que hi ha al mercat.

Recepta i cuina: Antònia Pérez / Foto: Enrique Marco

Pa amb tomàquet 'revolution'

A la cuina

Pa amb tomàquet revolution

Capgirem la recepta més tradicional!

Text: Gerard Jubany / Receptes: Iolanda Bustos - Joel Castanyé - Artur Martínez - Rafa Peña / Foto: Becky Lawton (receptes) - Mariona Villavieja (retrats) / Cuina: Eva Hausmann

Masterclass

A la cuina / Masterclass

Cuina amb vi

Estem tan acostumats a gaudir del vi com a acompanyament dels plats que moltes vegades ens oblidem que també el podem fer servir com un ingredient més de les receptes. Aquest mes, Carme Ruscalleda ens explica com podem cuinar amb vi i quin és el millor per a cada tipus de plat.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Picants picants

A la cuina

Picants picants

No us alarmeu! Aquestes receptes no són a prova de faquirs. De picants, n’hi ha de molts tipus i intensitats arreu del món. Des del barri barceloní de les Corts, l’equip de Picants Curtidillo ens revela com treballar-los.

Text: Josep Sucarrats / Recepta i cuina: Salva Gálvez (Picants Curtidillo) / Foto: Mariona Villavieja

Blau al plat

A la cuina / Plaers saludables

Blau al plat

És segurament el color que menys identifiquem amb el menjar i és tan sorprenent que captiva usuaris de xarxes com Instagram. Però, com l'aconseguim?

Text: Núria Coll

Amb la fruita prohibida

A la cuina

Amb la fruita prohibida

Eva i la Blancaneu no es van poder resistir a aquesta fruita, protagonista de moltes llegendes però tan real que s’ha convertit en una de les més consumides. Tant per a receptes dolces com salades, descobrir totes les varietats de poma suposa endinsar-nos en un món de sabors i colors per a tots els gustos. Deixeu-vos temptar per aquestes receptes i gaudiu de la fruita prohibida!

Text: Ferran Caldés / Recepta: David Caballero / Foto: Food Photos - Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Les postres de casa Som la pera

A la cuina / Les postres de casa

Som la pera

Dolça, saborosa, refrescant... Ara que arriba la temporada forta d’aquesta fruita, la nostra pastissera, Gemma Clofent, ens serveix en forma de tres postres delicioses: un pastís francès amb ametlles, un farcellet amb xocolata i —no hi podien faltar— unes peres amb vi, endolcides amb un cremós de iogurt i xocolata blanca.

Foto: Becky Lawton

Tria de tres

Al celler / Tria de tres

Novetats en blanc per tancar l'estiu

Tres propostes diferents per assaborir els últims dies de l'estiu

Text: Àngel Garcia Petit

Calendari Setembre

Al rebost / Calendari

Calendari Setembre

Els cuiners saben que una salsa pot ser la cirereta d’un plat o la seva perdició. Aquest mes us aconsellem quina és la millor salsa per a cada ocasió!

El decàleg

Al rebost / El decàleg

Llonganissa

El gran embotit

Lligar-hi els gossos és sinònim d’exageració, opulència i malbaratament. Però, ai! hi ha llonganisses que són tan bones que potser sí que en faríem un gra massa i ens n’atiparíem. Us en fem deu talls!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de gust

Al rebost / tant de gust

Wasabi conreat al Montseny

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

L'adreça

Al rebost / L'adreça

Passat i present en format carnisseria

Casa Mató, a Sabadell, es consolida com a establiment de barri de tota la vida on es pensa en les tendències actuals. Les germanes propietàries han sabut introduir moltes novetats sense perdre l’essència tradicional d’una botiga que elles anomenen 'quotidiana'.

Text: Brenda Giacconi / Foto: Enrique Marco

Mediateca

Al rebost / Mediateca

Lectures per a tots els gustos

Potser ara tindreu menys temps per dedicar a la lectura, però això no vol dir que no hàgiu de conèixer les darreres novetats al voltant del món de la gastronomia, amb propostes molt interessants.

Text: Ferran Caldés

Receptes
  • Navalles amb algues
  • Crema de carbassó i formatge blau
  • Ensalada marroquina amb xili verd i espècies
  • Raviolis de poma i foie amb salsa de nous i sàlvia
  • Amanida de quinoa, maduixes i pesto
  • Llom de conill confitat i bolets
  • Conill amb dues mostasses
  • Careta de porc amb tomàquet
  • Bescuit de pa amb tomàquets verds i formatge marí
  • Guatlles amb gewürztraminer, cebetes i gessamí
  • Cebiche nikkei amb jalapeño vermell
  • Mollete planxat de porchetta amb maionesa de sriracha
  • Galtes de vedella, curri japonès i escuma de coco
  • Pastís de raïm i avellanes
  • Crumble de pomes i pacanes
  • Pastís bourdaloue de peres
  • Peres amb vi amb cremós de iogurt i xocolata blanca
  • Peres al forn farcides de xocolata
  • Sopa de llenties i canyella
  • Pa amb tomàquet
  • Pa amb tomàquet de conserva
  • Gaspatxo de Monterosa
  • Pastissets d’ametlla i dàtils coberts d’espirulina
  • Smoothie de poma, espinacs, kiwi i plàtan
Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: