Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 92
Cuina núm. 92. Març 2009

Sabors d'Itàlia. Els secrets de la pasta farcida

En aquest número

Vermut / Mercat de març

Cama-Sec

El bolet de peu prim

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de març

Pa de Kamut

Amb el sabor de l'antic Egipte

Ana García (fotografia), Pep Nogué (text)

Vermut / Mercat de març

Maire

La carn tendra del mar

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de març

Escarola Perruqueta

La més petita i dolça per al xató

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Pius Alibek

Mesopotàmia

Dins del seu restaurant, diríem que el barri barceloní de Gràcia es troba entre el tigris i l'Eurates. L'establiment destaca pel rigor del receptari autènticament mesopotàmic que serveix i, també, per la personalitat del seu propietari, un filòleg iraquià que va dur a Barcelona els sabors de l'Orient Mitjà i que des dels fogons explica el present i el passat del seu país.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Herbes Aromàtiques

L'alegria natural que condimenta els plats

Són un ingredient ben complet, perquè tenen la doble virtut de potenciar el sabor i l'aroma dels plats i, alhora, són saníssimes. La cuina s'ha aprofitat d'aquestes propietats ancestralment i ara us donem les claus per reeixir a l'hora d'aplicar-les al vostre receptari.

Salvador Garcia-Arbós (text), Jordi Garcia (fotografia), Lola Puig (receptes)

Proposta del mes

Pasta Farcida

Cofres de sabors italians

Algun gastrònom italià del segle XIX assegurava que la forma del tortel.lino reproduïa el melic d'una deessa. Quanta poesia per una peça que sembla tan senzilla! Portem al plat raviolis, agnolotti i panzetti per sofisticar com cal les millors pastes.

Pepa Mañé (text), Xabier Mendiola (fotografia), Alessandro Castro (receptes)

Celler / El celler

Abadal

Dels temps antics, el millor vi

A la comarca del Bages redescobrim un celler de referència a la zona i ric en tradicions, Abadal, que elabora nous cupatges per satisfer els paladars més vinícoles.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

Els Tres Mosqueters

L'aliança entre el viticultor, l'enòleg i el sommelier

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

Amb Olor Primaveral

Tres vins i un cava de qualitat per tastar l'inici d'una nova estació

Àngel García Petit (text)

A fons

Arqueòlegs del Gust

Pagesos, ramaders, aretsans... Tot i viure en un món globalitzat, hi ha persones arrelades a un territori i a un passat que volen recuperar productes oblidats o en perill de ser-ho. US en presentem tres que rescaten la patata mora de la Garrotxa, els embotits dels Pirineus i la tortada de Banyoles.

Xavier Rosiñol (text), Enrique Marco (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Alimentar l'ànim

Una selecció adequada de la dieta ajuda a prevenir l'apatia, la tristesa i el nerviosisme.

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Les versions del bacallà

Tastaolletes / La nevera de...

Espartac Peran, nissaga de peixaters

Home del trànsit i descobridor de l'àvia Remei són dues etiquetes que el periodista mataroní té adscrites al currículum, on ara afegirem l'experiència al mercat i el gust per les llengues de gat.

Claùdia Pujol (text)

Receptes

Niu de cintes amb botifarra de ceba i tripa de bacallà

Josep Belmonte Borrellas

"Taixrib Laban" (mandonguilles amb iogurt)

Pius Alibek

Amanida de primavera amb vinagreta de marduix

Lola Puig

Peus de porc ecològic amb sajolida

Lola Puig

Cruixents de crema catalana a la tarongina

Lola Puig

Ravioli "Di Salsiccia con Fondutta"

Alessandro Castro

Agnolotti de ceps amb crema al cava

Alessandro Castro

Panzotti de rap amb salsa de marisc

Alessandro Castro

Pastís de vainilla amb nespres i mel

Jordi Roca

Pastís de xocolata i plàtan amb llima

Jordi Roca

Pastís de peres al vi

Jordi Roca

Sopa de crancs

Carme Ruscalleda

Fideus a la cassola tirabecs i rossellones

Carme Ruscalleda

Xai amb cargols

Carme Ruscalleda

Financiers amb ametlles i xocolata

Carme Ruscalleda

Lluç amb formatge

Espartac Peran

Arròs a la cubana amb plàtan

Pep Nogué

Carbassó farcit amb bacó i llagostins

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Amanida tèbia de bacallà, favetes i romesco

Joan Grimal i Albert Ventura

Ostra Gillardeau al natural, puré de carbassa, cítrics i gingebre

Joan Grimal i Albert Ventura

Xampinyons farcits de carn de perol

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Patates estofades

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Escamarlans, papada de porc, carxofes del prat i suc de rostit

Joan Grimal i Albert Ventura

Pèsols del maresme ofegats, ametlla crua, sípia i soja

Joan Grimal i Albert Ventura

Truites a cavall

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Mandonguilles amb sípia i marisc

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Galta de vedella guisada, cremós de patata, pebrots confitats i llorer

Joan Grimal i Albert Ventura

Lluerna, espinacs, trompetes de la mort, orellanes i suc de rostit

Joan Grimal i Albert Ventura

Costella amb castanyes

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Flam de ratafia

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Sopa de litxi amb sorbet de poma verda i pastís de formatge

Joan Grimal i Albert Ventura

Mousse de torró amb gelat de llet merengada

Joan Grimal i Albert Ventura

Pastís de formatge

Maria Solà, Dolors Sort, Teresa Bardalety i Montserrat Torrent

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto