Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 12
Cuina núm. 12. Març 2002

Reinventant el pa amb tomàquet

En aquest número

Vermut

Biblioteca

Estómacs il·lustrats a Barcelona

Pau Arenós (receptes)

Vermut

700 anys de mercat

Calaf acull, tots els dissabtes al matí, un tradicional mercat que reuneix pagesos i artesans de l'alimentació

Cristina Serret (receptes)

Mercat

Faves

Excel·lents per regular el colesterol

És temps d'uns llegums humils i populars, les faves; comencen a despuntar les exquisides múrgoles, i l'espatlla de xai es troba en un moment òptim. De postres, us proposem un cítric molt depuratiu, l'aranja, i un poducte elaborat amb llet d'ovella quallada, el recuit.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Múrgoles

Bolets primaverals

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Aranja

Un clàssic anglosaxò

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Recuit

Un iogurt aformatjat

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Espatlla de xai

Textura melosa

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Xavier Pellicer

Cuina del gust i de la memòria

Format en la tradició culinària catalana i francesa, i deixeble de Santi Santamaria, el xef del restaurant barceloní Àbac ens ofereix una cuina tècnica i imaginativa prop del mar.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Bacallà

El tresor dels mars del nord

Provinent de les aigües de l'Atlàntic nord, el bacallà ha estat un dels ingredients habituals de les cuines dels països mediterranis. I més en temps de quaresma, quan no es podia menjar carn.

Francesc Murgadas (text), Becky Lawton (fotografia)

Proposta del mes

Pa amb tomàquet

El redisseny d'un clàssic

Fins i tot un dels plats més típics de la cuina tradicional catalana es pot reinventar. Això és el que suggereixen quatre prestigiosos xefs.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Món Sucre

Postres marcades pel foc

La crema de Sant Josep és un dels màxims exponents de l'art del cremat. Però no és l'únic dolç en què es pot fer servir. El nostre pastisser ens ho demostra amb tres receptes que només tenen en comú la deliciosa capa de sucre cruixent que les corona.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Forjats per la tramuntana

El renaixement dels vins de l'Empordà

Els sòls, granítics i pissarrencs, i la presència de la tramuntana caracteritzen les vinyes agrupades sota la DO Empordà-Costa Brava, una zona amb molta tradició, on el futur es presenta molt interessant. I, en la secció Gran Reserva, us suggerim una acurada selecció de licors dolços d'arreu del món.

Alfred Rexach (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

Licors internacionals

Una volta al món dels alcohols dolços

Contreau. Drambuie. Galliano. Kalhua. Malibú. Tia Maria

José Luis Maruenda (text)

Gran Reserva

Vins de la Terra de Castelló

Aquesta nova DO inclou els vins produïts a la província

Destinacions amb gust

El Montseny

L'herència culinària del massís

Aquest Parc Natural és un bon exemple de convivència harmoniosa entre home i natura. Sense deixar de banda el respecte envers la terra que els acull, els xefs i artesans del Monseny ens obren les portes a aquesta acollidora illa forestal.

Tana Collados (text), Rosina Ramírez (fotografia), Pere Pascual (fotografia)

Menjar i salut

La temptació dels embotits

L'elevat contingut de proteïnes d'aquests derivats carnis fa que siguin un bon complement nutricional, si bé la presència considerable de greix n'aconsella el racionament.

Eva Rovira (text)

La nevera de…

Amparo Moreno

Menjar per ser feliç

L'actriu catalana -com el personatge d'infeliç mestressa de casa que representa actualment en l'obra teatral Shirley Valentine- mostra una gran inquietud per la gastronomia i per la vida. Inquietud que es fa palesa en les seves interpretacions.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

Menorca

L'essència de la mediterrània

Illa habitada des de la prehistòria, Menorca ha estat punt de confluència de moltes cultures que hi han deixat la seva empremta.

Núria Bàguena (text)

L'art de viure

Nens i nenes a la cuina

El joc i l'experimentació són part indestriable de l'art culinari, i es poden aprofitar per incitar els petits de la casa a fer les primeres passes en el món de la cuina, des de processos senzills fins a receptes inventades.

Assumpta Miralpeix (text), Sebastià Serra (il·lustració)

Tendències

Setrilleres

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

Astúries

Records d'un vespre de pluja a Cangas de Narcea

María Barbal (text), Fernando Krahn (il·lustració)

Receptes

Faves a la catalana

David Lienas

Torrada amb tòfones i pernil de jabugo

Xavier Pellicer

Sopeta de bacallà amb oli de gambes

Xavier Mestres

Bacallà amb allioli suau i patates de forquilla

Xavier Mestres

Bacallà confitat amb verduretes i xató

Xavier Mestres

Milfulls de bacallà i hortalisses al forn

Xavier Mestres

Pa amb tomàquet amb cullera

Carme Ruscalleda

Coixinets de pa a l'oli d'oliva verge i sorbet d'aigua de tomàquet

Ferran Adrià

El nostre pa amb tomàquet

Joan Roca

Paperina de pa amb tomàquet

Carles Gaig

Petit braç de gitano de nata amb sorbet de cacau

Jordi Butrón

Borratxo cremat de licor amb cítrics confitats

Jordi Butrón

Sopa de bolets

Crema de carabassa amb botifarra negra

Platillo de mongetes del ganxet i llamàntol

David Lienas

Salsa de porc amb foie i tòfona

David Lienas

Pilotes de peus de porc farcits de ceps

David Lienas

Verats en escabetx

David Lienas

Milfulls de plàtan i xocolata amb salsa de mandarines

David Lienas

Espaguetis Amparo

Crespells

Espatlla de xai amb patates i idiazábal

Jordi Narro

Llonganissa de fruits del mar

Jordi Narro

Semicuit de tonyina amb escabetx de romesco

Jordi Narro

Llobarro farcit al fang

Jordi Narro

Pastís de peres amb xufles

Jordi Narro

Carpaccio de pinya amb mousse de coco

Claudi Uñó

Pastís de poma

Claudi Uñó

Xocolata amb taronja amarga

Claudi Uñó

Pa de pessic de nous amb xocolata

Claudi Uñó

Bescuit cremat de torrons de xixona

Claudi Uñó

Amanida de guatlles amb guacamole i soja

Marc Palou

Llenties a la marinera

Marc Palou

Falda de vedella amb peus de porc i bolets

Marc Palou

Patates amb xoriço

Marc Palou

Ganache de xocolata

Marc Palou

Talllarines talou mien "sopon"

Chien Jung Kao

Won ton de gambes amb salsa agredolça

Chien Jung Kao

Fideus d'arròs mifen amb gambes

Josep Maria Kao

Fideus amb pasta fresca chow mien amb vedella

Josep Maria Kao

Jiazu de pasta fresca farcit de carn

Josep Maria Kao

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto