Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 178
Cuina núm. 178. Setembre 2015

Postres. Els dolços del temps de verema

En aquest número

Nova promoció 2x1

<a target="_self" href="https://www.cuina.cat/ca/2x1-enoturisme.php">Et donem l'oportunitat de participar en diferents activitats d'enoturisme</a>

Regalem 8 vals de descompte per a 8 cellers del país

Mercat / Al cistell

Saint Felicien

Un formatge disputat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Golden

La gran poma de Virgínia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pernil cuit

L'altra cuixa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Rata

El rosegador marí

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Anet

L'herba de la felicitat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pa de figues

Energia amb un toc màgic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vi de Banyuls

Un dolç natural dels Pirineus

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Una botiga ecològica en el fons i en la forma

A Cal Mamà, al Maresme, trobareu ous i fruita de proximitat dins d'una nau sostenible feta amb palets.

Saray Cruz (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Apicultors

Al peu del Montsec

Ferran Caldés (text), Enrique Marco (fotografia)

Fogons / bo i sa

Menú de setembre

La cara és el mirall de l'ànima? No n'estem tan segurs, i menys quan descobrim plats com aquests, que amaguen secrets a l'interior.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Esmorzars amb energia

El mes de setembre, tot torna a començar. L'engranatge, professional i escolar, es torna a posar en marxa, i res millor que un bon esmorzar -energètic, sa i saborós- per carregar piles i afrontar el dia amb tota l'energia!

Paloma Arenós (text), Cristina Viader ( receptes), Food Photos / Cristina Rivarola (fotografia), Marian Montoro (cuina i estilisme), Zara Home (atrezzo)

Fogons / I per postres

Figues

La fruita més esperada de l'estiu és la protagonista que ha triat Ricard Martínez per a la nostra secció més dolça.

Ricard Martínez /Col·lectiu 21º Brix (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Vins i caves / Plats de verema

Postres amb vi

Els romans ja van veure que afegir vi al plat cuinat era savi. Des de llavors, les ampolles de vi no omplen només copes, sinó també cassoles que contenen els millors ingredients, com els d'aquestes quatre receptes de postres.

Trinitat Gilbert (text), Gemma Clofent (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Vins i caves / Genis del foc

Toni Falgueras

El Celler de Gelida

Ens atén justament quan el negoci es troba en ple procés de relleu: ell, representant de la quarta generació d'aquesta antiga taverna del barri barceloní de Sants, dóna pas al seu fill Ferran a la gerència de la casa. Un relleu tranquil, perquè la passió pels vins d'aquesta família s'ha transmès d'una manera natural. I inevitable, si tenim en compte l'empenta d'aquest taverner de paladar fi.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Vins i caves / Taula de tast

Per menys de 9 euros

Cinc vins de qualitat per gaudir de la tornada de vacances

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (col·labora)

Sortim / Restaurants

Céleri

EL repte d'una gastronomia saludable

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Els menuts a taula!

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

El cafè exprés is (pour) over

Nous mètodes d'elaboració d'aquesta beguda

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Babaganuix

Jordi Vilà

Albergínia, 'dashi' de pesto, porro, api i blat de moro

Carme Ruscalleda

Bombes d'arròs de rossinyols, llonganissa i formatge

Carme Ruscalleda

Calamarsons i llagostins arrebossats

Xavier Matarrodona

Mill amb verdures, cacauets i coco

María Ruiz

Torrada de pa d'espelta amb paté dolç de cigrons i batut de beguda de civada i gerds

Cristina Viader

Torrada de pa de cereals amb crema d'alvocat i liquat de pastanaga i pera

Cristina Viader

Pastís de garrofa amb batut d'ametlles i maduixa

Cristina Viader

Galetes de pol·len amb batut de quefir i menta

Cristina Viader

Calamars amb alls negres

Carme Ruscalleda

Paella valenciana de pollastre i conill

David Caballero

Filets de peix arrebossats

La Cuina del Mar

Tomàquets dolços

Carme Ruscalleda

Llet d'ametlles amb 'chutney' de figues i vinagre de Mòdena

Ricard Martínez

Carpaccio de figues amb alfàbrega, cítrics i mató

Ricard Martínez

Xocolata, figues i vainilla

Ricard Martínez

Figues amb granissat de porto

Gemma Clofent

Préssecs amb vi amb formatge i 'crumble' d'ametlla

Gemma Clofent

Pa amb vi, sucre i fruites vermelles

Gemma Clofent

'Torta' negra envinada

Gemma Clofent

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto