Pans fàcils per fer a casa
Tendències
Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
Genis del foc
Pere Venturós
Terra
Volta el món i torna... a Berga. Va entomar el repte de rellevar el gran restaurant de la ciutat, el Sala. Tocant de peus a terra, n'ha sortit ben airós
Per fer boca / Gastropistes
Ens encanten els pots petits!
Sí, al pot petit hi ha la bona confitura i al nostre país hi ha confitures i conserves boníssimes. Per això, l’hem recorregut de punta a punta per ajudar-vos a descobrir petits productors i establiments on trobareu les millors de Catalunya!
Per fer boca / Taula reservada
D'Olivos a Sants sense estridències
La cuina d'Ezequiel Devoto ens remet a una Argentina amb memòria friülana
Per fer boca / 24 hores a...
Berlín
Caçasabors
Arròs 'eco' Arodelta
Ecocastells presenta una varietat que va en la línia de les noves produccions del delta de l'Ebre, encarades cap a l'alta qualitat i cap al conreu sostenible d'arrossos tradicionals i innovadors.
Per fer boca / Gastroquiz
Isabel Alejos
Amb 24 anys i arribada de les cuines d'Anglaterra, amb una motxilla plena d'il·lusió i coneixements, va encendre els fogons en una casa del segle XIX a Amposta amb les idees ben clares: producte de proximitat i 'slow food'.
A la cuina
Menú d'octubre
Els bolets i una conserva elaborada amb fruita estiuenca són els protagonistes del nostre menú del mes, que acompanyem amb un vegetal de fulla verda amb molts nutrients (la ruca) i un cefalòpode que sempre ens ve de gust, el pop. Deixeu-vos seduir per aquestes quatre propostes per deixar enrere la temporada de color.
A la cuina / Master class
Espiralitzador de verdures
L'espiralitzador és un estri de cuina que serveix per fer nous talls i formes diferents i divertides a diferents hortalisses, verdures i fruites. En trobareu tant d’elèctrics com de manuals, n'hi ha de més complexos, amb diferents opcions de tall, i d’altres de més senzills, però tots resulten ben útils.
A la cuina
Fer pa a casa és fàcil!
Ja fa anys que el món del pa ha viscut una revolució que ha deixat enrere els pans gomosos, insulsos i precuits per tornar a abraçar els cruixents per fora i els pans saborosos fets amb la cura que es mereix un producte que forma part de la nostra dieta. Si hi sumem un confinament de dos mesos que ha animat molta gent a intentar fer pa i massa mare a casa, podem afirmar que vivim l'època daurada de les barres, els panets, els llonguets i les coques de forner. Fer pa a casa és més fàcil del que sembla, però val la pena seguir algunes pautes per garantir l'èxit. Per sort, Jordi Morera, forner de cinquena generació, ha acceptat aconsellar-nos. Engegueu el forn, poseu farina al taulell... i som-hi!
A la cuina / El xef a casa
una paella a l'estil del Lluçanès amb costellam de porc
Sergi Sanfruns es defineix com un friqui de la cuina en general i de la cuina al buit i a baixa temperatura en particular. Viu a Prats de Lluçanès, tot i que és de Lluçà, i treballa al departament comercial d’una empresa metal·lúrgica. Fa un temps, va comprar el llibre de cuina a baixa temperatura de Salvador Brugués i es va enamorar d’aquesta tècnica.
A la cuina
Peus de porc
La seva textura gelatinosa marca la diferència. Us encanten o els odieu? A qui tornen boig, com sap tot Catalunya, és al cuiner televisiu Marc Ribas. Des de Terrassa, a La Taverna del Ciri, que tot just acaba de reobrir, després de la pandèmia, ens en proposa quatre plats de xup-xup per sucar-hi pa. Quatre cassoles amb acompanyaments diversos per posar en relleu la versatilitat d’un ingredient proteic i greixós per llepar-se’n els dits.
A la cuina / Plaers saludables
Per postres, verdura!
A la cuina
Amb nous!
No sabem si menjar aquesta fruita seca amb forma de cervell ens farà més intel·ligents, però no tenim cap dubte que els valors nutricionals que aporta són molt destacables. Per tant, és hora de prendre una decisió intel·ligent: agafeu-ne un bon grapat mentre prepareu aquestes receptes que us proposem. Bones, saludables i... llestes!
A la cuina / Les postres de casa
Postres del país veí
El programa de televisió era 'Un país para comérselo', però la nostra rebostera particular n’ha volgut fer una versió ensucrada amb tres llaminadures made in Spain molt tradicionals: un pastisset andalús amb benedicció papal, un dolç asturià de nom juganer —derivat de l’endevinalla ¿qué cosita es?— i unes gemes d’Àvila d’aires místics.
Al celler / Tria de tres
M'acabeu?
Tres monovarietals aromàtics elaborats amb Macabeu, un raïm autòcton de gust dolcenc
Al celler
L'esperit dels licors catalans
Catalunya és una terra rica en plantes aromàtiques i amb una llarga tradició d’elaboració licorera. Hem seleccionat l’esperit dels licors tradicionals, per antiguitat, expertesa i perseverança en el mercat. Una petita mostra dels destil·lats dolços i digestius que animen qualsevol conversa i sobretaula.
Al celler / Remena, nena
Còctels amb la reina ginebra (i no són gintònics!)
El destil·lat més popular ha donat peu a un bon grapat de combinats clàssics, i no necessàriament han de tenir tònica
Al rebost / Calendari
Octubre
Arriba la fresca i això vol dir que és el moment de trobar bolets al bosc i als mercats per preparar plats boníssims!
Al rebost / El decàleg
Calamar
És un cefalòpode marí que normalment fa entre 30 i 60 cm de llarg i pesa de 50 grams a 2 quilos. La carn i les potes del calamar accepten múltiples formes de cocció i són un valor segur a la cuina.
Al rebost
Per què Suïssa és el paradís del formatge?
Els formatges suïssos són cremosos i de pasta extradura, intensos i de gust suau, petits, grossos i molt grossos. Però tots s’elaboren de manera artesana i tradicional, amb llet de vaca, i són cent per cent naturals, de proximitat. Una varietat i una qualitat que han fet del país alpí el paradís del formatge.
Al rebost / Tant de gust
Apostant per la mongeta del ganxet
Al rebost / L'adreça
Els 'tamales' de Doña Paula
La Tiendita Mexicana del Vallès, a Cerdanyola, és una botiga d’abarrotes (colmado) on trobareu un tros de l’essència del país asteca a través de productes, frescos i en conserva i on us aconsellaran com cuinar-los. Si sou del Vallès o de Barcelona, també us els porten a casa.
Al rebost / Tria bé!
Curri vs. Garam Masala
Són una bona manera de donar gust a les receptes i descobrir noves aromes i nous sabors. La cuina mediterrània té espècies pròpies, però els reis d’aquests productes són els països d’Àsia i l’Orient Mitjà, d’on arriben barreges, com el curri i el garam masala, que val la pena descobrir.
Al rebost / Mediateca
Llibres per no perdre el fil
Des de rutes gastronòmiques pels mercats barcelonins, fins a maneres diferents d’explicar les tradicions més nostrades als petits de casa, aquestes són les lectures que no us podeu perdre.
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos pel... Foie-gras
Aquesta creació gastronòmica occitana s'ha convertit en un símbol de refinament gastronòmic i, com a tal, aixeca passions entre qui no en menjaria mai i qui no deixaria de menjar-ne.
Fora de carta / Fes-me feliç
Cristina Brondo
Cinc regals per a una actriu experta en cuina macrobiòtica
Fora de carta / Sopa de lletres
Tenim fe a fer sopes
Encara que sembla que cada cop en consumim menys, retem homenatge al plat de cullera per excel·lència. Unes receptes que reconforten l’esperit i amb múltiples efectes saludables per al cos. Assaboriu els plats fondos!
- Canapès de tardor
- Crema vegetal amb nous
- Canelons de senglar
- Massa mare
- Pa rodó de blat i espelta
- Pa de sègol Vesterbrö
- Amanida de carbassa rostida, feta, espinacs i nous
- Arròs de pop de ses illes
- Blat forment amb costella
- Peus de porc amb salsa picant
- Peus de porc amb bolets
- Peus de porc amb ostres
- Arròs de peus de porc i camagrocs
- Pollastre amb gremolata de nous
- Brownie de remolatxa
- Pastís de pastanaga amb nous
- Piononos de Santa Fe
- Casadielles
- Gemes de Santa Teresa
- Crema de bolets amb coco i espinacs
- Granissat de figues i albercocs
- Coca de forner
- Panets de Viena amb oli d’oliva